BTC USD 41,691.5 Gold USD 1,737.21
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Berkongsi pengalaman untuk semua youtuber di luar sana

Pelawat yg dtg di sini adalah


  • Total voters
    18

zaki1984

Freshie
Joined
Jun 5, 2021
Messages
12
Reaction score
3
Points
8
Wife aku buat channel youtube sebab nak ikut idola youtuber dia princemeed. Aku kata buat ikut minat. Kalau buat kerana duit semata mata nanti nampak penat je. Apa apa pun kena tabah dan konsisten bina pengikut. Minimum 1000 subscribe.
 
Sponsored Post

MrDisc

Active+ Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,688
Reaction score
294
Points
46
Wife aku buat channel youtube sebab nak ikut idola youtuber dia princemeed. Aku kata buat ikut minat. Kalau buat kerana duit semata mata nanti nampak penat je. Apa apa pun kena tabah dan konsisten bina pengikut. Minimum 1000 subscribe.
Anak saya pula buat channel merapu potong2 ayat pulak bos...subs ngan like takde mengancam katanya...sebab cerita tak sedap...betul ker bos?
 

zaki1984

Freshie
Joined
Jun 5, 2021
Messages
12
Reaction score
3
Points
8
Anak saya pula buat channel merapu potong2 ayat pulak bos...subs ngan like takde mengancam katanya...sebab cerita tak sedap...betul ker bos?
Mungkin itu cara dia nak dapat follower...ramai juga yang buat macam tu...janji ada yang suka ok je....
 

miehensem

Legendary Member
Joined
Dec 22, 2007
Messages
16,137
Reaction score
1,723
Points
191
Anak saya pula buat channel merapu potong2 ayat pulak bos...subs ngan like takde mengancam katanya...sebab cerita tak sedap...betul ker bos?

buat konten try and error.. yg mana dpt sambutan tinggi.. buat pattern content mcm tu.. senang je..

youtube ni kena rajin je.. rajin dpt la byk.. kalau malas kurang la.. hehe..

aku pun sehari average buat 2-3 video.. tapi kalau rajin buat sampai 5-6 video..

so lusa tu mencanak la tgk estimate revenue punya graf naik.. haha..
 

MrDisc

Active+ Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,688
Reaction score
294
Points
46
buat konten try and error.. yg mana dpt sambutan tinggi.. buat pattern content mcm tu.. senang je..

youtube ni kena rajin je.. rajin dpt la byk.. kalau malas kurang la.. hehe..

aku pun sehari average buat 2-3 video.. tapi kalau rajin buat sampai 5-6 video..

so lusa tu mencanak la tgk estimate revenue punya graf naik.. haha..
Nak buat video yg malas. sopware pulak byk free iklan mcm2...nak beli sopware tak mampu. ada lobang bagus sopware edit2 utube tak bos?
 

MrDisc

Active+ Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,688
Reaction score
294
Points
46
Mungkin itu cara dia nak dapat follower...ramai juga yang buat macam tu...janji ada yang suka ok je....
Content dier yg suka.. Nak dpt like polower punya susah depa ckp. Sy jwb balik yg folo meletup bagai tue depa beli folower. Takkan saya nak ajar anak2 kecil beli folower pulak...:D
 

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
9,369
Reaction score
784
Points
126
kpop kapitalis. kpop adalah perniagaan. pelik tul ngapa ramai minat kpop kapitalis ini. buh 5 saat cuplikan terus kena copyright claim.
 

MrDisc

Active+ Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,688
Reaction score
294
Points
46
kpop kapitalis. kpop adalah perniagaan. pelik tul ngapa ramai minat kpop kapitalis ini. buh 5 saat cuplikan terus kena copyright claim.
kpop punya traffik melantak juga hasilnya. tgh mikir mcm mana nak rembat traffik tue n nak jual apa yg boleh convert...terpk nak jual ubat kuat ala abam daus...agak2 geng kpop berminat ker?
 

miehensem

Legendary Member
Joined
Dec 22, 2007
Messages
16,137
Reaction score
1,723
Points
191
Nak buat video yg malas. sopware pulak byk free iklan mcm2...nak beli sopware tak mampu. ada lobang bagus sopware edit2 utube tak bos?
itu la penghalang terbesar dalam dunia utube ni.. malas je penghalangnya. hahaha..

saya edit pakai phone je.. guna kinemaster.. mcm saya content politik tak susah nak cari content.. berlambak2.. rajin dengan malas je nak mengedit..

sekarang saya menten 2-4 video upload sehari.. skang ni takde isu panas.. viewers roughly 40k-60k views je sehari.. tak tinggi sgt.. tapi alhamdulilah la.. ada jugak la income bulanan drpd utube ni.. lepas la nak hidup anak beranak. hehe
 

MrDisc

Active+ Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,688
Reaction score
294
Points
46
itu la penghalang terbesar dalam dunia utube ni.. malas je penghalangnya. hahaha..

saya edit pakai phone je.. guna kinemaster.. mcm saya content politik tak susah nak cari content.. berlambak2.. rajin dengan malas je nak mengedit..

sekarang saya menten 2-4 video upload sehari.. skang ni takde isu panas.. viewers roughly 40k-60k views je sehari.. tak tinggi sgt.. tapi alhamdulilah la.. ada jugak la income bulanan drpd utube ni.. lepas la nak hidup anak beranak. hehe
content politik ghupernya..citer 1mdb mmg sedap laa tarik nafas traffik ahli saintis pekan tue...boleh capai 60k views yer.....terbaik bos!

kalo 1usd punya kelik katalah 100 jek kelik dah lepas payout bulan2 mcm nie...

Kena cari kontent yg meletop gak nie....utube dan traffik kena saling membantu...br hasil mengaum hujung bulan...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register