(Bermula di Carigold) Ayuh kita BOIKOT kedai, barang dan servis dari CINA KAPIR!!!!

CG Sponsors




SmileAlways

Super Active Member
Joined
Aug 11, 2014
Messages
9,261
Reaction score
392
Points
81
Kalau betoi nak sembang bab boikot barang cina. Benda pertama yg kena boikot adalah kopi. Jangan beli kopi keluaran cina. Beli kopi keluaran bumiputera seperti Kopiah Malaya,Che Nah,Hang Tuah,Gantang..Kalau kopi pun tak boleh nak tukaq,jgn sembang nak boikot barang lain.
 
Sponsored Post

Kbyne

Legendary Member
Joined
Jan 23, 2011
Messages
11,872
Reaction score
508
Points
161
Sekarang banyak yg made in Vietnam,lagi kualiti buatan dia...

Sekarang ni banyak jual kuih bulan,yg YAYA Mooncake mana nak beli...dulu ada masuk CG cerita dia...
 
Last edited:

SmileAlways

Super Active Member
Joined
Aug 11, 2014
Messages
9,261
Reaction score
392
Points
81
Pengusaha melayu kena ambil kesempatan ini utk tingkatkan kualiti..jgn hampakan org ramai
 

rayz

Legendary Member
Joined
Jun 5, 2007
Messages
12,938
Reaction score
726
Points
161
tapi masih ada banyak melayu bangang diluar sana dgn alasan2 bodo:_

konon xleh kempen BMF nanti hilang keja la

cabai terung TIMUN sapa nak beli golongan B40 jadi miskin

kena benti keja dulu la dgn cha

kena guna fb melayu dulu la (gila bodo )

kena sedia pluang keja melayu dulu la

kena ada kilang sdiri dulu la

apa jadah spesis bodo mcm lembu bantut betoi spesis ni, baru balik makan kat kedai pork free kot

mcmna nk ada semua tu dulu sbb tak mula apa lagi dh tak sokong..
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
16,838
Reaction score
2,748
Points
201
kekadang kita nak boikot..tp di sebabkan keperluan..cari produk melayu islam tidak ada...terpaksa juga beli...realiti..
 

nokia3210

Active Member
Joined
Sep 6, 2012
Messages
1,734
Reaction score
155
Points
38
kekadang kita nak boikot..tp di sebabkan keperluan..cari produk melayu islam tidak ada...terpaksa juga beli...realiti..
sbb tu kempen boikot tak berapa sesuai.. kempen 'utamakan product muslim' yg sesuai ..lau dah tak ada , beli je lah yg non muslim ..susah apa..
 

afshaman

Active+ Member
Joined
Nov 8, 2013
Messages
2,700
Reaction score
130
Points
33
Sebab tu kita tak boikot tapi kita utamakan je.
Betul tu...UTAMAKAN...bukan BOIKOT...tajuk thread kena tukar tu...hehehe...satu lagi pewaniaga Muslim ke up to the game...jangan malas...jangan buat secara ala kadar...pengalaman kawan...nak buat kabinet baju je pun...melayu dtg ukur saja 3-4 kali ... 2-3 kontraktor jugak...pastu senyap berminggu...cina dtg ukur sekali...3 hari lepas tu dtg pasang...huhuhu
 

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
16,838
Reaction score
2,748
Points
201
Betul tu...UTAMAKAN...bukan BOIKOT...tajuk thread kena tukar tu...hehehe...satu lagi pewaniaga Muslim ke up to the game...jangan malas...jangan buat secara ala kadar...pengalaman kawan...nak buat kabinet baju je pun...melayu dtg ukur saja 3-4 kali ... 2-3 kontraktor jugak...pastu senyap berminggu...cina dtg ukur sekali...3 hari lepas tu dtg pasang...huhuhu
ini realiti yang berlaku....

aku bukan nak kata....based kepada pengalaman sendiri sebagai pengguna dan peniaga...

supplier melayu....order barang hari ni...minggu depan baru sampai...

supplier cina..order hari ni...esok dah sampai...

agak2 lah...kita sebagai peniaga yang mana nak pilih....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register