Bisnes Sticker!~

CG Sponsors




theSTRANGER

Fun Poster
Joined
Dec 18, 2008
Messages
135
Reaction score
1
Points
15
salam semuanya..

aku nak minta pendapat member2 dari CG nie..

aku baru nak start bisnes wat sticker...

printer ngan cutter ada orang nak pinjamkan (alhamdulillah!)..

adakah bisnes nie menguntungkan?

ada yang berpengalaman x ngan bisnes nie? aku igt nak start dari rumah jer..

buat sticker utk kereta, motor..

jadi, nak tanya lah pandangan member2 CG.. kalau ada yg sudi nak share experience pun leh juga!
:)cgrock:)cgrock
 
Last edited:
Sponsored Post

rauzan

Active Member
Joined
Sep 24, 2008
Messages
1,258
Reaction score
10
Points
25
erm...


wer der's a will,
der owez a way...
cewah...
cun jgk idea ko ni bro...
tp tu la...
ko x ble hrp bnda free ja...
ko kena touch up ckit ngan bnda2 yg bleh mnolong lg dlm biz ni...
ko dh ada bnda tu suma...
ko buat quotation cri market...ko bg hrga gila2 murah,tp biar menguntungkan, jgn yg merugikan...
p skolah2 kew, jbtn2 kew...
buat sticker tuk jbtn or skolah tu lekat kat keta...
bg idea bernas kat pala otak pengetua tu...kompom laris...
keep up d gud work...
:D
:)cgrock
 

mr reyes

Active+ Member
Joined
Nov 13, 2007
Messages
3,253
Reaction score
64
Points
30
aku pun berminat bisnes stiker ni...
cuma belom pandai, xde modal + kurang ilmu...
 

rauzan

Active Member
Joined
Sep 24, 2008
Messages
1,258
Reaction score
10
Points
25
erm...


cuba tny ada sorg dak penanggroup ni...
oddy namanya...
dia buat printing tuh...
tny dlm penang1 ym room...
 

sunnyfx

Super Active Member
Joined
Jan 6, 2008
Messages
7,802
Reaction score
73
Points
70
Bukan modal dan peralatan sahaja yang ko perlukan, tapi idea dan ketelitian kena ada dalam diri. Dulu aku kerja dengan kompeni buat signboard jkr kat Jelapang dan aku pernah buat sendiri bisnes ni lepas aku berhenti dari kompeni tersebut.

Pasal keuntungan plak setau aku 100%. Kalo ko modal Rm50 ko mesti bleh dapat RM50 dah termasuk tolak modal.
 

rauzan

Active Member
Joined
Sep 24, 2008
Messages
1,258
Reaction score
10
Points
25
erm...


fuh...1st time aq dgq untung 100%...
ni kes brg curi ka apa ni bro...
namaw marah arh..
:)):)):))
 

otaida00taj

Legendary Member
Joined
Apr 4, 2007
Messages
10,551
Reaction score
69
Points
120
saya berminat nak buat sendiri utuk diri sendiri je...
 

sunnyfx

Super Active Member
Joined
Jan 6, 2008
Messages
7,802
Reaction score
73
Points
70
Cutter jenis ape member ko kasi pinjam tu ? Apa software die pakai ?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register