BTC USD 56,250.6 Gold USD 1,818.80
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Blog dengan gaya bahasa mana yang anda suka?

Anda suka MEMBACA blog IM yg menggunakan kata ganti nama


  • Total voters
    0

XploR

Junior Member
Joined
May 11, 2008
Messages
93
Reaction score
5
Points
11
Salam rakan2 CG,

Saya nak tanya anda suka BACA blog yang penulisnya membahasakan diri sebagai "Aku" "Ko/Korang" atau "Saya" "Anda"?

Sebagai panduan, blog yang saya maksudkan ialah blog yang berunsurkan internet marketing / buat duit di internet

Kongsi bersama komen anda. Ia amat dihargai. Selamat mengundi :)paid

p/s: MEMBACAya bukan MENULIS :)
 
Sponsored Post

sureheboh.com

Passed Away
Platinum Member
Joined
Jan 17, 2007
Messages
18,961
Reaction score
309
Points
131
Salam rakan2 CG,

Saya nak tanya anda suka BACA blog yang penulisnya membahasakan diri sebagai "Aku" "Ko/Korang" atau "Saya" "Anda"?

Sebagai panduan, blog yang saya maksudkan ialah blog yang berunsurkan internet marketing / buat duit di internet

Kongsi bersama komen anda. Ia amat dihargai. Selamat mengundi :)paid

p/s: MEMBACAya bukan MENULIS :)

Bro cuba tgk web saya (klik siggy yg enjoy tu)
Ok ke bahasa dia?

TQ

ps: Mmg 100% kha$ utk internet marketing
 

XploR

Junior Member
Joined
May 11, 2008
Messages
93
Reaction score
5
Points
11
Bro cuba tgk web saya (klik siggy yg enjoy tu)
Ok ke bahasa dia?

TQ

ps: Mmg 100% kha$ utk internet marketing

fuhh! canggih gak cara bro heboh web mcm ni. :D
Tp forex tu bukan internet marketing bro,
kategori investment or currency trading dah tu.
lagi menghairankan yg bro suh klik tu bukan blog. ~X( haha
 

blalang

Fun Poster
Joined
Jan 23, 2008
Messages
118
Reaction score
20
Points
15
Pada pendapat saya, untuk blog perniagaan internet lebih elok guna Saya dan Anda. Kata pun nak buat biz, formal lebih baik.

Aku,ko,korang lebih sesuai utk blog peribadi dan hiburan. Kalau gua,wa,lu,luorang sesuai untuk blog rock kapak hehe
 

NiKubes

Active Member
Joined
Dec 12, 2008
Messages
2,298
Reaction score
4
Points
25
prefer AWAK & SAYA... lebih baik :)
 

CikSukan

Blogger Moderator
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
Terbaik ialah guna Kau Aku Kamu Dia Mereka Semua
Sebabnya ia dekat dengan lirik lagu, syair, gurindam bersemadi kuat dalam tradisi bangsa melayu yang berbudaya.

Perhatikan juga lirik lagu brunei atau lagu indonesia..juga guna kata nama diri seperti diatas Ia juga sebuah kotanasa ayat puitis memang masuk kalbu. So apa yang kau akan katakan tentunya masuk dalam jiwa mereka membeli e-book kamu, subsribe blog kamu dan mereka suka dengan kau juga.

Kalau guna Awak Saya Anda = Ni Ayat Bahasa Signboard = Ayat Amaran = Ayat Awas = Ayat Skima dan kau takkan buat duit dengan banyak guna ayat kata diri seperti itu cayalah I dah buat mistake besar benda ni...:D So don't follow :)

Teringat kat papan tanda menyampah tul bila tulis "Anda Dilarang Masuk" LOL :))
 

sureheboh.com

Passed Away
Platinum Member
Joined
Jan 17, 2007
Messages
18,961
Reaction score
309
Points
131
fuhh! canggih gak cara bro heboh web mcm ni. :D
Tp forex tu bukan internet marketing bro,
kategori investment or currency trading dah tu.
lagi menghairankan yg bro suh klik tu bukan blog. ~X( haha


Oh! mcm tu ke.
Aku buat investment method dia internet marketing (ni baru betul ayat dia kut).

Dlm web tu ada blog tapi limited "member only".


.
 

XploR

Junior Member
Joined
May 11, 2008
Messages
93
Reaction score
5
Points
11
Terbaik ialah guna Kau Aku Kamu Dia Mereka Semua
Sebabnya ia dekat dengan lirik lagu, syair, gurindam bersemadi kuat dalam tradisi bangsa melayu yang berbudaya.

Perhatikan juga lirik lagu brunei atau lagu indonesia..juga guna kata nama diri seperti diatas Ia juga sebuah kotanasa ayat puitis memang masuk kalbu. So apa yang kau akan katakan tentunya masuk dalam jiwa mereka membeli e-book kamu, subsribe blog kamu dan mereka suka dengan kau juga.

sentimental la kamu ni, mcm sasterawang pun ade :))
 

mazuki

Active Member
Joined
Aug 22, 2008
Messages
1,604
Reaction score
280
Points
41
aku vote for saya,anda sebab Bahasa Budaya Bangsa

walaupon korang guna lu gua ke apa jgn la guna short form dalam artikel korang....gaya bahasa SMS tu
 

Cuppy Cakes

Legendary Member
Joined
Sep 16, 2008
Messages
12,140
Reaction score
35
Points
120
guna aku kau jek..
aku x rasa kasar pon penggunaannye..
cube dlm percakapan seharian korang guna saya awak anda, korang mesti rase janggal giler kan?terasa mcm formal kan?
so, be realistic lor..

p/s: aku rase penggunaan kata ganti diri saya awak ni lebih kepada someone yg close dgn kt, mcm awek ke, wife ke....
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register