Bitcoin | Ethereum | ALTCoin | Belajar Mining & Trading CryptoCurrency| Free Tips

Recommended Brokers


Poll : CariGold new board 2019

  • Fonts terlampau besar, boleh kecilkan sedikit

    Votes: 19 19.8%
  • Warna terlampau terang

    Votes: 8 8.3%
  • Sidebar besar agak mengganggu

    Votes: 39 40.6%
  • Sangat berminat dengan theme baru ini

    Votes: 25 26.0%
  • Serius, tak minat langsung

    Votes: 32 33.3%

Latest Threads

mocet

Active Member
Platinum Member
Joined
Aug 10, 2014
Messages
1,714
Reaction score
59
Points
0
Ha ada sesiapa yang mining atau invest dalam ethereum atau apa-apa cryptocurrency tak?, dulu masa zaman 2011 bitcoin baru nak naik ,member aku pesan suruh mining atau invest dekat BTC tapi tak nak dengar cakap, last-last menyesal :(:)((, sekarang ada banyak cryptocurrency baru yang aku rasa boleh pergi jauh, jadi tak nak repeat the same mistake, still masih boleh mining dan invest dengan harga mampu beli. Mining dan simpan beberapa cryptocurrency siap-siap agar tak menyesal di kemudian hari bila harga melambung sebab dari tahun lepas dari takde nilai baik bitcoin,ethereum,dash,monero, naik gila2 tahun ni :)paid. Meh share knowledge sesiapa yang ada mining dan invest dalam cryptocurrency ni.

Cryptocurrency Introduction

[ame]https://www.youtube.com/watch?v=l9jOJk30eQs[/ame]

[ame]https://www.youtube.com/watch?v=j23HnORQXvs[/ame]

[ame]https://www.youtube.com/watch?v=Clw-qf1sUZg&t=182s[/ame]

[ame]https://www.youtube.com/watch?v=6DQb0cMvU7I[/ame]

[ame]https://www.youtube.com/watch?v=S0oNO3mbBE8[/ame]


Cryptocurrency Book

Mastering Bitcoin.



Download : https://uplib.fr/w/images/8/83/Mastering_Bitcoin-Antonopoulos.pdf

CryptoCurrency Market Cap.
http://coinmarketcap.com/
https://coincap.io/


Android & IOS Live CryptoCurrency Apps


Android : https://play.google.com/store/apps/details?id=io.coinCap.coinCap&hl=en
Apple iOS : https://itunes.apple.com/us/app/coincap-real-time-cryptocurrency/id1074052280?mt=8

Website & Application for current cryptoprice price conversion

http://preev.com/


Android : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xe.currency&hl=en

iOS : https://itunes.apple.com/us/app/xe-currency/id315241195?mt=8


Bahan Bacaan & Berita.

https://www.cryptocoinsnews.com/
http://www.coindesk.com/
http://www.coinfox.info/
https://cointelegraph.com/tags/cryptocurrencies



Ethereum online Wallet

https://www.myetherwallet.com/
Monero online Wallet
https://mymonero.com/


List Of Ethereum Mining Pool
https://ethereumpool.co/
http://nanopool.org/
http://ethpool.org/
https://ethereum.miningpoolhub.com/

List Of Monero Mining Pool
https://moneropool.com/
http://monero.crypto-pool.fr/
https://monerohash.com/
http://chainradar.com/xmr/pools
https://minexmr.com/

List Of Dash Mining Pool
https://dash.suprnova.cc
https://www.suchpool.pw/dash/
https://www.coinotron.com/
https://www.ltcrabbit.com
https://www2.coinmine.pl/dash/

List Of Ethereum Clasic Mining Pool
https://www.epool.io/#/
https://etc.nanopool.org/
https://ethereum-classic.miningpoolhub.com/
http://etc-poolcrypto.org/#/


List Of ZCash Mining Pool
https://zcash.flypool.org/
https://zcash.miningpoolhub.com/
http://zmine.io/
https://www2.coinmine.pl/zec
https://zec.suprnova.cc/


List Of GameCredit Mining Pool
http://gmc.acidpool.com/
https://aikapool.com/gmc/

List Of SiaCoin Mining Pool
https://sia.nanopool.org/
https://siamining.com/
https://siacoin.miningpoolhub.com/

Exchanger List.
https://shapeshift.io
https://poloniex.com
https://bittrex.com/
https://www.kraken.com/
https://cex.io

Mining Machine waktu R&D










Mining Machine yang tengah running sekarang.







