` BINCANG - Kasut Pejabat Anda???

CG Sponsors




Kasut Pejabat Yg Best Korang Pernah Pakai


  • Total voters
    0

tebbaloi

Legendary Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
Dengan rasminya saya menukarkan thread ini dari misi pencarian kasut ke PERBINCANGAN - KASUT PEJABAT ANDA? semoga semua dapat berkongsi serba sedikit pengalaman menggunakan kasut pejabat..

antara isu yg bole di bincangkan adalah
1. jenama / brand kasut pejabat anda
2. kualiti kasut pejabat anda
3. keselesaan kasut pejabat anda
4. jangka hayat kasut pejabat anda dan LAIN LAIN berkaitan kasut pejabat

dan apa² saja yg relevan dengan tajuk kita.. selain membantu forumer lain utk mereka jadikan panduan sebelum memilih kasut pejabat, di sini juga kita bincang mengenai lokasi atau kedai² atau butik kasut yg di kunjungi sekitar malaysia.. dan tidak lupa tempat membaiki kasut pejabat..

selamat berforum dan berbincang di sini..




salam 1 malaysia kepada semua warga CG yg di hormati sekalian.. berdirinya saya di sini .. :D :D hehe saja intro..

sebenarnya aku nak wat survey nak beli kasut gaji bulan ni.. tapi tak tau brand apa.. kasut aku dah koyak huhuhu.. baru dua tahun pakai :(( brand sattinni malaysia (leather+PU rasanya) itu pun hadiah hantaran minnie aku dulu :(( :((

aku tau kat CG mesti rame orang² kenamaan dan VIP yg dah lama menjiwai kasut² pejabat nii.. :"> hehe antara ciri² kasut yg aku nak beli tuu


  • paling penting selesa - comfort
    tahan lasak
    tahan lama
    ada nama (branded)
    berbaloi dengan wang yg di laburkan



terus terang aku cakap, aku tak biasa shopping kasut pejabat ni sebab kat ofis, aku pakai safety shoes senang nak ke site dan mainline.. huhu.. so kasut yg bakal di beli ni bukan daily use tapi akan diguna masa ada official event je mcm g seminar, kursus, dinner, dan intebiu :D ada member yg cadangkan aku beli brand clarks.. huhu not bad jugak kasut dari UK.. saiz pun saiz kaki matsalleh.. tapi still mencari lagi .. korang suggest dulu brand apa, nanti aku buat poll ok!



antara jenama lain yg aku tau
-buaya
-dr. cardin
-hush pupies
-timberland
-smith

so kepada semua warga CG yg ingin berkongsi perihal kasut pejabat, adalah di alu²kan di sini.. ceritakan pengalaman mengenai kasut anda dan keselesaannya..

nak komplen pun bule jugak.. tapi mesti la berasas... :)cgrock

update beli kasut


semalam aku g sogo & campbell.. sebelum ke campbell tu singgah sogo try kasut clarks kat butik dia.. design memang cun dan selesa jugakk.. ermm.. hold dulu. aku g campbell cari kasut adidas tu.. hehe.. ranking adidas porshe dalam poll ni adalah antara yg tercorot 3.81% dan yg mendahului adalah dr cardin dan clarks.. huhu.. kasut tu aku test lama jugakk.. tak tau nak kata apa.. sebab harga dia dalam range bajet kan.. so far design cun, full leather, selesa, multipurpose gitu - bule g travel, citarasa orang muda :"> :"> :"> harga display rm430 kawtim harga dapat la best price rm360 :)paid







sekian saja misi pencarian kasut pejabat :)paid :)paid terima kasih kepada semua yg memberikan idea dan cadangan kepada saya.. selamat berjumpa lagi sekian terima kasih.. :)paid
 
Last edited:
Sponsored Post

bypass

Fun Poster
Joined
Oct 23, 2010
Messages
812
Reaction score
3
Points
15
kau cari kasut bundle.
semua brand ada.
 

msazmer

Super Active Member
Joined
Feb 26, 2008
Messages
5,836
Reaction score
22
Points
70
bajet sekitar berape tu?
 

pervert

Marked as Scammer, (until issue resolved)
Joined
Jan 16, 2006
Messages
2,447
Reaction score
5
Points
25
Brand BATA best..
Selesa , tahan lasak + tahan lama & yang paling penting murah..

p/s : CEO tempat aku keje gaji dia 20k sebulan, tapi dia pakai kasut BATA jek..sama cam aku.. :D
 

tebbaloi

Legendary Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
Brand BATA best..
Selesa , tahan lasak + tahan lama & yang paling penting murah..

p/s : CEO tempat aku keje gaji dia 20k sebulan, tapi dia pakai kasut BATA jek..sama cam aku.. :D
wow.. CEO tuuu.. huhu.. bule tahan gak BATA ni.. aku ingat dia jual kasut skolah je.. takpe nanti aku survey gak.. :)
 

Zul34

Super Active Member
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,959
Reaction score
14
Points
65
aku guna obermain dn dr cardin
 

Bro_Izantie

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
17,073
Reaction score
928
Points
161
amtek tanak cuba..hehehehe...takpun kasut but aku tu...lagi gempak...bole buat sepak anak buah kalau kuang ajar..kakakaka
 
Sponsored Post
Top
Log in Register