Betul ker Acer Banyak Problem

CG Sponsors




Benarkah Laptop Brand Acer Banyak Problem


  • Total voters
    0

Atomars

Active+ Member
Joined
May 5, 2011
Messages
3,288
Reaction score
105
Points
33
Aku x pernah pakai acer, tapi cousin aku yang pernah beli dah rosak dah skrin
 
Sponsored Post

cari_wang

Fun Poster
Joined
May 27, 2012
Messages
407
Reaction score
10
Points
15
aku pakai acer4530..so far ok dh setahun lebih..nasib jugak..kadang2 klo dah kita dapat barang tu guna jap je dah wat hal..membe aku beli toshiba sampai 7500 pun sangkut gak..baik beli yg 1800 ni hehehe
Tp kalo pendapat yg ini, mmg aku setuju! hehe :D :)cgrock
 

asdasdasd

Legendary Member
Joined
May 2, 2011
Messages
12,898
Reaction score
305
Points
136
beli acer ni macam beli proton la, kalau nasib baik, dapat yg elok..

aku pakai acer 8 bulan dah jahanam motherboard, kawan2 aku yg pakai acer pun ada je problemnya.. compaq pun sama gak..

sekarang aku pakai asus memang puas hati, tak panas, senyap dan jarang2 blue screen of the death
aku pakai dah 5 tahun, ok tak pernah ada prob apa2...serius..
 

luqalief

Super Active Member
Joined
Feb 8, 2011
Messages
6,277
Reaction score
30
Points
70
Majoriti penggune akan kate Acer bermasalah
Minoriti je penggune Acer akan kate Acer terbaik
Acer same cam proton
Bermasalah, tapi ramai beli sebab murah
Asalkan boleh gune, jadi la
 

achoy76

Active+ Member
Joined
Feb 27, 2008
Messages
2,706
Reaction score
70
Points
35
saya punya prob. x boleh cas jika tak on dulu. kalau tak, cas x masuk. apa masalahnya ini. amd, bukan intel
 

cyberiz

Super Active Member
Joined
Oct 1, 2007
Messages
6,010
Reaction score
281
Points
91
pernah pakai compaq, acer, hp, lenovo,dan asus...
compaq n acer krg setahun da kong...jahanam mb
yg lain2 tu dh lebih 2 pakai tahun masih mantop..
 

asdasdasd

Legendary Member
Joined
May 2, 2011
Messages
12,898
Reaction score
305
Points
136
nasib awak baik
cara pengunaan sebenarnya bro. laptop untuk buat kerja, buat download, buat trade forex..

laptop bukan untuk main game (walau game facebook), kalu boleh guna keyboard external untuk kurangkan pengunaan keyboard laptop, jgn guna bateri sambil guna power serentak, dan banyak lagi...

Alhamdulillah, dah 5 tahun aku guna secara lasak tapi berhemah, laptop aku still mcm baru performance dia..
 

piston9

Active Member
Joined
Apr 12, 2008
Messages
1,395
Reaction score
1
Points
25
Aku pakai acer aspire 4935G beli dari awal tahun 2009 x pernah ada masalah. start tahun ni dia baru wat hal cepat overheat n pandai off sendiri. tapi pada aku berbaloi sbb tahun ke-5 baru dia meragam. hanya tinggal kenangan. skg aku try asus plak.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register