Blogger custom domain

CG Sponsors




nqfaq

Active Member
Joined
Sep 15, 2007
Messages
1,251
Reaction score
37
Points
30
nak tanya macamana nak transfer blogspot.com domain ke domain sendiri. Aku dah ada domain name aku sendiri , domain name aku beli kat netfirms, hosting pakai blogger.com .


aku dah cuba buat tapi tak update2 aku punya blog domain. macamna ha???
 
Sponsored Post

Robotix

Fun Poster
Joined
Mar 28, 2007
Messages
644
Reaction score
0
Points
10
kejap lagi ada la pakar blogspot tolong ni. rilek2. saya pun nak tahu gak ni. :D
 

nqfaq

Active Member
Joined
Sep 15, 2007
Messages
1,251
Reaction score
37
Points
30
ok problem solve,aku beli domain name setahun USD5.95, tapi aku tak tau charge RM berapa sbb tak check credit card statment lagi, ni le yg paling murah aku dapat, tak tau le ada lagi yg paling murah.

Kalau set kat blogger, lagi senang tapi USD10. bawah affiliate godaddy and google,

TQ semua for reply, atas nasihat laling aku buat paid domain name, nampak mcm bagussss je , padahal park kat blogger.com gak free jer....ni dah jimat kos ni.
 

MoshedFX

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Nov 15, 2007
Messages
8,374
Reaction score
89
Points
70
ok problem solve,aku beli domain name setahun USD5.95, tapi aku tak tau charge RM berapa sbb tak check credit card statment lagi, ni le yg paling murah aku dapat, tak tau le ada lagi yg paling murah.

Kalau set kat blogger, lagi senang tapi USD10. bawah affiliate godaddy and google,

TQ semua for reply, atas nasihat laling aku buat paid domain name, nampak mcm bagussss je , padahal park kat blogger.com gak free jer....ni dah jimat kos ni.
actually lagi bagus kalu ko leh host sendiri...sbg langkah berjaga jaga..wlaupun blogger neh 99.9% memang ok...

tp kalo ko dapat hosting sndiri..memang terbaik la utk invest !! :)

good luck bro.....
 

DreamCatcher

CG Top Poster Club
Joined
Jan 11, 2008
Messages
23,785
Reaction score
917
Points
176
Tak jugak.. Yang penting jangan langgar term dan rules diorang dah le.. Ramai gak orang professional guna blogger ni.. :D
 

MoshedFX

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Nov 15, 2007
Messages
8,374
Reaction score
89
Points
70
Tak jugak.. Yang penting jangan langgar term dan rules diorang dah le.. Ramai gak orang professional guna blogger ni.. :D
heh...betul2...ni pun betul jugakk...:) :D
 

nqfaq

Active Member
Joined
Sep 15, 2007
Messages
1,251
Reaction score
37
Points
30
korang ni memang best la.... hanya Tuhan saja yg mampu membalas jasa kalian...

bila pakai domain name sendiri ni rasa mcm best jelah, mcm berduit jeee...hihihihi...yg tak best nya PR dgn Alexa reset, pastu adsense crawl iklan tak berkaitan, aku ingat nak buat berperingkat2 la domain name migration ni...

 
Sponsored Post
Top
Log in Register