BTC USD 54,588.2 Gold USD 1,792.60
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Bisnes servis Airport transfer dan tour

neocortex

Active Member
Messages
2,348
Joined
Jun 11, 2012
Messages
2,348
Reaction score
76
Points
40
Salam.
Aku cadang nak buka company tour and travel.
Tapi khusus di Langkawi sahaja.
Ada member kat sini dalam bidang ni dah?
Apa prosedur yang terlibat selain lesen.
Aku kena mula dari zero semua ni.
Tapi network dan demand memang dah ada dengan hotel-hotel kat sini.
 
Sponsored Post

blankoguy85

Super Active Member
Messages
7,582
Joined
Dec 14, 2011
Messages
7,582
Reaction score
66
Points
80
Salam.
Aku cadang nak buka company tour and travel.
Tapi khusus di Langkawi sahaja.
Ada member kat sini dalam bidang ni dah?
Apa prosedur yang terlibat selain lesen.
Aku kena mula dari zero semua ni.
Tapi network dan demand memang dah ada dengan hotel-hotel kat sini.

nak bukak kecik2 ker..
atau besar terus boss..??

parking gak kt sini.. amik ilmu dari otai yg nk share :D
 

neocortex

Active Member
Messages
2,348
Joined
Jun 11, 2012
Messages
2,348
Reaction score
76
Points
40
nak bukak kecik2 ker..
atau besar terus boss..??

parking gak kt sini.. amik ilmu dari otai yg nk share :D

Kecik dulu boh.
Biar ada demand atau business.
Yang lelain bleh cari kemudian.
Sebab tu nak selit2 je dulu.
Skrg ni connection kalangan expat yang tinggal kat sini sangat bagus.
Waktu ni survive job kecik2 kat sini sebab dorang support la.
Aku sapu memacam job kat sini.
Dari krew produksi antarabangsa sampai la ke handyman kalangan geng2 mat saleh sini.
Takat ni sangat memberangsangkan.
 

wantrader82

Active+ Member
Messages
3,945
Joined
Oct 8, 2008
Messages
3,945
Reaction score
129
Points
33
Salam.
Aku cadang nak buka company tour and travel.
Tapi khusus di Langkawi sahaja.
Ada member kat sini dalam bidang ni dah?
Apa prosedur yang terlibat selain lesen.
Aku kena mula dari zero semua ni.
Tapi network dan demand memang dah ada dengan hotel-hotel kat sini.

terbaik tuan....semoga dipermudahkan urusan.amin....:):):)
 

blankoguy85

Super Active Member
Messages
7,582
Joined
Dec 14, 2011
Messages
7,582
Reaction score
66
Points
80
Kecik dulu boh.
Biar ada demand atau business.
Yang lelain bleh cari kemudian.
Sebab tu nak selit2 je dulu.
Skrg ni connection kalangan expat yang tinggal kat sini sangat bagus.
Waktu ni survive job kecik2 kat sini sebab dorang support la.
Aku sapu memacam job kat sini.
Dari krew produksi antarabangsa sampai la ke handyman kalangan geng2 mat saleh sini.
Takat ni sangat memberangsangkan.


owhhh.. mengancam dh tu.. :)cgrock
nk bg pendapat.. tp bukan dalam bidang ni..

kita tunggu otai2 yg dh cebur bidang ni..

dolu penah gak nk buat camni..
tp nk buat mcm org perantara jer lar..
arrange kan dorang semasa bercuti..

tp..saya bukan duk pulau..
kalau pulau..sesuai lar kot..
 

neocortex

Active Member
Messages
2,348
Joined
Jun 11, 2012
Messages
2,348
Reaction score
76
Points
40
owhhh.. mengancam dh tu.. :)cgrock
nk bg pendapat.. tp bukan dalam bidang ni..

kita tunggu otai2 yg dh cebur bidang ni..

dolu penah gak nk buat camni..
tp nk buat mcm org perantara jer lar..
arrange kan dorang semasa bercuti..

tp..saya bukan duk pulau..
kalau pulau..sesuai lar kot..

Kat sini ramai yang jual pakej.
Pastu pass kat operator.
Masyukk.
Takat dengan iswara earoback ni pun alhamdulillah.
Lepas la untuk bergerak.
Tapi nak sapu high end spender tak dapat la..
Tu tgh cari peluang tuk pajak vellfire.
Nak tgk formula bagaimana orang selalu pajak kereta.
Bisnes takpa kita cari.
In Shaa Allah..sebab kita dah link dengan hotel2 5-6 bintang.
 

sidang muda

Super Active Member
Messages
6,880
Joined
Jun 30, 2008
Messages
6,880
Reaction score
31
Points
70
dengar nak ambil lesen travel kena ada rm250k
 

blankoguy85

Super Active Member
Messages
7,582
Joined
Dec 14, 2011
Messages
7,582
Reaction score
66
Points
80
Kat sini ramai yang jual pakej.
Pastu pass kat operator.
Masyukk.
Takat dengan iswara earoback ni pun alhamdulillah.
Lepas la untuk bergerak.
Tapi nak sapu high end spender tak dapat la..
Tu tgh cari peluang tuk pajak vellfire.
Nak tgk formula bagaimana orang selalu pajak kereta.
Bisnes takpa kita cari.
In Shaa Allah..sebab kita dah link dengan hotel2 5-6 bintang.


kalau link dh kuat.. mmg okay tu tuan..
sbb saya selaku pelancong kt pulau2 ni..
mmg suka amik pakej2 ni.. memudahkan perjalanan..
semua dh sedia.. dari sampai kt sana.. nk pusing2..smpailah balik..

hope tuan berjaya dgn misi tuan tu.. :)cgrock
kipidap..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register