BTC USD 41,835.7 Gold USD 1,841.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

bisnes cuci kereta

tahir85

Active Member
Messages
1,243
Joined
Jun 16, 2007
Messages
1,243
Reaction score
134
Points
33
bisnes service ni best.kita tak risau bahan mentah naik..stok basi atau habis..
saya cadang2 nak buat bisnes ni..

so yg ada pengalaman..
apa benda yg perlu ek..selain
compresor , paip, tangki, vacum, snow, ..erm apa lagi ek? berapa anggaran kos permulaan ..
 
Sponsored Post

badrush

Super Active Member
Messages
5,520
Joined
Sep 4, 2008
Messages
5,520
Reaction score
19
Points
65
aku pn minat gak...

tapi tapak kena cantik...

lg best sblh jalan besau..

lori,kapal korek,bas semua leh cuci sekali..
 

hafis_81

Super Active Member
Messages
6,386
Joined
Feb 15, 2008
Messages
6,386
Reaction score
32
Points
70
thread ni dah ada,cuba bro belek2 blk..kt sana ramai yg diskus.
 

ezis2u

Super Active Member
Messages
9,747
Joined
Aug 1, 2008
Messages
9,747
Reaction score
22
Points
75
manpower antara yang paling penting,
1. gaji nak bagi berapa?
2. berapa ramai nak kena ada manpower (kena fikir masa busy n x busy)

kena tengok lokasi pastu compete reger ngan orang lain..
 

tahir85

Active Member
Messages
1,243
Joined
Jun 16, 2007
Messages
1,243
Reaction score
134
Points
33
aku pn minat gak...

tapi tapak kena cantik...

lg best sblh jalan besau..

lori,kapal korek,bas semua leh cuci sekali..

lokasi dah ada. tapak sewa rm700/sebulan.. cantek gakk,, tak da pesaing and dekat dgn satu bandar baru..pastu umah2 org kaya plak tinggal situ.. org kaya tak cuci sendiri..kompom hantar kedai cuci keta kan .:)
 

ezis2u

Super Active Member
Messages
9,747
Joined
Aug 1, 2008
Messages
9,747
Reaction score
22
Points
75
lokasi dah ada. tapak sewa rm700/sebulan.. cantek gakk,, tak da pesaing and dekat dgn satu bandar baru..pastu umah2 org kaya plak tinggal situ.. org kaya tak cuci sendiri..kompom hantar kedai cuci keta kan .:)

orang kaya selalunyer ada driver yang cuci...tak pun orang gaji dorang...
:)cgrock:)cgrock:)cgrock

anyway teruskan usaha mu hingga jaya...
:)paid:)paid:)paid
 

arowana

Active+ Member
Messages
3,001
Joined
Jun 21, 2008
Messages
3,001
Reaction score
19
Points
25
orang kaya selalunyer ada driver yang cuci...tak pun orang gaji dorang...
:)cgrock:)cgrock:)cgrock

anyway teruskan usaha mu hingga jaya...
:)paid:)paid:)paid


Betul tuee... tp kalau dah rezeki, mana2 pun bleh... cari ler area byk rumah pangsa... byk yg tak cuci kete sendiri.. tak kan nak angkut air dari rumah tinggi2 tue..
 

badrush

Super Active Member
Messages
5,520
Joined
Sep 4, 2008
Messages
5,520
Reaction score
19
Points
65
lokasi dah ada. tapak sewa rm700/sebulan.. cantek gakk,, tak da pesaing and dekat dgn satu bandar baru..pastu umah2 org kaya plak tinggal situ.. org kaya tak cuci sendiri..kompom hantar kedai cuci keta kan .:)

saingan tak dak hal geng...

yg penting servis bg cantek punya...

harga murah sket..

bg pakej...marketing cantek,servis baek..

komfem jadik..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register