Berkongsi Maklumat - Guna EPF untuk beli Saham BSKL

Recommended Brokers


jonsawai

Freshie
Joined
Aug 12, 2008
Messages
24
Reaction score
9
Points
8
Kpd CG forumer yg ada maklumat berkenaan pengeluaran dana EPF akaun-1 untuk beli saham BSKL, boleh laa kongsi kat sini. Saya letak guidance untuk maklumat tersebut.

1) Syarikat yg menguruskan
2) Nama agen untuk dihubungi
3) Kawasan Liputan
4) Kaedah dan senarai dokumen pelabur yg diperlukan
5) Apa borang borang yg kena isi
6) Macamana nak membeli saham selepas pengeluaran diluluskan.
7) Macamana nak menjual saham dan kemana duit tersebut akan dikreditkan, terus balik ke akaun-1 ke, atau .....
8) Some tips tentang pengeluaran EPF utk beli saham BSKL.

Tuan Mod, Kalau dah wujud topik ni, tolong merge kan, atau sticky kan ke. Apa apa jelah janji kami yg tak tau ni senang nak refer, tak tercari cari. Terima Kasih...

Kepada pesona from Apex, boleh laa start kongsi maklumat tu
 
Sponsored Post

SiRentap

Super Active Member
Joined
Dec 30, 2009
Messages
6,617
Reaction score
378
Points
81
setuju dgn jonsawai...TQ kerana wujudkan thread ni..moga persoalan yg bermain di fikiran setiap pelabur2 terjawab dalam thread nie :D
 

zaidictc

Fun Poster
Joined
Jun 30, 2008
Messages
341
Reaction score
2
Points
15
ermm menarik topik ni....harap ada yang dapat memberi tunjuk ajar...saya pun berminat...tq TT...
 

jonsawai

Freshie
Joined
Aug 12, 2008
Messages
24
Reaction score
9
Points
8
Setahu saya company yg boleh handle ni adalah :-
1. Ammara
2. Apex
3. Tak tau dah.....
 

putra1976

Active Member
Joined
Oct 13, 2010
Messages
1,013
Reaction score
1
Points
25
boleh ke guna EPF account untk beli saham ?? sorry newbies..
 

pesona

Active Member
Joined
Feb 5, 2007
Messages
1,756
Reaction score
22
Points
25
JOM beli saham BSKL guna KWSP account1

Saya salah seorang pelabur beli saham2 BSKL guna KWSP dan jugak telah join Apex sebagai Apex Consultant pada June 2011.

boleh ke guna EPF account untk beli saham ?? sorry newbies..
 

pesona

Active Member
Joined
Feb 5, 2007
Messages
1,756
Reaction score
22
Points
25
Pengeluaran EPF beli saham-saham BSKL melalui Apex kita boleh trading online sendiri atau guna remiser yang telah assign kepada kita.

ermm menarik topik ni....harap ada yang dapat memberi tunjuk ajar...saya pun berminat...tq TT...
 

pesona

Active Member
Joined
Feb 5, 2007
Messages
1,756
Reaction score
22
Points
25
Testimonial Pelabur

Testimonial salah seorang pelabur guna KWSP.

 
Sponsored Post
Top
Log in Register