Bisnes homestay atau Airbnb

Recommended Brokers


sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
7,184
Reaction score
112
Points
73
Sy ada tgk iklan dlm mudah.my dan pernah kene approch dr saleman rumah psl rumah2 apartment baru tapi ada yg 1 bilik,2 bilik,bilik studio,soho,etc....lebih kpd utk invest bg sewa utk student dan Airbnb ni.harga pun kbanyakan 300k ke atas

Nak tanyala sapa ada bisnes Airbnb mcm ni,kita bg sewa rumah tu pastu kita juga ke jaga rumah tu ke atau ada pihak lain yg jaga,kita cuma ambil sale shj..mmg confuse psl Airbnb ni
 

Attachments

Sponsored Post

mat gen2

Active+ Member
Joined
Nov 3, 2012
Messages
3,270
Reaction score
23
Points
25
Sy ada tgk iklan dlm mudah.my dan pernah kene approch dr saleman rumah psl rumah2 apartment baru tapi ada yg 1 bilik,2 bilik,bilik studio,soho,etc....lebih kpd utk invest bg sewa utk student dan Airbnb ni.harga pun kbanyakan 300k ke atas

Nak tanyala sapa ada bisnes Airbnb mcm ni,kita bg sewa rumah tu pastu kita juga ke jaga rumah tu ke atau ada pihak lain yg jaga,kita cuma ambil sale shj..mmg confuse psl Airbnb ni
kalau tak silap sy mmg tuan rumah yg kena uruskan semua..citer nye mcm konsep homestay laa

cuma airbnb ni terima booking dr serata dunia :D
 

sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
7,184
Reaction score
112
Points
73
kalau tak silap sy mmg tuan rumah yg kena uruskan semua..citer nye mcm konsep homestay laa

cuma airbnb ni terima booking dr serata dunia :D
oh airbnb ni kire mcm trivago la ye.tp tu la slalunye rumah2 yg diorg offer ni slalunye dkt2 airpot la kat kolej2 la.agak susah la kalu kita ni dok jauh dr tpt2 ni kalu kita sndiri uruskan
 

Epal10

Active Member
Joined
Jan 20, 2013
Messages
1,146
Reaction score
24
Points
25
Aku ada sebuah rumah di pekan semporna, teringin lak nak buat air bnb
Agak untung x buat nie? Rumah kena full furniture atau basic jer
 

TamingSari

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 28, 2006
Messages
25,263
Reaction score
135
Points
138
Aku ada sebuah rumah di pekan semporna, teringin lak nak buat air bnb
Agak untung x buat nie? Rumah kena full furniture atau basic jer
lagi byk tuan sediakan lagi ramai yg tertarik
 

mat gen2

Active+ Member
Joined
Nov 3, 2012
Messages
3,270
Reaction score
23
Points
25
Ni ada lg rumah2 mcm studio ke apa ni aku tgk dlm ig,mmg btol ke kite leh dpt rental mcm tu...kore dpt positif cash flow

Bli rumah 0%depo..siap fully furnishg then bg rental.bisnes ni munkin cha ya nun la kot bnyak main property mcm ni
boleh tgk market dlu dlm mudah tuan..sy slalu kalau try satu bisnes sy akan buat iklan olok2:D

maknanye mcm fake iklan laa..tujuan nye nk tgk ramai ke yg kol kalau ramai maknenye boleh go laa:))
 

asyraf1156

Active Member
Joined
Jun 21, 2011
Messages
1,015
Reaction score
29
Points
40
kalau tak silap sy mmg tuan rumah yg kena uruskan semua..citer nye mcm konsep homestay laa

cuma airbnb ni terima booking dr serata dunia :D
Airbnb mmg tuan rumah kena uruskan. Tp klu beli services apartment, selalunya akan ada operator yang boleh uruskan utk kita. Diaorg akan ada situ utk check in check out dan cuci. Kena bayar la
 
Sponsored Post
Top
Log in Register