Bole ke atau tak bole charge laptop guna powerbank ..

CG Sponsors




tyco

Active+ Member
Joined
Sep 16, 2010
Messages
3,957
Reaction score
1,614
Points
101
Lokasi ipoh ada tak jual portable charger tu...cari jap utk aku
 
Sponsored Post

kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
22,748
Reaction score
2,696
Points
191
nampaknya camtulah......
Rasanya macam Payah je..

Bila dah tukar bateri, nak start balik makan banyak bateri woo..

Tu belum kira data lost Bila laptop shutdown Bila bateri habis..
 

huskar

Fun Poster
Joined
Dec 15, 2012
Messages
266
Reaction score
8
Points
15
aku ada powerbank ni..mmg ada lubang utk cas laptop..cuma aku xde laptop dan aku guna powerbank ni utk emergency jumper kereta saja. beli dlm rm200+
 

Baipd

Fun Poster
Joined
May 19, 2012
Messages
259
Reaction score
1
Points
15
yang 12,000mah tu sekurang2nya bolih charge laptop 2 kali, cari lah yang lebih besar mah dia kalau dapat yang real punya 18,000mah, fungsi dia banyak bukan setakat nak jumpstater kereta, bolih guna untuk start motosikal jika bateri lemah (motorsikal yang guna starter letrik), enjin boat pun bolih tak payah nak pikul bateri kereta, kalau ada portable fridge pun bolih guna (emergency jelah)
untuk kegunaan yang ini kena beli kebel tambahan, kerena kebel yang di supply tu untuk charging smartfon, laptop dan beberapa peralatan biasa.
 
Last edited:

t3rdtier

Active+ Member
Joined
Oct 21, 2010
Messages
3,083
Reaction score
127
Points
33
Beli jer battery kering 24v kat kedai elektronik.. Pastu carik kabel yg sambung ke laptop tu.. Boleh tahan lama.. Tapi besaq la sket bateri tu...
 

Dewa19Kangen

Banned
Joined
Oct 2, 2010
Messages
8,902
Reaction score
3
Points
65
atas tren ramai gak buka laptop.. tepikir gak depa layan movie.. lama mana nak tahan.. jadi mcgyver la modified
 

HosterBase

Active Member
Joined
Mar 23, 2012
Messages
1,888
Reaction score
15
Points
25


kalau macam ni lagi bagus keh3...

tak cukup power nak re-charge
lebih baik take out individual battery cell dari casing battery laptop tu dan re-charge... mungkin cukup
 

Sifu786

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 18, 2007
Messages
12,326
Reaction score
154
Points
123


kalau macam ni lagi bagus keh3...

tak cukup power nak re-charge
lebih baik take out individual battery cell dari casing battery laptop tu dan re-charge... mungkin cukup
Apa nama benda ni ek? hujung tu ..lain model ada ek?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register