Blog pd Blogspot kene Delete.. Mcn mana nak buat?

CG Sponsors




Samrizs

Active Member
Joined
Sep 15, 2013
Messages
1,271
Reaction score
10
Points
25
Assalam.. Sya ada blog.... Tapi Google Delete... tak tau kenapa :( ...
Blog tu sya buat utk Minisite jual 1 produk sekian2... Betul ke yg Google kan delete blog utk perniagaan? mcn mana tak nak kasi kene delete kalau nak buat juga utk jualan produk tu? then kalau kene delete boleh dpt balik tak Blog tu? Sekali ngn Isinya atau dptkan balik nama blog tu... mcn mana? sapa tau?
 
Sponsored Post

adar

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Dec 20, 2005
Messages
9,027
Reaction score
215
Points
73
Assalam.. Sya ada blog.... Tapi Google Delete... tak tau kenapa :( ...
Blog tu sya buat utk Minisite jual 1 produk sekian2... Betul ke yg Google kan delete blog utk perniagaan? mcn mana tak nak kasi kene delete kalau nak buat juga utk jualan produk tu? then kalau kene delete boleh dpt balik tak Blog tu? Sekali ngn Isinya atau dptkan balik nama blog tu... mcn mana? sapa tau?
Produk apa yg tuan jual? Hamba buat blogspot jual produk tak pernah kena delete lg. Ke produk tiruan tuan jual? jadi pemilik produk buat aduan ke google. tu kena delete.
 

Samrizs

Active Member
Joined
Sep 15, 2013
Messages
1,271
Reaction score
10
Points
25
Produk apa yg tuan jual? Hamba buat blogspot jual produk tak pernah kena delete lg. Ke produk tiruan tuan jual? jadi pemilik produk buat aduan ke google. tu kena delete.
X... kalau dah kita jual produk dia takkan lah dia nak kata kita jual produk tak betul pulak... dah kita jadi agent dia.. :( ... so pelik la...
So memang google tak letak syarat yg blog tak boleh jadi tempat jual ke?

Tuan belum kene lagi kot... Sya ni Email tu satu persatu kene... sedangkan Email lain yg utk buat blog sama mcm tu tak kene lak :( tu yg pelik...
 

antarakasih

Super Active Member
Joined
Jun 4, 2014
Messages
6,313
Reaction score
63
Points
70
Jual produk apa

Klo rasa mcm susah
Buat hosting sndiri
InshaAllah xkne delete dh
 

Samrizs

Active Member
Joined
Sep 15, 2013
Messages
1,271
Reaction score
10
Points
25
Jual produk apa

Klo rasa mcm susah
Buat hosting sndiri
InshaAllah xkne delete dh
Hosting sendiri? tapi masih lagi based Blogspot kan? boleh ker? divert hosting domain ke? ke mcn mana? .. Sbb web yg nak dibuat ni hnya dgn blogspot jer..
 

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
7,910
Reaction score
454
Points
96
Hosting sendiri? tapi masih lagi based Blogspot kan? boleh ker? divert hosting domain ke? ke mcn mana? .. Sbb web yg nak dibuat ni hnya dgn blogspot jer..
blogspot pakai domain sendiri boleh
hosting sendiri pakai blogspot tak boleh.
no 1 tuan kena ingat ialah blogspot tak suka produk tuan atau tuan sendiri.:"> mesti ada langar pantang sampai blog kena buang.
 

adar

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Dec 20, 2005
Messages
9,027
Reaction score
215
Points
73
X... kalau dah kita jual produk dia takkan lah dia nak kata kita jual produk tak betul pulak... dah kita jadi agent dia.. :( ... so pelik la...
So memang google tak letak syarat yg blog tak boleh jadi tempat jual ke?

Tuan belum kene lagi kot... Sya ni Email tu satu persatu kene... sedangkan Email lain yg utk buat blog sama mcm tu tak kene lak :( tu yg pelik...
Adoi... Sy dah guna blogspot sejak 2003 tuan. Dah beribu jenis produk sy jual. Tak tahu pula blogspot larang jual produk. Beribu blog kat luar yg guna blogspot takde kena delete pun.

Maksudnya tuan ada langga rule google atau tuan jual produk terlarang. Apa produk yg tuan jual? Mudah kami nak beri pendapat sekiranya tuan beri info penuh. Atau nama yg tuan guna tu ada langgar mana2 hak cipta ke.
 

lelakigila

Active+ Member
Joined
Jul 11, 2008
Messages
2,544
Reaction score
24
Points
35
Tuan mungkin copypaste artikel orang lain, tuan punya artikel dah buat report DMCA atas blog tuan tu?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register