Bisnes Telefon Awam Berbayar

CG Sponsors




HADZIMEHDOVIC

Freshie
Joined
Mar 31, 2008
Messages
16
Reaction score
0
Points
3
Peluang kepada sesiapa yang berminat untuk menceburi bisnes

telefon awam berbayar.

Kami menawarkan jualan telefon terpakai dengan harga

termurah dipasaran. Pendapatan bergantung kepada tempat yang

diplih.Berdasarkan pengalaman, tempat yg berpotensi menghasilkan

pendapatan tinggi adalah di asrama pelajar,kolej swasta, kawasan

sekolah dll.Harga yang ditawarkan adalah (RM 2700-Boleh

dirunding)bagi setiap unit.Set telefon adalah dri jenis Comex CX

910-diimport dr luar negara.Keutamaan diberi kepada mereka yang

telah terlibat dalam bisnes ini dan ingin menambah jumlah telefon

yg mereka miliki.Pembelian boleh dalam kuantiti seunit sehingga 7

unit.Sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut boleh hubungi saya

di talian 096309430(Faizal-2.00 ptg hingga 12.00 tgh mlm)
 
Last edited:
Sponsored Post

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
Antara business yang aku cari pembekal dulu...tapi sekarang dah ilang mood...sapa nak buat bagus juga...kalau boleh letak kat dalam kolej atau asrama memang bagus
 

HADZIMEHDOVIC

Freshie
Joined
Mar 31, 2008
Messages
16
Reaction score
0
Points
3
Banyak kelebihan bisnes nie..tp biasalah setiap bisnes ade risiko..
Walaupun penggunaan telefon bimbit dah meluas skrg ni..bisnes ni masih releven dan berdasarkan pengalaman aku pendapatan agak tinggi di tempt2 seperti asrama pelajar(alternatif skranya abis kredit dan juga bg peljr sekolah yg dilarang menggunakan telefon bimbit) boleh dipindah sekiranya tempat asal kurang memuaskan dr segi kutipan, kadar kerosakan agak minima sekiranya letak di asrama puteri (kurang ganas sikit kut):)dan bisnes ni berjalan 24 jam.
 

HADZIMEHDOVIC

Freshie
Joined
Mar 31, 2008
Messages
16
Reaction score
0
Points
3
Sekarang telefon ini menggunakan line postpaid biasa (pakai simcard)..mengikut telco yg dpt menawarkan harga terendah...semakin byk persaingan antara telco untuk kadar terendah semakin me4nguntungkan pengusaha bisnes ini.
 

HADZIMEHDOVIC

Freshie
Joined
Mar 31, 2008
Messages
16
Reaction score
0
Points
3
Ya..kite pilih sendiri la..mintak kebenaran terus dri pengetua sekolah berkenaan (biasanya tiada masalah memandangkan ini juga sebahagian kemudahan kepada pelajar sekolah)flexible..kite pilih je asrama sekolah yg berhampiran..maintainence pun dekat dan senang...
 

Harimau_kumbang

CG Top Poster Club
Joined
Aug 3, 2007
Messages
23,087
Reaction score
334
Points
131
Dulu aku praktikal kat company distributor comex nie.. telefon nie dari taiwan.. keje aku merepair telefon nie.. 3 tahun lepas aku nak jenguk company nie, dah jadi kedai kete.. xtau mane gi..
 

HADZIMEHDOVIC

Freshie
Joined
Mar 31, 2008
Messages
16
Reaction score
0
Points
3
Ye ke...keje ko repair telefon ni la ye..maintainence die agak senang.aku yg xde asas elkrik/jurutera ni dpt belajar dlm 2-3 ari je...biasanya kalau yg susah nk repair tu antar balik ke pembekal ..anyway syarikat ko keje tu kt mane? name pe? rimau...
 

putat76

Banned
Joined
Mar 25, 2008
Messages
4,909
Reaction score
1
Points
25
Dulu aku praktikal kat company distributor comex nie.. telefon nie dari taiwan.. keje aku merepair telefon nie.. 3 tahun lepas aku nak jenguk company nie, dah jadi kedai kete.. xtau mane gi..
aik biar betul jadi kedai keta
dah upgrade kot :D:D:D
 

Harimau_kumbang

CG Top Poster Club
Joined
Aug 3, 2007
Messages
23,087
Reaction score
334
Points
131
Ye ke...keje ko repair telefon ni la ye..maintainence die agak senang.aku yg xde asas elkrik/jurutera ni dpt belajar dlm 2-3 ari je...biasanya kalau yg susah nk repair tu antar balik ke pembekal ..anyway syarikat ko keje tu kt mane? name pe? rimau...
Mase tue aku praktikal dlm tahun 2002 rasenya.. mase tue ada 2 jer pembekal.. satu kat puchong n 1 lg kat shah alam.. nama company aku tue pekan letron (M) Sdn. Bhd.. company melayu.. bila aku dah abis blajo aku sajer nak jumpa bos n kwn sekerja.. tp dah jadi bengkel kete lak.. kilang tue dpn kilang panasonic.. wat air cond.. maybe biz nie dah susah skg coz penggunaan HP skg yg jadikan biz nie semaking kurang sambutan n antara faktor pesaing.. aku dulu nak gak beli tepon nie.. memandangakn hargenya agak mahal.. so, aku simpan niat aku tue.. yg terbaru ade company yg jual tepon nie gak.. dulu aku tgk ada kuar dlm iklan paper metro.. mmg mahal.. dlm 6k kot rasenya... huhuuu.. #:-S#:-S
 
Sponsored Post
Top
Log in Register