Bisnes apa yg sesuai utk masa sekarang

CG Sponsors




cariemas100

Junior Member
Joined
Oct 24, 2020
Messages
65
Reaction score
15
Points
11
boss wat biznes apa?mcm byk xprience :giggle:
mcam mana pon kena ada keje tetap juga, utk jamin income tetap. insurans semua kena ada, saya bukan promote ye.

yg side income2, mcm bisness online, buat tepi2. agak semakin besar, leh minta wife uruskan. kita pantau. wife proxy kita. kendian, semakin besar, proxykan org lain lagi.

rezeki kena kongsi bersama. Sama2 dapat hasil. Sama2 kenyang. berkat
 
  • Like
Reactions: i4u
Sponsored Post

[email protected]

Super Active Member
Joined
Dec 7, 2011
Messages
9,496
Reaction score
116
Points
83
Alhamdulillah..bermodalkan rm100 harini dpt pulangan rm170..terima kasih Allah swt..sy dan isteri start berniaga mee celup dari rumah harini smbutan agak menggalakkan..doakan sy kwn2 cg semoga istiqomah..
tahniah tt....teruskan berusaha....
 

Penz

Fun Poster
Joined
Nov 3, 2007
Messages
223
Reaction score
2
Points
15
sekarang banyak kena bisnes online..tapi kena pandai lah amik peluang yg mana ada
 

sheikh syaq

Fun Poster
Joined
Nov 14, 2010
Messages
501
Reaction score
4
Points
15
hmmm ada sapa2 bleh bgie penerangan berkenaan nk buat bisnes insurans....cadang nyerr ak nk buka bisnes tukk org rumah buat insurans kereta motor...sambil2 nk buat insurans tukkk projekk skali...cuma xpaham klau insurans tukk projekk kena amikk exam jgakk ke???
 

hairy84

Legendary Member
Joined
Sep 15, 2010
Messages
15,868
Reaction score
35
Points
120
hmmm ada sapa2 bleh bgie penerangan berkenaan nk buat bisnes insurans....cadang nyerr ak nk buka bisnes tukk org rumah buat insurans kereta motor...sambil2 nk buat insurans tukkk projekk skali...cuma xpaham klau insurans tukk projekk kena amikk exam jgakk ke???
untuk permulaan boleh jadi agen mane2 agency..jadi boleh bermula dari rumah ..ada percuma dan berbayar kena pandai2 cari biasanya berbayar ada deposit 3k-5k (dipulangkan balik) sebab ramai yg jadi agen bila ada duit customer dalam tangan lepas tu cabut lari ..
 

cyborg

Active+ Member
Joined
Aug 14, 2008
Messages
4,576
Reaction score
101
Points
43
hostel pekerja asing dah banyak tutup. pekerja asing dihantar balik negara asal.
tenaga pekerja rakyat tempatan akan gantikan pekerja asing dalam skala kecil
sekarang ni ada orang bisnes hostel kecil untuk warga tempatan.
amik rumah kedai atas + bawah sewa untuk jadikan hostel.
tempoh biznes paling kurang 3 tahun
 

eizzbizz

Super Active Member
Joined
Sep 2, 2009
Messages
8,658
Reaction score
595
Points
116
hostel pekerja asing dah banyak tutup. pekerja asing dihantar balik negara asal.
tenaga pekerja rakyat tempatan akan gantikan pekerja asing dalam skala kecil
sekarang ni ada orang bisnes hostel kecil untuk warga tempatan.
amik rumah kedai atas + bawah sewa untuk jadikan hostel.
tempoh biznes paling kurang 3 tahun
banyak duit bole bosss..
banyak kerenah... bangunan tu mesti status residential... kalo konersial x bole..kena convert dulu.. perlu duit dan izinland lord...
ada tangga kecemasan belakang... dan bomba aporoval .. majlis tempatan aporoval... MKN aporoval ...
nk reno dlm 50k guna cement/partition board

nk buat illegal ... 4-5 bulan kena report...

4-5 bulan lepas aku baru buat feasi utk biz ni.... x bole jalan..
 

sheikh syaq

Fun Poster
Joined
Nov 14, 2010
Messages
501
Reaction score
4
Points
15
untuk permulaan boleh jadi agen mane2 agency..jadi boleh bermula dari rumah ..ada percuma dan berbayar kena pandai2 cari biasanya berbayar ada deposit 3k-5k (dipulangkan balik) sebab ramai yg jadi agen bila ada duit customer dalam tangan lepas tu cabut lari ..
tukk kereta motor ak paham laaa....cuma tukk insurans projekk xjelas mcm mna flow bisnees
 

cyborg

Active+ Member
Joined
Aug 14, 2008
Messages
4,576
Reaction score
101
Points
43
banyak duit bole bosss..
banyak kerenah... bangunan tu mesti status residential... kalo konersial x bole..kena convert dulu.. perlu duit dan izinland lord...
ada tangga kecemasan belakang... dan bomba aporoval .. majlis tempatan aporoval... MKN aporoval ...
nk reno dlm 50k guna cement/partition board

nk buat illegal ... 4-5 bulan kena report...

4-5 bulan lepas aku baru buat feasi utk biz ni.... x bole jalan..
Dekat area opis aku....
Selamba badak je tuan tanah kedaung bikin rumah kedai tingkat atas renovate jadi hostel .
Lepas tu tingkat bawah penyewa opis nak pindah keluar. Tuan kedai makin gumbira, terus nak renovate tingkat bawah jadi hostel berpintu-pintu.....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register