Impian akan datang


 
Last edited:
Sponsored Post

mocet

Active Member
Platinum Member
Joined
Aug 10, 2014
Messages
1,714
Reaction score
59
Points
0
Ethereum CryptoCurrency Pengganti Bitcoin

Fakta dan coin yang ada potensi pada masa hadapan.


Proof Of Work(POW) Based Coin.| Coin yang boleh dimining

http://cryptorials.io/glossary/proof-of-work/



Ethereum Main website.

https://www.ethereum.org/



Monero Main website.

https://getmonero.org/home



Dash Main website.

https://www.dash.org/





Ethereum Classic Main website.

https://ethereumclassic.github.io/




Zcash Main website.

https://z.cash/




Gamecredits Classic Main website.

http://gamecredits.com/



SiaCoin Main website.

http://sia.tech/



PascalCoin Main website.

http://www.pascalcoin.org/


Proof Of Stake(POS) Based Coin.| Coin yang tak boleh dimining tapi dalam bentuk pegangan untuk dapatkan lebih banyak coin

https://en.wikipedia.org/wiki/Proof-of-stake

1. StratisPlatform


https://stratisplatform.com/

2. WavesPlatform



https://wavesplatform.com/

3. Iconomi

https://iconomi.net/

4. PureVidz


http://purevidz.net/


5. SpectreCoin


https://spectreproject.io/

6. Lisk



https://lisk.io/

Proof Of Capacity(POC) Based Coin.| Coin yang menggunakan storan hard disk untuk dapatkan coin

1. Burst Coin


https://www.burst-team.us/


 
Last edited:

mocet

Active Member
Platinum Member
Joined
Aug 10, 2014
Messages
1,714
Reaction score
59
Points
0
Last edited:

syauriezura

Freshie
Joined
Jan 3, 2014
Messages
11
Reaction score
0
Points
0
tolong ajar mcm mane nak setting kat cmd tu... x faham la..
boleh terangkan detail x??
sorry sy ni noob cikit bab2 setting ni..
 

mocet

Active Member
Platinum Member
Joined
Aug 10, 2014
Messages
1,714
Reaction score
59
Points
0
tolong ajar mcm mane nak setting kat cmd tu... x faham la..
boleh terangkan detail x??
sorry sy ni noob cikit bab2 setting ni..
setting kat cmd tu, mula2 sekali buka cmd

1. kena cari folder kat mana kita letak geth.exe tu, paling senang extract kat local disk C: je



2. lepas tu taip "cd C:/" tanpa double quote tu, pastu taip "geth --rpc" dan tekan enter, kalau keluar mcmni maksudnya geth tu dah ada kat dalam c.



tu tanda dah berjaya connect dalam ethereum network
 
Last edited:

mocet

Active Member
Platinum Member
Joined
Aug 10, 2014
Messages
1,714
Reaction score
59
Points
0
harga ethereum setakat harini .

 

mocet

Active Member
Platinum Member
Joined
Aug 10, 2014
Messages
1,714
Reaction score
59
Points
0
tt mcm mane nak tau menda ni bjalan ke x???
ada 2 cara, satu boleh guna CMD dari geth--rpc tu, dia akan tulis block is syncing.

satu cara lagi mudah, download je mist wallet.

https://github.com/ethereum/mist/releases/latest

Pastu install, nak syncing block ni memang ambil masa sikit, maybe sehari dua kena on pc, lepas dah syncing, dah boleh mining dengan happy nya.Dia akan jadi mcm gambar bawah ni, dia tulis 57second ago syncing, maknanya wallet berjalan dan kita dah dalam network ethereum.


 
Sponsored Post
Top
Log in Register