BTC USD 61,231.8 Gold USD 1,767.63
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Bisnes apa yg sesuai utk masa sekarang

Sponsored Post

GamezStar

CG Top Poster Club
Joined
Jul 1, 2008
Messages
34,217
Reaction score
2,234
Points
201
Time covid ni.. bisnes klinik aa dpt projek swap test gan vaksin.
 

skem

Junior Member
Joined
Mar 25, 2010
Messages
64
Reaction score
0
Points
6
Saya ada member yg cuma jual chocojar kt shopee.. dia baru buat sebab pkp haritu... baru nak berkembang perniagaan dia...

start dropship ngan org.. jual offline.. time pkp.. berani masuk online buat sendiri.. alhamdulillah.. nampak mcm meningkat. Tapi x tau lah susah dia mcm mana...

Ada modal dari bisnes kat shopee tu dengar2 dia invest beli mesin gedegang.

Jadi.. nasihat saya... rm30k tu... jangan guna semua... hahahaa

Boleh search kt shopee azryanabiz. Sambil cerita kisah dia.. sambil tolong promote.. 😂😂😂
 

ajiekoyan

Fun Poster
Joined
Feb 1, 2009
Messages
524
Reaction score
2
Points
25
kalau MINAT dengan pertanian boleh la buat fertigasi. target buat jualan sndri, kedai2 runcit dan kenalan. kene cari apa kecenderungan minat orang. aku ada p beli pokok indoor kat cameron. iklan kat kawan2 dan market place tu pon jual COD. ada pokok yang cutomer request aku p cari kat nursery lain deco bagi pasu cantik + tanah premium. org suka beli pokok yang dah siap malas nak tuka pasu. kajian aku ni tepat sebab permintaan tu ada.Kena rajin buat kajian semasa pokok apa customer minat dan cepat rebut peluang. setakat ni pokok indoor, kaktus deko2 dan baru berjinak dengan keladi. dari buat kecilan boleh jadi home nursery generate duit. next cuba masuk shoope pulak. part time je..
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Paid Membership
Joined
Apr 27, 2015
Messages
52,072
Reaction score
1,738
Points
596
Masa sekarang

Jam g shock

Ada permintaan

Produk suami isteri

Sentiasa permintaan

Yang lain biz makan macam sambal

Ada permintaan
Kena berani cuba

Insyaallah ade rezeki
 

MrDisc

Active+ Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,724
Reaction score
308
Points
46
Masa sekarang

Jam g shock

Ada permintaan

Produk suami isteri

Sentiasa permintaan

Yang lain biz makan macam sambal

Ada permintaan
Kena berani cuba

Insyaallah ade rezeki

Terbaik bang daus.

Produk suami isteri = macam makan sambal

Sambal belacan pon sedap juga bang daus.
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Paid Membership
Joined
Apr 27, 2015
Messages
52,072
Reaction score
1,738
Points
596
Terbaik bang daus.

Produk suami isteri = macam makan sambal

Sambal belacan pon sedap juga bang daus.

Bab biz yang tengok sebelum pkp ke selepas pkp

Masyuk slalu

Biz burger

Mcdonalds

Burger tepi jalan

Zinger kfc

Sentiasa dapat sambutan
 

TT

CG Super Hardcore Club
Top Poster #4
Joined
Jan 13, 2009
Messages
159,531
Reaction score
21,766
Points
1,671
Byk2 niaga ni jual durian je kena dgn ak. Habis je durian sampai xcukup order. Alhamdulillah

Jual benda lain sepi je
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Paid Membership
Joined
Apr 27, 2015
Messages
52,072
Reaction score
1,738
Points
596
Byk2 niaga ni jual durian je kena dgn ak. Habis je durian sampai xcukup order. Alhamdulillah

Jual benda lain sepi je
Yer durian memang superb sekali manggis rambutan cempedak nangka langsat ciku mangga hahahhaha
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register