Berbaloi ker buat pinjaman bank melalui agen?

CG Sponsors




man_evolution

Fun Poster
Joined
Dec 15, 2008
Messages
488
Reaction score
0
Points
15
Salam warga CG semua..

Sy baru je buat pinjaman bank rakyat 100k dari bank rakyat..Tapi yg lulus hanya 50k..Saya apply melalui agen dalam CG ni gak..Mereka minta bayaran sebanyak 4k selepas loan lulus? Iaitu 8% dari jumlah loan. Adakah berbaloi untuk saya membayar? Macam mana nak buat ni erk? Saya baru first time deal ngan agen. Tak sangka mereka ambik untung agak byk :-?
 
Sponsored Post

KayRoe

Active Member
Joined
Jan 6, 2008
Messages
1,006
Reaction score
0
Points
20
man,

kalau buat pinjaman mmg akan dapat paling tidak dalam 97% sahaja

bank rakyat?
pinjam 50k dapat 47k sahaja.
 

msazmer

Super Active Member
Joined
Feb 26, 2008
Messages
5,836
Reaction score
22
Points
70
bro deal mcmane dgn agen tu? storey sket....
 

pentium5

Active+ Member
Joined
Sep 16, 2008
Messages
4,891
Reaction score
87
Points
30
aik, kenapa dia minta lg 4k??
dah la dia org dpt komisen drp bank rakyat tu sendiri
 

tokmat™

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Dec 23, 2005
Messages
33,932
Reaction score
274
Points
136
Salam warga CG semua..

Sy baru je buat pinjaman bank rakyat 100k dari bank rakyat..Tapi yg lulus hanya 50k..Saya apply melalui agen dalam CG ni gak..Mereka minta bayaran sebanyak 4k selepas loan lulus? Iaitu 8% dari jumlah loan. Adakah berbaloi untuk saya membayar? Macam mana nak buat ni erk? Saya baru first time deal ngan agen. Tak sangka mereka ambik untung agak byk :-?
rasanya kalau loan dgn Bank Rakyat...
boleh deal direct... tak ada agen yang dilantik....
tapi... tak tahulah kse tuan ni.... :-?
 

goldendream

Active+ Member
Joined
Jan 18, 2006
Messages
2,787
Reaction score
1
Points
35
aik?.. dah laa kena potong..pastu kena bayar lagi upah..baik ko pegi bank rakyat jer terus... apsal tak search jer dulu..skrg kan ada pinjaman dari KFH (Coshare)... payout 100% dan interest paling rendah...
 

msazmer

Super Active Member
Joined
Feb 26, 2008
Messages
5,836
Reaction score
22
Points
70
tulah.....sy pun salah seorang agen nya...hhehe
 

KLVIPER

Legendary Member
Joined
Mar 31, 2008
Messages
16,679
Reaction score
540
Points
161
Saya tak fahamlah, Apasal nak pinjam bank loan melalui agen. Tak bolehke trus deal dengan bank?
 

ermanvana

Active Member
Joined
Oct 29, 2008
Messages
1,094
Reaction score
0
Points
20
biasanye agen ni die amek untung sikit. komisen lah katenye. tapi kalau sape2 yang rase die dah apply direct, tapi tak approve, baru la boleh cari agen. kalau tak salah saya la.hehe
 

akecema

CG Top Poster Club
Joined
Jan 26, 2007
Messages
21,209
Reaction score
2,046
Points
206
biasanye agen ni die amek untung sikit. komisen lah katenye. tapi kalau sape2 yang rase die dah apply direct, tapi tak approve, baru la boleh cari agen. kalau tak salah saya la.hehe
mcm kes aku dulu
kalo direct mmg xlepas
tp aku xla byk mcm tt kene
aku pinjam 30k
n komisen 1.5k je
aku rase berbaloi la
tu pun die ambik item sbb dalam kes aku kene apply loan
yg kene beli item
 
Sponsored Post
Top
Log in Register