Betul ker Acer Banyak Problem

CG Sponsors




Benarkah Laptop Brand Acer Banyak Problem


  • Total voters
    0

may4ver

Legendary Member
Joined
Jul 17, 2006
Messages
13,700
Reaction score
225
Points
128
betul ker acer byk problem
ada cakap problem acer ni, problem hardware...
keyboard rosak,
lcd rosak,
motherboard,
cepat panas...

betul ker?
 
Sponsored Post

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
152,932
Reaction score
21,020
Points
1,671
aku pakai acer4530..so far ok dh setahun lebih..nasib jugak..kadang2 klo dah kita dapat barang tu guna jap je dah wat hal..membe aku beli toshiba sampai 7500 pun sangkut gak..baik beli yg 1800 ni hehehe
 

zulpax

Active Member
Joined
Feb 27, 2008
Messages
1,118
Reaction score
8
Points
25
aku pakai acer4530..so far ok dh setahun lebih..nasib jugak..kadang2 klo dah kita dapat barang tu guna jap je dah wat hal..membe aku beli toshiba sampai 7500 pun sangkut gak..baik beli yg 1800 ni hehehe
aku pun pakai acer 4530..tapi dah 3 kali masuk service centre sebab mainboard problem.last2 tukar terus mainboard..bagi aku acer spec dia best dan harga murah,tapi aku memang setuju hardware dia selalu problem.laptop lama acer aspire 5050 aku terus lingkup tak leh guna dah..:((
 

taufic

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 6, 2008
Messages
14,651
Reaction score
692
Points
161
pakai dulu baru tau
kalau rosak repair haha
tp aku pakai compaq

p/s: ada section utk laptop2 ni rasanya..
 

alisha_qistina

Super Active Member
Joined
Jun 27, 2008
Messages
6,407
Reaction score
256
Points
81
aku guna acer 1x anto service centre...
depa check ram rosak...
pastu tuko lain ok je smpai la ni...
 

vedder9

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Sep 25, 2006
Messages
15,350
Reaction score
123
Points
123
Aku baru cadang nak beli monitor acer 23" HDMI tu..rege murah compared to other brands..camna..nak KIV dulu ke or nak go ahead ???
 

hazirah

Super Active Member
Joined
Jan 9, 2009
Messages
6,907
Reaction score
100
Points
73
byk kali da pakai acer... x smpai setahun lebey mesti problemo....



la ni aku pakai toshiba ngan asus, biar alah membeli menang memakai xper... dah dkt 3 tawun daaa... \

tp yg pentig pakai komp apa pun kne diri sendiri pndai jaga dlu.... jgn hempas sana hempas sini, windows x pernah optimize, x buang junk file, ngan hardware pun kasar2, in and out kompiter tu walau secanggeh dan semahal mana pun xkan thn lama punya...
 

BlackPepper

Active+ Member
Joined
Oct 26, 2009
Messages
4,906
Reaction score
50
Points
30
brg letrik ni.. pakai lelama mesti kong gak.. yg penting cara pemaikaian.. den guna compaq..
 

iorichee

Active+ Member
Joined
Jan 22, 2008
Messages
4,681
Reaction score
11
Points
25
satu lagi....

driver dia...

susah sangat nak jumpa yg ngam...

kena guna luar punyer...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register