Bmw vs merc

CG Sponsors




jebatderhaka77

Active+ Member
Joined
Jan 31, 2008
Messages
2,712
Reaction score
6
Points
25
salam, kpd mod kalau dah ade thread ni tlg delete ye.:)

saya nak tahu lah drp warga cg yg mempunyai pengalaman dlm bab ni. antara bmw & merc mana yg lebih baik, drp segi performance, imej, servis maintain dua2 & etc.
 
Sponsored Post

lah7257

Active Member
Joined
Mar 20, 2007
Messages
1,971
Reaction score
5
Points
25
Tak mamapu le aku nak memakainya lagi...
 

jebatderhaka77

Active+ Member
Joined
Jan 31, 2008
Messages
2,712
Reaction score
6
Points
25
Tak mamapu le aku nak memakainya lagi...
alah takpe, kite nak bincang kat sini, supaya boleh buat the best choice.:D tu yg nak tanya kalau2 ade yg dah ade pengalaman ngan dua brand ni, tak kira le pomen ke driver ke @ owner ke & etc.

kongsi2 le kat sini ye.:)
 

rc36v4

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Jan 30, 2008
Messages
4,072
Reaction score
13
Points
25
kalau nk bawak sendiri pakai la bmw, kalau nk dok belakang mbik la merc...:))
 

surfaddict

Fun Poster
Joined
Jul 15, 2007
Messages
641
Reaction score
5
Points
15
okies aku tak pakai ketepun tp 2 jenis kete ni kakak2 aku yg pakai..so dr segi luxury mmg 2 2 mantap..

Aku pernah jadi "jaga" 2 kereta ni masa kakak aku outstation, so aku rasa mcm lebih BMW berbanding merc sbb aku rasa cam sporty dan anggun skit berbanding merc nampak lebih kepada business class jerk..
 

rc36v4

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Jan 30, 2008
Messages
4,072
Reaction score
13
Points
25
bmw keta org muda..merc keta org tua...mbik bmw 5s msport ke..kalau merc tu mbik la e240 avantgarde..lepas tu convert la bodykit amg...:)):))
 

jebatderhaka77

Active+ Member
Joined
Jan 31, 2008
Messages
2,712
Reaction score
6
Points
25
okies aku tak pakai ketepun tp 2 jenis kete ni kakak2 aku yg pakai..so dr segi luxury mmg 2 2 mantap..

Aku pernah jadi "jaga" 2 kereta ni masa kakak aku outstation, so aku rasa mcm lebih BMW berbanding merc sbb aku rasa cam sporty dan anggun skit berbanding merc nampak lebih kepada business class jerk..
dari segi sporty memang aku pun rase mcm bmw, merc ni more kpd biz imej. tapi tgk merc keluaran baru2 skang ni pun nampak cam sporty gak. mantain lak cammana ye? ade org ckp merc lagi murah drp bmw. betul ke?:D
 

anne_81

Fun Poster
Joined
Jan 23, 2007
Messages
535
Reaction score
14
Points
15
hmmm...younger people suka drive Bimmer..
klau boleh specific sket like merc s-clas vs bimmer 760..
i dgr BMW lagi fuel efficient..
 

rc36v4

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Jan 30, 2008
Messages
4,072
Reaction score
13
Points
25
dari segi sporty memang aku pun rase mcm bmw, merc ni more kpd biz imej. tapi tgk merc keluaran baru2 skang ni pun nampak cam sporty gak. mantain lak cammana ye? ade org ckp merc lagi murah drp bmw. betul ke?:D
tak semestinya..tgk apa benda yg tukar...BMW Banyak Makan Wang...Merc pun sama gak...lebih kurang sama je lah....kalau merc dulu betul la pasal tk byk electronik..skarang semua dh mcm bmw je...
 

jebatderhaka77

Active+ Member
Joined
Jan 31, 2008
Messages
2,712
Reaction score
6
Points
25
hmmm...younger people suka drive Bimmer..
klau boleh specific sket like merc s-clas vs bimmer 760..
i dgr BMW lagi fuel efficient..
saye minat s class. dlm hati nak amik bmw x5 4.4 diesel. tapi ade yg cdg 5 siries. merc plak minat yg s 280 @ s 320. bmw x5 plak ade yg kate 3.0 pun dah cukup power, cuma ade sikit under power.

so amcm pendapat korang. aku open minded. tak finalize lagi. tu yg nak bertanya kot2 ade pandangan yg lebih baik.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register