BTC USD 49,057.7 Gold USD 1,784.16
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Bola sepak: Majikan disaran benarkan pekerja pulang awal

sekam padi

Super Active Member
Messages
8,899
Joined
Dec 17, 2006
Messages
8,899
Reaction score
252
Points
91
KUALA LUMPUR 16 Dis. - Bahang kejayaan pasukan bola sepak Sukan Sea negara memasuki perlawanan akhir untuk menentang Vietnam esok, turut terasa di Dewan Negara apabila majikan disaran agar membenarkan pekerja mereka pulang lebih awal bagi menyaksikan siaran langsung perlawanan itu.

Saranan itu dibuat oleh Timbalan Menteri Belia dan Sukan, Datuk Razali Ibrahim yang berkata pertandingan akhir itu akan ditayangkan secara langsung menerusi Radio Televisyen Malaysia (RTM) pada pukul 6 petang.

"Mungkin majikan boleh benarkan pekerja masing-masing balik awal, ataupun boleh sediakan televisyen di pejabat supaya pekerja-pekerja dapat menonton,” katanya ketika menjawab soalan Senator Fatimah Hamat pada persidangan Dewan Negara di sini hari ini.

Razali berkata, pasukan negara sudah pasti akan menghargai sokongan yang diberikan oleh rakyat Malaysia sekaligus akan memberi kesan yang besar kepada pembangunan sukan negara.

"Ia tidak ada nilaian wang ringgit, tetapi sumbangan dari majikan dalam menyokong pembangunan bola sepak saya pasti pasukan negara akan menghargai perkara ini,” katanya.- BERNAMA...:D:D:D:D
 
Sponsored Post

LoneRanger

Active Member
Messages
2,028
Joined
Jan 30, 2009
Messages
2,028
Reaction score
13
Points
25
KUALA LUMPUR 16 Dis. - Bahang kejayaan pasukan bola sepak Sukan Sea negara memasuki perlawanan akhir untuk menentang Vietnam esok, turut terasa di Dewan Negara apabila majikan disaran agar membenarkan pekerja mereka pulang lebih awal bagi menyaksikan siaran langsung perlawanan itu.

Saranan itu dibuat oleh Timbalan Menteri Belia dan Sukan, Datuk Razali Ibrahim yang berkata pertandingan akhir itu akan ditayangkan secara langsung menerusi Radio Televisyen Malaysia (RTM) pada pukul 6 petang.

"Mungkin majikan boleh benarkan pekerja masing-masing balik awal, ataupun boleh sediakan televisyen di pejabat supaya pekerja-pekerja dapat menonton,” katanya ketika menjawab soalan Senator Fatimah Hamat pada persidangan Dewan Negara di sini hari ini.

Razali berkata, pasukan negara sudah pasti akan menghargai sokongan yang diberikan oleh rakyat Malaysia sekaligus akan memberi kesan yang besar kepada pembangunan sukan negara.

"Ia tidak ada nilaian wang ringgit, tetapi sumbangan dari majikan dalam menyokong pembangunan bola sepak saya pasti pasukan negara akan menghargai perkara ini,” katanya.- BERNAMA...:D:D:D:D

hehe..kalau swasta mana peduli ini semua...raya pun susah nak balik awal.:D
 

virtualbiz

Active+ Member
Messages
4,899
Joined
Feb 20, 2008
Messages
4,899
Reaction score
177
Points
33
nanti ada la yg mintk balik kul 3 lg...alasan takut jalan jem dan takut tak sempat tgk tv kt rumah :)) :))
 

akecema

CG Top Poster Club
Messages
23,895
Paid Membership
Joined
Jan 26, 2007
Messages
23,895
Reaction score
3,019
Points
206
aku nak forward kat bos aku :D
 

anak_jatiperak

Super Active Member
Messages
5,360
Joined
Sep 5, 2009
Messages
5,360
Reaction score
6
Points
65
Salam..hahahaah buat lawaj je saranan pak Menteri....kalu mcm tu tentu ramai org curi tulang da
 

slayer7815

Active+ Member
Messages
3,221
Joined
Mar 27, 2009
Messages
3,221
Reaction score
33
Points
30
hhoohohohoh bgs bgs biarpun aku takde boss sbb kerja sendiri heheheh
 

Niyang

CG Top Poster Club
Messages
42,545
Joined
May 13, 2009
Messages
42,545
Reaction score
1,501
Points
201
Peh... sampai cam nih sekali kesan final sukan sea.. huhuhu, Kalau mesia masuk Piala Dunia, agak2 korang cam ner lak ek... Sure gorment suh cuti sampai habis musim piala dunia...hehehheh... Agak2 bila la nak merasa ek.. Pada aku setakat sukan sea nih, x ada ape sgt pun... team yg bertanding pun level kita jer gak...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register