BTC USD 57,878.3 Gold USD 1,794.05
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Berhenti Kerja, Hijrah ke Negara Luar Untuk 1-3 Tahun

nina76

Fun Poster
Messages
810
Joined
Sep 22, 2007
Messages
810
Reaction score
2
Points
15
Salam,

Ada sesiapa kt CG ni yg pernah buat mcm ini? Sy ada plan utk berhijrah ke New Zealand....bkn nk bermastautin kt sana, cuma utk 1-3 tahun shj........plan je dulu, bila nk pi tu belum tentu:D...sambil2 tu ingat nk cari keje yg santai2 yg tk memeningkan otak mcm keje skrg ni.....kalau dpt peluang sambung blaja, kira bonus......harap ada yg bleh bg info2 yg baik
 
Sponsored Post

kalau

CG Top Poster Club
Messages
48,563
Paid Membership
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
nih keje aper nih?
 

atlantis

CG Top Poster Club
Messages
35,221
Paid Membership
Joined
Feb 3, 2008
Messages
35,221
Reaction score
767
Points
161
pastikan cable dah cukup mantap utk elakkan jadi penganggur dinegara asing.
 

FaRid^sp

Super Active Member
Messages
5,745
Joined
Mar 8, 2009
Messages
5,745
Reaction score
13
Points
65
hati2 pilih kerja kat sana ye kak.. kalau gaji lumayan tapi hati x tenteram pun x best gak..
 

kalau

CG Top Poster Club
Messages
48,563
Paid Membership
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
yg aku tau....kalo keje kat luar tue.......

inkam tex ko kena baya.......tapi ipi'ef ko takder.......
 

kalau

CG Top Poster Club
Messages
48,563
Paid Membership
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
mana pulak pegi TS nih..........
 

virtualbiz

Active+ Member
Messages
4,899
Joined
Feb 20, 2008
Messages
4,899
Reaction score
177
Points
33
pastikan kewangan kukuh kalau nk hijrah ke negara luar...
 

nina76

Fun Poster
Messages
810
Joined
Sep 22, 2007
Messages
810
Reaction score
2
Points
15
pastikan kewangan kukuh kalau nk hijrah ke negara luar...

ada jgk tgk2 website gov nz ni...mmg kena place certain amount cash money dlm akaun......pastu kalau nk pi pon, komitmen yg dh ada kt sini pon kena buat SI at least utk 6 bln (ada kwn bg info le)
 

nina76

Fun Poster
Messages
810
Joined
Sep 22, 2007
Messages
810
Reaction score
2
Points
15
hati2 pilih kerja kat sana ye kak.. kalau gaji lumayan tapi hati x tenteram pun x best gak..

:Dapa maksud tu?...tentulh keje2 yg halal...tkde le nk pi cari mcm cik kak2 gro tu......huhu.....
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register