Bisnes apa yg sesuai utk masa sekarang

CG Sponsors




nokia3210

Active Member
Joined
Sep 6, 2012
Messages
2,043
Reaction score
245
Points
38
Deal 1.80-2.00 tu panjat sendiri ke bos?
Yg jd masalah bila pokok tinggi, beruk tak pandai amik kelapa muda, n pecah bila jatuh.
Kena panjat ikat tali turun slow2.
Jual ok saja, petik yg susah
lau panjat sendiri lagi murah , leh dpt harga singgit sebijik..tp byk kerja la mcm tuan cakap ..
ni harga dah siap kumpul ..tinggal ambil je..
 
Sponsored Post

john_pablo

Fun Poster
Joined
Jun 27, 2011
Messages
576
Reaction score
3
Points
15
pndpt aku la...skg ni kena buat biz yg berkaitan perkhidmatan...cth potong rumput,kemas umah,deko umah,pest control,foging,sanitize rumah ke rumah dll la....try la..mmber2 aku yg mana biz dlm bidang perkhidmatan ni aku tgk x terjejas pon dengan pkp...survive ja..tmbah2 mmber aku yg buat servis rumah ke rumah mcm wiring,anai2,sanitize rumah,cuci kereta d rumah,tukar bateri keta d rumah n mcm2 lg la...
 

cariemas100

Junior Member
Joined
Oct 24, 2020
Messages
65
Reaction score
14
Points
11
belajar trade forex. ekonomi macam mana pon, income tetap masuk sebab forex boleh buat duit time grafnaik dan turun. macam mana pon tetap leh buat untung.

saham pon boleh, cuma time naik je buat untung. turun rugi looo..

untung forex buat modal kuasai bisness lain.
 

cariemas100

Junior Member
Joined
Oct 24, 2020
Messages
65
Reaction score
14
Points
11
bisness lain offline pon boleh. cuma masa dan berbaloi tak dgn income diperolehi.
 

cariemas100

Junior Member
Joined
Oct 24, 2020
Messages
65
Reaction score
14
Points
11
nak yg lain, online, buat dropshop. boleh taip kat utube cara dropship kat shopee. mudah je. cuma dropship ini kena cari seller besar dari lain platform yg murah dan boleh fight harga. jgn campak harga ya, rosak market.
 
  • Like
Reactions: i4u

Aman Tabarani

Freshie
Joined
Oct 24, 2020
Messages
6
Reaction score
0
Points
33
Salam Tuan, boleh try tengok VX Garage Malaysia di FB atau Internet. Kenderaan adalah keperluan dan bukan kehendak lagi. Kami mempunyai sebanyak 320 cawangan di seluruh Malaysia. Jika ingin berniaga dan jadi tauke kedai sparepart, sila hubungi saya di 011-1674 8738

Aman
VX Garage Malaysia
 

i4u

Legendary Member
Joined
Sep 13, 2010
Messages
17,311
Reaction score
50
Points
130
nak yg lain, online, buat dropshop. boleh taip kat utube cara dropship kat shopee. mudah je. cuma dropship ini kena cari seller besar dari lain platform yg murah dan boleh fight harga. jgn campak harga ya, rosak market.
boss wat biznes apa?mcm byk xprience :giggle:
 

cariemas100

Junior Member
Joined
Oct 24, 2020
Messages
65
Reaction score
14
Points
11
spesific trading.
dropship tak sempat nak continue. masa xde
akhir zaman nie, org sambil baring bertahi mata pon boleh buat duit sambil2 dia baring, tgk phone, klik2, duit masuk. yg penting kena ada masa, minat nak tahu.

bisnee online customer satu malaysia, satu dunia. payment xde hal, macam2 lubang boleh dpt payment.

zaman android, teknology mmg woowwwww!! semua cloud je
 
  • Like
Reactions: i4u
Sponsored Post
Top
Log in Register