bisnes terbaik untuk buka kedai berdekatan kolej

CG Sponsors




M.Scofield

Junior Member
Joined
Jul 23, 2007
Messages
72
Reaction score
6
Points
11
salam..
umah aku ni dekat dgn kolej komuniti..aku lak ada terpikir cam best je bukak bisnes kat sini..so hrp pandangan otai2 niaga dpt share ngan aku apa bisnes yg terbaik utk aku bukak kat area kolej komuniti ni..trimas semua :)
 
Sponsored Post

eez99

Active Member
Joined
Sep 30, 2008
Messages
1,727
Reaction score
1
Points
25
bro...ko nk wat biz yg cmne????mksd ko, ko nk bk stall ke, kedaike, etc????kalo nk wat dpn umah...ko blasah je jual grg psg etc ( time siang ), burger ( malam )....biz yg sempoi r....kalo yg mlbtkn kedai tu, CC la plg best...
 

sconsult

CG Top Poster Club
Joined
Dec 10, 2007
Messages
22,646
Reaction score
656
Points
161
Kau kena buat tinjauan/survey dulu. Fahami kehendak mereka dulu, apa yang kurang di situ. Nanti kau akan dapat idea. Kalau kau rajin, buat questionaires, edarkan pada mereka untuk feedback. Banyak idea kau akan dapat.
 

badrush

Super Active Member
Joined
Sep 4, 2008
Messages
5,519
Reaction score
18
Points
65
bukak kedai printing...

sewa machine potostat...

dah maju,jual buku2 silibus pelajaran..
 

alonso

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 1, 2008
Messages
62,520
Reaction score
426
Points
531
antara cadangan yg menarik..
kedai topup..
kedai makan..

tp aku rase kedai topup paling laku kot..hehehe
 

osopp

Fun Poster
Joined
Jan 13, 2008
Messages
554
Reaction score
1
Points
25
buat kedai top up le bro...
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
salam..
umah aku ni dekat dgn kolej komuniti..aku lak ada terpikir cam best je bukak bisnes kat sini..so hrp pandangan otai2 niaga dpt share ngan aku apa bisnes yg terbaik utk aku bukak kat area kolej komuniti ni..trimas semua :)
banyak tu yang boleh dibuka...

kedai potostat, dobi, jual burger, CC....#:-S
 

SHO6

Active Member
Joined
Mar 8, 2008
Messages
1,245
Reaction score
75
Points
30
jual stationary pun ok jugak..tak pun jual burger+delivery kat kolej tu..
 

badrush

Super Active Member
Joined
Sep 4, 2008
Messages
5,519
Reaction score
18
Points
65
nasi lemak panas pun ok gak...

ko tapau siap2 pakai daun pisang...

start kui 7 ko dah terpacak kat depan pagar...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register