BTC USD 57,280.9 Gold USD 1,777.88
Time now: Jun 1, 12:00 AM

To Sell Blackberry Curve servis!!!

peraksiniaga

Fun Poster
Messages
149
Joined
Dec 31, 2008
Messages
149
Reaction score
0
Points
10
Salam rakan2,
Sesapa ada nak servis Blackberry sila kontek saya.
Servis dioffer:

1.Firmware update and maintenance
2.Backup service
3.Battery replacement
4.Cover replacement
5.track ball and keypad replacement
6.LCD replacement
7.Theme update and new theme installation

dan pelabagai lagi.

mybb1.jpg
 
Last edited:
Sponsored Post

peraksiniaga

Fun Poster
Messages
149
Joined
Dec 31, 2008
Messages
149
Reaction score
0
Points
10
ada sesapa tau, kat malaysia nih kat mana lagi ble servis blackberry
 

yahyamusa

Fun Poster
Messages
730
Joined
Jan 1, 2006
Messages
730
Reaction score
17
Points
15
Blackberry 7750 tak leh ON sbb dah lame simpan dlm laci ?
Ada idea tak ? Bg nasihat sikit :)
 

peraksiniaga

Fun Poster
Messages
149
Joined
Dec 31, 2008
Messages
149
Reaction score
0
Points
10
Blackberry 7750 tak leh ON sbb dah lame simpan dlm laci ?
Ada idea tak ? Bg nasihat sikit :)

test charge dulu...tgk kat LED light..ada tukar warna...kalau takde means ada problem ngan battery.
7750 biasa lasak skit...so susah circuit boadrd dia nak rosak.Kebiasaan battery.
 

yahyamusa

Fun Poster
Messages
730
Joined
Jan 1, 2006
Messages
730
Reaction score
17
Points
15
test charge dulu...tgk kat LED light..ada tukar warna...kalau takde means ada problem ngan battery.
7750 biasa lasak skit...so susah circuit boadrd dia nak rosak.Kebiasaan battery.

LED tak nyala masa charge..:-?
 

peraksiniaga

Fun Poster
Messages
149
Joined
Dec 31, 2008
Messages
149
Reaction score
0
Points
10
Kepada berkenaan,
sesapa pakai BB Bold..tolong selalu buat backup.Buat masa skrng dia punya firmware x berapa stabil lagi.
Kepada sesapa pakai BB Curve 8310..nak update dia punya firmware sila kontek saya.Stable firmware :

v4.5.0.81 (Platform 2.7.0.78)

tau tak nak check kat mana nih?
 

peraksiniaga

Fun Poster
Messages
149
Joined
Dec 31, 2008
Messages
149
Reaction score
0
Points
10
bateri mahal.. tak ?


battery tu dalam harga RM 230.00.Kene order dulu..biasa x simpan stok.
Tapi yahya...tu pandangan saya saja mungkin masalah battery.Kawan saya walaupon baru beli..BB Bold..charger dia rosak.
So kalau u ada USB charger..cuba test charge kat laptop/pc ikut USB.
tq
 
Last edited:

adamma

CG Top Poster Club
Messages
23,639
Joined
Mar 7, 2007
Messages
23,639
Reaction score
39
Points
120
bnyk problem ke blacberry ni. ape beza dia ngan pda, nokia
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register