BTC USD 37,836.0 Gold USD 1,777.77
Time now: Jun 1, 12:00 AM

BMF Sasar Golongan B40 Miliki Rumah Sendiri

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
299,337
Reaction score
12,851
Points
2,376
PEMILIKAN RUMAH | Sasar Golongan B40 Miliki Rumah Sendiri

Better Malaysia Foundation (BMF) berharap kerajaan meneliti dan bersetuju dengan cadangannya berhubung pemilikan rumah golongan B40.

Pengasasnya, Tan Sri Vincent Tan berkata, ia penting sebagai pelan jangka panjang untuk golongan berkenaan serta baik untuk pembangunan sosial dan ekonomi negara.

‘SUBSCRIBE’ saluran YouTube Buletin TV3 https://bit.ly/3oF4onJ untuk lebih banyak klip berita terkini.

 
Sponsored Post

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
32,843
Reaction score
1,865
Points
201
dia ni lebih pada nak dptkan profit je.. nak buat rumah mampu milik buat je.. nak suruh kerajaan bagi mcm2 baik kerajan buat sendiri
 

theblur

Super Active Member
Joined
Apr 15, 2012
Messages
7,147
Reaction score
808
Points
121
mampu je sebenarnya Malaysia buat rumah mampu milik, tapi kapitalis biasa la. alasan mcm2.

mula la keluar teori dia. tapi refuse nak cakap kenapa tak sebanding dgn kenaikan gaji rakyat.
 

maxpda

Super Active Member
Joined
Jan 15, 2007
Messages
7,566
Reaction score
233
Points
83
Pandai dia nak melobi kerajaan jual tanah murah kat dia yer..

Nak buat, buat jer...
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
32,843
Reaction score
1,865
Points
201
Pandai dia nak melobi kerajaan jual tanah murah kat dia yer..

Nak buat, buat jer...

Siap masuk money matter.. duk melobi.. tapi nak 100% kerajaan tanggung..

Suruh kerajaan turunkan harga premium tanah
Suruh kerajaan pastikan loan dpt 100% dan drag loan selama 60thn dan pas down ke anak tuk sambung bayar loan

Nak tunggu BMF ****** punya plan ke sudah b40 x ada rumah.. tgk selangorku.. terus paksa developer klu buat rumah wajibkan 10% rumah ada rumah kos rendah... Kerajaan selangor topup sikit kos kan senang... Ni developer ape pon tak invove .. sakai la
 

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
32,843
Reaction score
1,865
Points
201
duk melobi nak tanah murah je sebenarnya.

Idea basi.. aku duk ingat kan plan dia invove. Had pemilikan rumah ke, kawalan harga semasa ke.. hadkan buat rumah mahal ke.ni developer ape pon tak berkaitan
 

ViperX

Active+ Member
Joined
Oct 10, 2016
Messages
4,909
Reaction score
643
Points
81
kapitalis will always be kapitalis till the end
 
Last edited:

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
32,843
Reaction score
1,865
Points
201
Elok tukar bmf tu la.. capitalis malaysia foundation CMF atau C tu leh jadi maksud 1 lg.. hahaha..

Kerajaan pusat kene paksa semua developer malaysia sediakan rumah mampu milik bila dia org develop.. sebuk buat rumah harga juta2 utk sape.. last2 jual kt foregner

Kene kan cukai tinggi tuk rumah yg tak terjual.. duit cukai tu masuk dlm tabung pemilikan rumah b40..
 

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,851
Reaction score
178
Points
73
Happy ending kat dia jugak
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register