Betul ker Acer Banyak Problem

CG Sponsors




Benarkah Laptop Brand Acer Banyak Problem


  • Total voters
    0

midi2020

Active+ Member
Joined
Feb 7, 2012
Messages
4,494
Reaction score
5
Points
25
cara pengunaan sebenarnya bro. laptop untuk buat kerja, buat download, buat trade forex..

laptop bukan untuk main game (walau game facebook), kalu boleh guna keyboard external untuk kurangkan pengunaan keyboard laptop, jgn guna bateri sambil guna power serentak, dan banyak lagi...

Alhamdulillah, dah 5 tahun aku guna secara lasak tapi berhemah, laptop aku still mcm baru performance dia..
aku pernah tengok statistik kat majalah pc mana tah aku lupa, acer adalah jenama laptop yg paling banyak dihantar ke kilang/hq untuk direpair ikut percentage
 
Sponsored Post

FaZiL^aFiZi

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Nov 6, 2011
Messages
15,348
Reaction score
76
Points
125
w501 tu yg iconia tab kn..??
tu la dgr brand acer mcm x best je...
tp aku rs ny iconia w501/w7xx je tab yg pkai OS wins yg ade 3g...
brand ln xde jmp lg kat market mesia ni...
Betul tuan iconiatab window 7 ada 3g
 

Jie Azz

Fun Poster
Joined
Feb 17, 2013
Messages
620
Reaction score
7
Points
15
bagi aku compaq lagi banyak masalah dari acer,tapi lani aku dah tukar kepada asus dengan Dell lagi best,setakat ni tiptop tak da problem langsung,harga pun affordable.
 

art_director

Active+ Member
Joined
Jan 20, 2008
Messages
3,588
Reaction score
170
Points
43
betul ker acer byk problem
ada cakap problem acer ni, problem hardware...
keyboard rosak,
lcd rosak,
motherboard,
cepat panas...

betul ker?
tak betol.
aku pernah pakai 4 laptop acer semua model berbeza.
Semua tiptop
 

cashguy

Fun Poster
Joined
May 20, 2008
Messages
395
Reaction score
2
Points
15
ha aku guna lenovo baru 2 thn..tp on 24jam tak de masalah..harap2 berterusan le hehe
 

8itis9

Active Member
Joined
Sep 9, 2013
Messages
2,173
Reaction score
11
Points
30
aku beli acer aspire 4740 mac 2010. shingga sekarang, mmg takda masalah. 2 kali format. masalah window tu kan?

skrin pernah pecah sbb aku letak wayer adapter kat keyboard tu.pastuh aku terhempap dr belakang, dushhh.

kipas pernah tak funcion. pegi hantar kat pc depot (tmpat aku beli laptop.) cm haram jadah servis dia. dia tak nak hntar kat acer. siap mintak cas rm 200 kot.

pegi kedai lain dpat free ja, sbb aku masih under guarantee.

so far, mmg oke ja. bateri tahun ketiga baru aku guna. so, bateri cm oke lagi la. kipas mmg aku pasang start dr beli. keyboard plak tahun ketiga baru aku buang getah plastik tu.

jaga abes kot
 

fix90

Active Member
Joined
Mar 19, 2009
Messages
2,167
Reaction score
11
Points
25
Acer ok je .. problem board so far kat amd .. compaq pun lebih kurang .. kesian kat kawan2 yang pakai cq40 amd .. semua dah rip / dalam kenangan .. hehe
 

karnain

Fun Poster
Joined
Jan 28, 2012
Messages
446
Reaction score
0
Points
10
acer mmg problem...aku pon xsarankan cusromer aku pakai laptop acer
 
Sponsored Post
Top
Log in Register