Betulkah forex bleh buat anda kaya cepat!!!

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.2175
USD / JPY
103.795
GBP / USD
1.36808
USD / CHF
0.88573
USD / CAD
1.27192
EUR / JPY
126.370
AUD / USD
0.77126

CG Sponsors




ghazaliseman

Active Member
Joined
Aug 5, 2008
Messages
1,102
Reaction score
17
Points
25
Ok la..lets revealed the "brutal truth" about currency trading.. dari kaca mata chim...

IB bermaksud Introducing Broker. Broker house yang melantik mana2 wakil individu perseorangan/grup atau beberapa "orang luar yang tidak dikenali" broker itu sendiri bertujuan untuk 1 matlamat. Matlamat tersebut ialah MARKETING STRATEGY yang sub pada PERNIAGAAN. Jadi, perniagaan + pelaburan.

Contoh 1;

Astro sebagai broker house. Sediakan platform trading. Sama seperti sediakan siaran tv berbayar. Astro melantik syarikat Maestro Thailand sebagai Introducing Broker untuk memperkenalkan bakat baru dalam industri muzik Thailand. Dalam kata lain, kompeni Maestro cari bakat orang luar untuk rancangan Akedemi Fantasia Thailand. Sama dengan fx, Introducing Broker yang cari trader untuk trade dengan broker yang diorang pilih. Kira wakil broker. Astro bayar sejumlah wang kat Maestro sebagai upah dan servis. Sama la dengan broker bayar upah kat IB mereka yang bermati-matian yakinkan trader untuk buka real akaun dengan diorang. IB dapat upah melalui bayaran "spread". Sama la Astro mendapat bayaran dari servis AFUNDI dia tu. Pasal tu ada AFUNDI ke 32000. Keuntungan SMS undi tu, Astro share (kau tim) dengan kompeni komunikasi servis provider cam Celcom, Maxis. Rolling balik duit tu. Dalam FX,ko trade 20 kali dalam sebulan, maka broker akan bagi sket kat ko spread mungkin dalam 0.5 per trade. Jadi 20x 0.5 dah berapa.. tu baru sorang, kot under IB tu dapat 50 trader yang trade 15x sebulan ?? x kira gain atau loss, broker tetap bagi spread kat IB berdasarkan perjanjian antara 2 pihak. IB x perlu sediakan platform, ada fund pusingan USD5 juta, paperwork melampau, sediakan data server, bayar cukai dll. Hanya cari orang, sain agreement untuk live account = dapat duit. IB buat untung atas angin. Itu sahaja. Tapi kot IB tu lepas tangan, income pun x bertambah. Sapa nak trade live akaun kot memanjang rugi jer. Jadi, IB cari strategi "Holy Grail" untuk trader yang join under diorang dengan harapan trader tu untung dan diorang untung berlipat ganda.

Yang kata "IB" tu kebas duit trader biler trader tu masukkan fund dalam akaun IB tu sendiri. Bukan dalam akaun broker tu. Seminggu jer, lepas tu lesap.

Nak tahu legal ker x, semak dengan laman web NFA (untuk US) ada list.

Nak lepas geram pasal broker atau IB servis, biar 1 dunia tau pi kat Forexbastard.com

Kan dah di beritahu, HANYA 5% SAHAJA traders yang betul profitable dan 95% gagal. Bagi chim, xder istilah trader yang berjaya dalam fx.. hanya CARA dia berdagang itu berhasil atau tidak. Merangkumi masa, pemahaman, penilitian, serta tools yang diguna pakai ketika berdagang atau penggunaan teknikal.

Kalo kat Malaysia nie, adalah lebih baik TIADA broker forex. Bukan sebab dasar x nak maju, berdaya saing atau dengki. Tapi logik ker hanya untung dari spread sahaja nak pusing balik duit tu untuk bayar pada trader yang banyak gain.. fikirkan... apa jadi pada dana 95% yang gagal tu.. :)

Apa yang wakil broker cakap ialah salahkan diri sendiri kerana x faham dengan dagangan fx, instrumen dagangan paling berisiko. Theres nothing wrong with the market, it`s all about YOU.

Broker house suka kita untung, tapi biler nak transfer pada local akaun, diorang x suka. Imagine, deposit USD500 sahaja. Tempoh 5 bulan dah return USD50,000.... lepas tu mintak transfer USD49,000 balik Mesia.. wowww !! meniaga uwang lebih untung dari meniaga unta.. haha.. biler trader lain untung, mana akaun diorang nak cekau.. sana bukak, sini tutup.. sini bukak sana tutup.. fenin lorrr !!

Cuma broker buat- hal.. kebanyakan berita yang akan keluar (forecast news-fundamental) order x fill betul. Price yang kita mahu dah lari. Kita nak profit 50pips dalam jangkaan 2 minit, malangnya kita dapat 11 pips sahaja. Terjadinya slippage. Kita komplen, broker cakap server jam la, traffic line tinggi la, server meletup la, server terputus bekalan karan la.. kemungkinan semua nie boleh berlaku. Ada tu, broker naikkan spread time pasaran naik. Kata pair GU-3 spread, biler berita jumlah Kadar Penganggur US keluar, spread naik secara automatik 3 kali ganda. Masuk jer, dah keluar -9 pips.

