BTC USD 17,245.1 Gold USD 1,800.35
Time now: Jun 1, 12:00 AM

BISNES Kedai Tayar Secara PROFFESIONAL ..

amimy06

Junior Member
Messages
89
Joined
Sep 16, 2010
Messages
89
Reaction score
0
Points
6
Tahniah kpd otai2 tayar yg dah berjaya.
Utk yg baru nak bermula cari la ilmu dan sifu. Cari rakan niaga yang tepat. Cuba kembangkan bisnes sedia ada.
 
Sponsored Post

pokyo

Super Active Member
Messages
5,283
Joined
Jan 7, 2009
Messages
5,283
Reaction score
147
Points
83
Untuk tahan lama bro biarlah JUJUR..
sepanjang deal dgn kedai tayar mesti ada additional yg diaorg minta.. contoh terbaru org kata sport rim kat rawang murah.. so g sana memang laa murah harga dia RM980 kalau advanti.. so aku ambil dgn tayar maxxis jadi 980 + 720 = 1700. Dia ambil tayar dan rim lama aku 600 jadi 1700-600 = 1100. Pas dah tukar tu banyak plak additional yg tak dibagitau.. chamber nut kena tukar.. nut sport rim kena tukar,.. jadi semua jadah tu menjadikan 1500.

itulah... masalahnya Melayu takkan nak buat macam tu? kalau terus-terang terus harga nampak mahal, customer pun tak jadi pasang...
bisness ni di pantai timur ramai jugak melayu buat tp modal mesti besar kalau nak buat, nak jimat kos blh jual tayar 2nd hand dulu.
 

zaki9521

Freshie
Messages
1
Joined
Jul 3, 2014
Messages
1
Reaction score
0
Points
3
Kepada yg dah lama bisnes kedai tayar/bengkel dan yang bercadang nak buka, saya bercadang nak tutup perniagaan kedai tayar yang diusahakan selama 2 tahun. So saya nak jual peralatan/mesin dan kelengkapan seperti wheel balancer, tyre opener, oil changer, tyre rack, shop rack dan lain-lain. kalau berminat blh pm sy.
 

tyrestore

Freshie
Messages
2
Joined
Dec 17, 2019
Messages
2
Reaction score
1
Points
33
u u
kedai tayar

yang penting kene tahu selok belok pasal bisnes tayar
sebab bisnes nie di monopoli oleh kaum cina...sebab saya
9 tahun kene dgn company tayar...so kalau nak belajo boleh le
saya ajarkan kan...cam mana
mana nak dapat stok tayar
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register