Bila Anak Tempatan Menghasilkan Ciptaan Baru.Apakah Komen Yang Biasa Anda Dengar?

CG Sponsors




Bila Anak Tempatan Menghasilkan Ciptaan Baru.Apakah Komen Yang Biasa Anda Dengar?


  • Total voters
    0

Norfazli

Active+ Member
Joined
Dec 23, 2007
Messages
3,202
Reaction score
88
Points
30
Sekiranya anda mengetahui ada anak tempatan yang menghasilkan satu ciptaan.

Apakah komen yang biasa anda dengar dari orang tempatan sendiri?
 
Sponsored Post

[email protected]

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 16, 2009
Messages
20,561
Reaction score
570
Points
166
komen biasa dgr.....boleh pergi ke ciptaan nie???....:D...langsung xmemberi semangat kpd si pencipta....huhuhuhu
 

f1fanz_90

Banned
Joined
Dec 4, 2007
Messages
1,685
Reaction score
31
Points
30
haha
tengok jenis ciptaan
kalau ciptaan yg bley membawa kebaikan, bg komen yg positif
tp klu dah benda tu mcm x ada bawa kesan sgt, bukan la komen yg negatif, juz kutukan jew
haha
 

kalau

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
tengok gak apa jenis ciptaan tue.......
 

xerocracker

Active+ Member
Joined
Oct 3, 2007
Messages
2,960
Reaction score
41
Points
30
komen biasa dgr.....boleh pergi ke ciptaan nie???....:D...langsung xmemberi semangat kpd si pencipta....huhuhuhu
mmg betol sangat ni..macam merendahkan orang yang mencipta..padahal..diri sendiri pon xpenah beri apa-apa pada masyarakat..:-?
 

soulsix

Super Active Member
Joined
Mar 31, 2009
Messages
5,867
Reaction score
8
Points
65
pd aku tak kisah la apa org komen. yg penting sejauh mana ciptaan tu boleh pegi. ciptalah sebanyak mana dan sehebat mana ciptaan sekali pun kalau setakat sampai tahap tu je tak guna gak kan
 

roBUST

Banned
Joined
Oct 13, 2008
Messages
12,406
Reaction score
136
Points
123
hehe..selalu dgr dah tomahan2 ni mase dari era blajar dulu..aku blaja design dulu

bile design sikit,konfom kene kondem..lect sendiri kondem..tp bg aku ok la..die memberi gambaran awl mgenai dunia luar.di mana masy. ske kondem design ni

kalo tgk designer2 barat macm karim rashid,ron arad etc..kdg2 design tu x masuk akal pn..tp boleh jer buat..think over beyond..tp tahap penerimaan org Malaysia belum tahap tu lagi..

cth nya :honda ex5.
dekat 20thn org stil nk kn moto tu lagi..smpai 1 tahap dulu..semua design moto cup mesti fairing tepi putih..kalo x,org susah nak beli :))
 

CikSukan

Blogger Moderator
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
tengok gak apa jenis ciptaan tue.......
Yerlah tengok cipta apa?
Katalah one day ada local made orang cipta space ship dan terbukti leh sampai ke planet lain - menarik.

Moral of story - ciptalah apapun janji function
 

roBUST

Banned
Joined
Oct 13, 2008
Messages
12,406
Reaction score
136
Points
123
sbnr nya Malaysia masih lagi tahap menerima dari memberi melalui pgamatan aku la

yg kedua nya,budget x byk..
jgn harap kn 100% gov support,mostly desgner lua guna income sendiri dari road tour,jual buku,jual inspiration..tp kalo buat cmtu kt mesia,alamat berkurap la buku aku pn lum tentu org nak beli :))

yg ketiga,org Malaysia x yakin ngn product sendiri
tgk IKEA,design boleh buat jer..simple..tp ramai je org beli..g weekend,beratur panjang org beli..tp kalo perabut AHMAD buat sama mcm IKEA..ade org nk beli ker?ish mahal la :))
 
Sponsored Post
Top
Log in Register