betol ke x nie...tlg tlg

CG Sponsors




siti_shikh

Fun Poster
Joined
Jan 27, 2010
Messages
108
Reaction score
0
Points
15
baru2 nie aku dapat email dari sorng wanita beragama islam..
dia bekerja disebuah syarikat di england,menghasilkan batu permata...aku xpasti permata atau berlian... jadi dia nak dapatkan supplier dari malaysia yang leh supply BORAX purification solvent iaitu sejenis bhn kimia yang digunakan untuk ditindakblskn n menghsilkan produk keluaran dorang.this girl melantik aku jd org tgh antara syarikat dia n syrkt kat mlysia nie... company nie mletakkan hrga BORAX tu sebanyak USD4000/carton dan di malaysia hrga BORAX tu hanyalah USD2100/carton...dan syrikat tu memerlukan sekurangny 200rts crton! untuk masa 3thn... wanita nie ade contact number supplier BORAX kat malaysia nie tnpa pngetahuan company dia.. so aku jd org tgh n knekan byrn spt bese iaitu USD4000 bila director dr england tu dtg... kirany selebihny adalh komisyen yg akn kmi bhgi 2... msalahny duit nie dpnggil komisyen atau rasuah atau duit pnipu...atau mmg leh wt bisnes cmni..aduhhhh~X(~X(~X(
 
Sponsored Post

wangmai2u

Active Member
Joined
Oct 19, 2009
Messages
1,564
Reaction score
91
Points
30
baru2 nie aku dapat email dari sorng wanita beragama islam..
dia bekerja disebuah syarikat di england,menghasilkan batu permata...aku xpasti permata atau berlian... jadi dia nak dapatkan supplier dari malaysia yang leh supply BORAX purification solvent iaitu sejenis bhn kimia yang digunakan untuk ditindakblskn n menghsilkan produk keluaran dorang.this girl melantik aku jd org tgh antara syarikat dia n syrkt kat mlysia nie... company nie mletakkan hrga BORAX tu sebanyak USD4000/carton dan di malaysia hrga BORAX tu hanyalah USD2100/carton...dan syrikat tu memerlukan sekurangny 200rts crton! untuk masa 3thn... wanita nie ade contact number supplier BORAX kat malaysia nie tnpa pngetahuan company dia.. so aku jd org tgh n knekan byrn spt bese iaitu USD4000 bila director dr england tu dtg... kirany selebihny adalh komisyen yg akn kmi bhgi 2... msalahny duit nie dpnggil komisyen atau rasuah atau duit pnipu...atau mmg leh wt bisnes cmni..aduhhhh~X(~X(~X(
Rasa2 kawan dah ada brita pasa menda ni..scam jer tu..tgk la bebaik..
 

ARIFFX

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Mar 27, 2008
Messages
12,037
Reaction score
159
Points
123
comfirm scam....
 

akyanaza

Active Member
Joined
May 2, 2007
Messages
1,496
Reaction score
31
Points
30
kommmmpppeeemmmm scam...toksah duk caye sangat
 

Hafiz1990

Active Member
Joined
Oct 9, 2009
Messages
2,179
Reaction score
10
Points
25
merapek la benda2 alah cenggini..
tak payah nak mudah sgt percaya..
konon laa org tengah..
aku baru semalam dpt mesej dari "POWER ROOT" SDN BHD.
mengatakan yang aku menang RM10,000.
dia suruh aku reply msg dia then dia akan guide mcm mane nak dptkan duit 10k tu..
benda alah camtu memang aku dah alert awal2..
tambah2 email mcm ko tuh..
 

zacksutera

Freshie
Joined
Jan 29, 2010
Messages
23
Reaction score
0
Points
3
Memang scam pun, sebab saya hampir pernah berurusan dgn mereka.Mereka suruh kita bank in kan dulu sedikit duit dlm akaun mereka , katanya nak buat deposit & bla,..bla,..bla untuk hantar barang tu kat alamat kita ni. Tp saya dah tahu taktik sebegini. Saya mintak quotation dia dulu, sampai kesudah dia tak boleh hantar. itu baru quotation jer,...belum yg lain-lain lagi. Hampeh,..konon-kononnya bisnesgirl. Rupa-rupanya nak scam duit org. Usah percayalah. :(scam
 

bluemannn07

Fun Poster
Joined
Aug 25, 2008
Messages
101
Reaction score
0
Points
10
baru2 nie aku dapat email dari sorng wanita beragama islam..
dia bekerja disebuah syarikat di england,menghasilkan batu permata...aku xpasti permata atau berlian... jadi dia nak dapatkan supplier dari malaysia yang leh supply BORAX purification solvent iaitu sejenis bhn kimia yang digunakan untuk ditindakblskn n menghsilkan produk keluaran dorang.this girl melantik aku jd org tgh antara syarikat dia n syrkt kat mlysia nie... company nie mletakkan hrga BORAX tu sebanyak USD4000/carton dan di malaysia hrga BORAX tu hanyalah USD2100/carton...dan syrikat tu memerlukan sekurangny 200rts crton! untuk masa 3thn... wanita nie ade contact number supplier BORAX kat malaysia nie tnpa pngetahuan company dia.. so aku jd org tgh n knekan byrn spt bese iaitu USD4000 bila director dr england tu dtg... kirany selebihny adalh komisyen yg akn kmi bhgi 2... msalahny duit nie dpnggil komisyen atau rasuah atau duit pnipu...atau mmg leh wt bisnes cmni..aduhhhh~X(~X(~X(
CONFIRM SCAM... Dinasihatkan jangan percaya iklan mcm ni... saya pun pernah dapat iklan sperti ni.... abaikan jer....
 

harrisandria

Freshie
Joined
Oct 9, 2009
Messages
27
Reaction score
0
Points
3
Selalunya..kalau email tu datang tanpa di jemput atau dinanti nantikan..selalunya scam..hehe..berhati hati la ye..
 

aes

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2008
Messages
9,557
Reaction score
19
Points
65
takkan senang2 je dia nak bg ko komisen

lain le kt yg mntk

komisen ni kira rasuah ke apa ?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register