Bayangkan otai trader guna platform Metatrader untuk buat market research sahaja. X guna langsung broker yang support Metaquotes nie. Padahal percuma, siap dengan advance technical tools lagi. Gann, fibo sumer ader. X cukup, trader buleh cari programmer yang bahlol nak tunjuk teror dengan buat virus. Baik buat programming C++, tulis aturcara untuk baca pergerakan market fx. Hanya master aturcara C++ sahaja, dah buat duit kajillion gorillion multistupid billion. Tapi masih rugi jugak. Rugi akibat tindakan tamak "The Big Shark" cuba manipulate dengan bermacam rumors. Skali skale cakap pasal financial, dalam masa 5 minit sahaja market jatuh 1 billion. Tukar arah, fenin fund manager. Kerana Fund Manager handle high profile portfolio. Berjuta-juta lemon figure diorang. Bukan dari individu yang claim

"kami adalah Money Manager akaun forex untuk broker CepatLingkupFX, LLC kami membantu trader baru yang kurang keyakinan untuk melakukan aktiviti forex. Kami adalah trader serta investor sepenuh masa. Teknik kami memberikan pulangan 10-25% setiap bulan. Kami trade untuk anda, hanya RM6,000 sahaja di perlukan. Untuk mendapatkan keuntungan bersih USD2000 setiap bulan kami akan trade mini akaun buat anda. Berikan kami 60 hari. Setiap hari profit bersih USD100 terjamin"

Bandingkan dengan;

"Swisscash sebuah syarikat berdaftar di Kampung Katak Menguap, California, USA. Dengan fund sebanyak RM6,000 anda akan menerima pulangan pelaburan sebanyak 7% setiap hari dengan tempoh matang selama 60 hari tidak termasuk hari Sabtu dan Ahad. Oleh itu, anda bakal mendapat pulangan sekitar USD100 setiap hari. Untuk setiap 20 hari anda akan menerima USD2000 setiap bulan"

Nah !! hampir sama sahaja kan fx dengan hyip. Saper rolling saper...

Sebagai pedagang, jangan terpengaruh dengan keuntungan yang berlipat ganda tu.. x perlu tunjuk screenshot pada semua orang untuk yakin forex adalah lubuk jutawan. x perlu tunjuk beli rumah baru dengan duit forex. Biler orang kata kenapa x kerja.. buat apa cakap, "aku main forex, untung tiap hari.. buang masa kerja makan gaji"

Sepatutnya, jika matlamat untuk menjadi profitable trader, jawapan premium yang perlu di jawab ialah " I TRADE FOR LIVING"

Inilah sikap "winning mentality" seorang trader.

dipetik dari forum sebelah...

oleh: chim
 
Sponsored Post

cyberiz

Super Active Member
Joined
Oct 1, 2007
Messages
6,014
Reaction score
282
Points
91
Industri forex ni mmg perlukan newbie2 utk digagalkan..
spy broker dapat byr pada trader (otai) yg profit..
mmg digembar-gemburkan yg forex ni boleh kaya cepat..
org kita ni x boleh dengar tag "kaya cepat"... nak terjun jer..:))
sbb tu mmg byk yg anjurkan klas forex berbayar...
yg keuntungannya mungkin melebihi drp trade forex tu sendiri...:eek:

fikir2kan....:)cgrock

p/s: Forex ni ibarat rokok... bila dah ketagih, susah nak tinggal..maka itu, berforex lah aku sebelum aku diforexkan:)paid
 

pagiygglpkinisdhtrg

Active+ Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
3,795
Reaction score
405
Points
41
Industri forex ni mmg perlukan newbie2 utk digagalkan..
spy broker dapat byr pada trader (otai) yg profit..
mmg digembar-gemburkan yg forex ni boleh kaya cepat..
org kita ni x boleh dengar tag "kaya cepat"... nak terjun jer..:))
sbb tu mmg byk yg anjurkan klas forex berbayar...
yg keuntungannya mungkin melebihi drp trade forex tu sendiri...:eek:

fikir2kan....:)cgrock

p/s: Forex ni ibarat rokok... bila dah ketagih, susah nak tinggal..maka itu, berforex lah aku sebelum aku diforexkan:)paid
:)paid Mana2 bisnes sama saja. 5% menguasai 95%. :)cgrock
 

kraem

Active Member
Joined
Sep 7, 2008
Messages
1,728
Reaction score
24
Points
25
menarik tul karangan tuh...
 

jejantas

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Sep 1, 2007
Messages
24,648
Reaction score
920
Points
161
x perlu cepat kaya... lambat kaya pun x po.. yg penting kaya.. :D
 

skywaRs

Freshie
Joined
Dec 15, 2008
Messages
12
Reaction score
1
Points
8
salam semua,
aku merupakan seorang business consultan/advisor dalam bidang ni, dah hampir 5 tahun aku bekerja dalam bidang consultan ni dan dah banyak client2 aku yang telah berjaya dalam FOREX investment ni...

jadi aku ke sini nak membantu mana2 investor (pelabur) newbie or lama yang ingin membuat investment dalam FOREX ni...aku xkena kan bayaran seperti kelas2 yang mengaut keuntungan dengan cara yang mudah (tapi sebenarnya mereka membimbing pelabur untuk bankrup dengan cepat...)

so yang berminat boleh email aku [email protected] untuk buat appointment dengan aku... then kita discuss dalam office aku... jgn risau, company yang aku keje ni bukan penipu.. dah 5 tahun aku keje dan aku sendiri wat investment, dan broker house kami dah hampir 20 tahun dalam business ni di new zealand... KALAU BARANG TAK ELOK, KENAPA AKU MASIH KEKAL...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register