BINCANG..tentang PRODUK HASIL LAUT..IKS..

CG Sponsors




psycotraderz

Fun Poster
Joined
Jan 5, 2008
Messages
615
Reaction score
1
Points
15
SALAM...cgrians:)..
sesape tau psl PRODUK HASIL LAUT cth seperti makanan ringan,snek ikan,sate ikan,sotong kering[pedas/bergula]dll produk seperti ikan masin serta bilis...
kite leh jmp produk ni dijual biasanya kt pangkor atau kt sekitar perak...sape2 org perak mesti tau produk nih terutama produk yg dihasilkn oleh bumiputra[iks]:)

aku cadang nk buka biz nih..coming soon...sbb kt tempat[selangor] aku xde lg yg dijual produk camni,klu ada pon kt pasaraya jer yg ada jual.....klu kerepek tu byk ler...so pd sape2 yg tau atau para pengusaha[iks] serta pembekal leh ler memberi sedikit komen dan pandangan ttg biz nih...:-?

klu ada pembekal lg baik..nk tau gak harga bape...harap dpt membantu...#:-S
kpd cgrians/pembekal leh ler update/PM kt sini....tq:):):)
 
Sponsored Post

pojikun10

Active Member
Joined
Feb 16, 2008
Messages
1,450
Reaction score
2
Points
25
aku tau sbb aku tersedak bile ko sebut2 nama kg halaman aku..hem3...
 

psycotraderz

Fun Poster
Joined
Jan 5, 2008
Messages
615
Reaction score
1
Points
15
aku tau sbb aku tersedak bile ko sebut2 nama kg halaman aku..hem3...
ahaa...ade pon..tq bro...:)
br on9 harini ler...so leh ler cite serba skit...bro nih dok sana ker?klu dok sana snang ler nk survey tmpt,leh tunjuk tmpt n alamat...may be dlm masa terdkt ni kot...sbb skang ni agak sibuk skit la...nnt bila aku ada senang aku kol terus....klu bro x keberatan ler...:D:">
 

pojikun10

Active Member
Joined
Feb 16, 2008
Messages
1,450
Reaction score
2
Points
25
ahaa...ade pon..tq bro...:)
br on9 harini ler...so leh ler cite serba skit...bro nih dok sana ker?klu dok sana snang ler nk survey tmpt,leh tunjuk tmpt n alamat...may be dlm masa terdkt ni kot...sbb skang ni agak sibuk skit la...nnt bila aku ada senang aku kol terus....klu bro x keberatan ler...:D:">
ermm..basically aku tk tau le cmne leh aku tlg ko sbb aku bkn le tokey kedai satet..stkt nk tnjuk kedai n kilaang2 mmg takde hal le..insyaAllah...:)cgrock

btw, nk gtau kilang memproses ni bkn le milik bumiputra as pengusaha dan pengilang selalunya org2 cina pgkor....


p/s:aku mmg dok pangkor, nitnh tumpah kelahiran aku..cewahhhhh:)paid
 

psycotraderz

Fun Poster
Joined
Jan 5, 2008
Messages
615
Reaction score
1
Points
15
ermm..basically aku tk tau le cmne leh aku tlg ko sbb aku bkn le tokey kedai satet..stkt nk tnjuk kedai n kilaang2 mmg takde hal le..insyaAllah...:)cgrock

btw, nk gtau kilang memproses ni bkn le milik bumiputra as pengusaha dan pengilang selalunya org2 cina pgkor....


p/s:aku mmg dok pangkor, nitnh tumpah kelahiran aku..cewahhhhh:)paid
tq...bro...bantuan amat dihargai...:)
aku ada google gak ttg pengusaha iks tp sebilangan kecik jer ada...
tu la aku mtk bantuan dlm cg plak nih...klu ada org kmpg lg baik...lbh2 lg tmpt berak kencing bro...ehheh:)):))

klu xdpt iks pon xpe ler janji kilang2..proses mende tuh..
aku ada gak member biz produk nih 4-5thn lpas tp dh loss ctc lak...
cdg nk try biz ni kt tmpt aku nih coz xde lg kn...saje jer bg bini aku handle biz dr xwat ape2...premis aku pon ada jd rugi lak klu xniaga...#:-S
 

pojikun10

Active Member
Joined
Feb 16, 2008
Messages
1,450
Reaction score
2
Points
25
tq...bro...bantuan amat dihargai...:)
aku ada google gak ttg pengusaha iks tp sebilangan kecik jer ada...
tu la aku mtk bantuan dlm cg plak nih...klu ada org kmpg lg baik...lbh2 lg tmpt berak kencing bro...ehheh:)):))

klu xdpt iks pon xpe ler janji kilang2..proses mende tuh..
aku ada gak member biz produk nih 4-5thn lpas tp dh loss ctc lak...
cdg nk try biz ni kt tmpt aku nih coz xde lg kn...saje jer bg bini aku handle biz dr xwat ape2...premis aku pon ada jd rugi lak klu xniaga...#:-S

bereh ja...
ko lokasi kt mn?
 

psycotraderz

Fun Poster
Joined
Jan 5, 2008
Messages
615
Reaction score
1
Points
15
salam,saya wan dari trganu.rancang pon nak buat juga.dah ada blog sdiri,tpi kecil2lan sahaja.contact sye pon buleh juga.boleh visit blog saya....www.fishcakeorder.blogspot.com
tq bro..share info...:D
ok nih...produk bumi ker ?ada stokis kt cheras....so leh ler survey harga...lg cantik klu ada produk leh jual 3 bungkus rm10 coz ada member jual camtu....
aku basic lbh kpd produk makanan ringan...cth cam snek2 ikan /sotong...:)klu bro leh bg list produk pon ok gak...siap hrga....PM pon leh...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register