BTC USD 49,326.7 Gold USD 1,783.34
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Santai Beza salesman org kite dgn bukan org kite (Update : Dah deal)

akudotcom

CG Top Poster Club
Messages
20,593
Top Poster #5
Joined
Jun 17, 2007
Messages
20,593
Reaction score
2,984
Points
201
Susah2 beli aje dgn amoi
Dpt geli2 sket šŸ¤Ŗ

Den kalu jumpa med reps pun prefer amoi..senang deal hehhe
 
Sponsored Post

momoque

Legendary Member
Messages
11,181
Joined
Dec 26, 2011
Messages
11,181
Reaction score
380
Points
141
org kita rata2 yg jadis salesman adalah baru keje, takde pengalaman, grab je keje apa ada.

keje salesman ini kerja sementara, jadi depa langgar je apa ada, asal ada sales, yg lain belakang kira.

nak beli kereta, cari salesman yg ada history cun, kalau main terjah je, ini lah kesudahnya
Yang kwn tanye ni kire org lama juga bukan yg mude2 baru kije

Kwn faham kalo yg mude2 ni..
 

dloanman

CG Top Poster Club
Messages
30,619
Joined
Apr 15, 2012
Messages
30,619
Reaction score
2,303
Points
206
Assalamualaikum...

Aku baru je berurusan dgn salesman2 kete toyota ni

Tapi sedihla dgn sikap salesman org kite ni..

Salesman kite tanye byk...jawab sket je mcm x nak jual

Aku nak tanye psl kete dia sibuk soh aku test loan dl...brp depo nk byr...

Salesman depa...aku x sempat tanye seme dia dh bgtau..siap cash rebate & free gifts byk

X tanye pun psl test loan ka depo ka...siap ajak pi tgk kete kt showroom...x beli pun xpa

Baru nk support org kite...jem gini
cito ekau ni den teringat kek video ni...

 

TT

CG Super Hardcore Club
Messages
161,973
Top Poster #4
Joined
Jan 13, 2009
Messages
161,973
Reaction score
22,075
Points
1,671
Ak penah keje showroom kereta. Bbual dgn salesman, cerita kt belah dorg plak, org kita lg cari kaum lain. Lg percaya kt salesman cha. Masa pg showroom entertain nak org kita yg layan. Bila bwk balik flyers - dlm tu contact no sume salesman ada - last2 tau2 close deal dgn cha jgk. Entah bila deal, rupanya submit loan document pass sorok2 kt luar šŸ¤£ sampai gitu sekali
 

momoque

Legendary Member
Messages
11,181
Joined
Dec 26, 2011
Messages
11,181
Reaction score
380
Points
141
Ak penah keje showroom kereta. Bbual dgn salesman, cerita kt belah dorg plak, org kita lg cari kaum lain. Lg percaya kt salesman cha. Masa pg showroom entertain nak org kita yg layan. Bila bwk balik flyers - dlm tu contact no sume salesman ada - last2 tau2 close deal dgn cha jgk. Entah bila deal, rupanya submit loan document pass sorok2 kt luar šŸ¤£ sampai gitu sekali
Entahla TT weh..

Kalo buka FB mmg seme salesman toyota depa je byk KT JB ni...tmpt lain aku X taula

Seme dgn gambar2 costumer time serah kete...ramai costumer depa...nmpk confident KT situ nk beli

Salesman org kite aku cari juga Ade...MMG Ade tp xdela ramai costumer mcm puak depa..Ade yg gambar 2018 pun Ade lagi..

Tp tetap juga contact salah sorg dari org kite ni...nak supportkan tp tulah agak mengecewakan..

Aku MMG cari branch yg org kite punye..X silap Ade 2 je kat JB ni..
Tu pun puak depa yg monopoli sales..
 

TT

CG Super Hardcore Club
Messages
161,973
Top Poster #4
Joined
Jan 13, 2009
Messages
161,973
Reaction score
22,075
Points
1,671
Entahla TT weh..

Kalo buka FB mmg seme salesman toyota depa je byk KT JB ni...tmpt lain aku X taula

Seme dgn gambar2 costumer time serah kete...ramai costumer depa...nmpk confident KT situ nk beli

Salesman org kite aku cari juga Ade...MMG Ade tp xdela ramai costumer mcm puak depa..Ade yg gambar 2018 pun Ade lagi..

Tp tetap juga contact salah sorg dari org kite ni...nak supportkan tp tulah agak mengecewakan..

Aku MMG cari branch yg org kite punye..X silap Ade 2 je kat JB ni..
Tu pun puak depa yg monopoli sales..
Belah pgudang ramai salesman keta melayu
 

macellsprvive

Active Member
Messages
1,915
Joined
Mar 25, 2013
Messages
1,915
Reaction score
441
Points
51
Saje lah nak tahu.
Korang2 yg pengalaman asyik2 nak kondem bangsa sendiri ni, korang kerja apa?
 

psx_dream87

Super Active Member
Messages
7,027
Joined
Feb 10, 2011
Messages
7,027
Reaction score
31
Points
80
bagi aku sama je kot, bergantung communication skill dorang

pengalaman aku kalau kereta first aku beli dgn salesman melayu, layanan tip top, senang runding

second dgn cina sebab beli pun kat used car

aku teman membe beli kereta ada sikit kureng dgn salesman melayu pulak, tak habis2 suruh try loan dlu :ROFLMAO:

bila tanya lebih boleh pulak macam kerek

so deal dengan salesman cina showroom lain, layanan tip top
 

accessive

Active Member
Messages
1,143
Joined
Feb 17, 2014
Messages
1,143
Reaction score
225
Points
43
Isu ni kalu viral balik pn elok juga.
Bukan tujuan nk kondem. Tapi untuk salesman2 yg kurang skill ni ambik iktibar. Tak kira la salesman mana2 pn.
Supaya semua sedar yg air liur mereka tu lah modal pendapatan. Jadi, jangan kedekut nk keluar modal lebih. Free je punn.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register