Berhati2 pada kertas yang melekat pada cermin belakang kenderaan anda

Recommended Brokers


rissa

Super Active Member
Joined
May 5, 2007
Messages
7,123
Reaction score
53
Points
75
Amaran Dari PDRM

AMARAN DARI POLIS DI-RAJA MALAYSIA

Berhati- hati kawan2ku tentang masaalah ekonomi yg semakin parah, manusia terdesak melakukan berbagai2 cara untuk merompak kita.

Berhati2 semua terutama para wanita.

Bahaya....!!!

Baru minggu lepas malam Jumaat saya parking kereta diparking awam. Semasa nak balik kerumah saya terperasan ada pelekat kat cermin belakang kereta saya.

Bila saya tanggalkan pelekat tu kat rumah, rupa2nya cuma resit pam minyak . Tak lama lepas itu saya terima email ini.

"AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA"

-- CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN )

Sedarlah semua! Tolong sebar2kan...

Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur. Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita.

Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi.

Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi.Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda.

Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!

BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN

Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita, teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan bersyukur kerana anda membaca email ini.

Saya harap anda akan hantar email ini kepada kawan2 dan keluarga, terutama wanita. Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ketangan orang lain.


//forwarded email



:eek::-?:-?

p.s ada sesape yg pernah mengalami kejadian sedemikian? whatever it is, pls be alert.
 
Sponsored Post

damiaphang

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Apr 21, 2008
Messages
7,626
Reaction score
53
Points
70
ish3...kena hati2 nih...
nak kena bukak suma maih2 yg pakai nih...
minta dijauhkan...amin...
 

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,099
Reaction score
782
Points
166
giler babas tu... kalau disenaraikan kaedah2 merompak tentu banyakkan....
 

bellaluna

Legendary Member
Joined
Jun 12, 2008
Messages
11,891
Reaction score
2
Points
115
kalo bole langgar perompak tue sekali lps tue baru blk umah. :)cgrock
 

miXxer

Legendary Member
Joined
Nov 12, 2007
Messages
13,252
Reaction score
63
Points
120
pnh dpt emel psl ni b4.. zmn la ni.. mmg kena extra cautious sket la.. x kire le naik keta ke jln kaki.. mcm2 cara org nak wat psl skrg ni..
 

ezis2u

Super Active Member
Joined
Aug 1, 2008
Messages
9,743
Reaction score
18
Points
65
tak kira lelaki ataupun wanita wajib berjaga2 dengan apa jua keadaan yang mencurigakan...
 

matagas

Super Active Member
Joined
Feb 2, 2007
Messages
8,191
Reaction score
24
Points
95
ada gak dpt email ni semalam...bahaya...kena hati-hati:eek:#:-S
 

badrush

Super Active Member
Joined
Sep 4, 2008
Messages
5,519
Reaction score
18
Points
65
aku paling tak puas hati kalo perompak tu mat indon...

hanginnye.....

datang tempat orang buat ta ik...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register