Berminat Beli Saham Bank Rakyat ??

CG Sponsors




adam31

Freshie
Joined
Dec 10, 2018
Messages
17
Reaction score
0
Points
3
Tn im755,

ya Bank Rakyat bagi CASH, jadi boleh p buat compounding kt tempat lain seperti ASB & ASB II, tapi dgn dividen yg agak rendah sikit.

kalo nak dapat compounding effect paling bagus, boleh BELI & TAMBAH LAGI saham dari ahli BR yg lain. seseparuh org suka dok tambah kan ASB & ada yg target tambah saham Bank Rakyat. ada suka tgk dlm masa 10 thn brapa boleh dpt total dividend etc. tepuk dada..masing2 lah ya

salam..Tn2
 
Sponsored Post

adam31

Freshie
Joined
Dec 10, 2018
Messages
17
Reaction score
0
Points
3
Ohya Tn Poknik, sy tinggal dkt 1Utama shopping kompleks tu. ie. bndr utama/TTDI

tq
 

kk007

Freshie
Joined
Apr 6, 2020
Messages
1
Reaction score
0
Points
33
Assalam & slmt sejahtera,

Saya nak jual saham bank rakyat sebanyak lima puluh ribu unit.

Jika ada yang berminat, cepat-cepat pm saya.

Syarat utama pembelian, Buyer mestilah merupakan pemegang sedia ada saham bank rakyat, jika tidak pihak bank tidak benarkan pindahan milik dilakukan.

Kawasan sekitar selangor & KL

Ps : Bagi yang pm, sila nyatakan offer terbaik anda, tinggalkan no telefon dan saya akan whatsapp kembali.

Terima kasih Tuan/Puan
Saya nak beli semua 50 ribu unit saham jika masih ada. Saya sanggup beli RM 52 k
 

IjanSmart

Active Member
Joined
Aug 10, 2010
Messages
1,487
Reaction score
48
Points
30
Siapa2 nak jual saham bank rakyat dari 5k ke 100k..harap pm saya.. Terima kasih
 

atiqah1305

Freshie
Joined
Jun 1, 2020
Messages
1
Reaction score
0
Points
33
sy berminat nak beli saham bank rakyat. sesiapa nak jual pm sy ya... rm5k ke bwh... area KL. terima kasih
 

NEMO

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,170
Reaction score
1,041
Points
1,101
ikut orang sebenarnya..

klo lifestyle mcm aku nih..
yearly dpt 1.3k average..
dah puas hati..

btw.. x perlu sumbat semua ke dlm 1 bakul..
split2 je lah..

kalu duit terlebih mmg ok la diversify..kalu tempat lain xpenuh lg mcm ASB baik penuhkan sana...compounding return lagi byk sebenarnya
 

NEMO

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,170
Reaction score
1,041
Points
1,101

Abg Wan

Fun Poster
Joined
May 17, 2011
Messages
373
Reaction score
59
Points
30
jual direct tu camne...kena bawak org tu sama2 pegi bank ke
Ada dua cara untuk jual saham bank rakyat ni :
i) jual kpd bank, Penjual je pegi ke bank isi borang jual saham ke bank. Rugi sbb bank beli pd harga par iaitu rm1.
ii) Jual kpd ahli lain, Isi borang pindahan saham. Penjual dgn pembeli kena ada kat kaunter. Cara ni penjual dpt persetujuan dgn pembeli berapa harga pembeli sanggup byr, x semestinya harga par.
 

lautjernih

Fun Poster
Joined
Jun 22, 2019
Messages
242
Reaction score
24
Points
25
Ada dua cara untuk jual saham bank rakyat ni :
i) jual kpd bank, Penjual je pegi ke bank isi borang jual saham ke bank. Rugi sbb bank beli pd harga par iaitu rm1.
ii) Jual kpd ahli lain, Isi borang pindahan saham. Penjual dgn pembeli kena ada kat kaunter. Cara ni penjual dpt persetujuan dgn pembeli berapa harga pembeli sanggup byr, x semestinya harga par.
Akhir nya saya faham jugak. Jadi untuk option 2 dua dua kena datang bank, isi form dan segala nya di bank.
 

Abg Wan

Fun Poster
Joined
May 17, 2011
Messages
373
Reaction score
59
Points
30
Akhir nya saya faham jugak. Jadi untuk option 2 dua dua kena datang bank, isi form dan segala nya di bank.
Ye betul. Isi satu form je tp 2 bulan gak baru betul2 clear masuk akaun saham pembeli tu.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register