Berbaloi ke beli rumah di Taman Alam Perdana, Puncak Alam?

CG Sponsors




REN-Ran

Freshie
Joined
Mar 8, 2020
Messages
1
Reaction score
1
Points
33
Salam.

Aku ada 2 buah property owner minta jual di area Puncak Alam ni & Sg Buloh.

1. Saujana Perdana, Sg Buloh. Dabel Storey. 18x60 = 430k.
2. Danau Perintis Apartment. Yg ni gila sket harga dia. Nak let go RM290k je. Harga pelancaran pun tak murah camni. Tgk gambar.

Ada sesiapa mencari atau kawan ke, sedara ke yang mencari rumah kat kawasan sana, boleh try consider.
Eloknya duk sendiri la. Utk investment better cari tpt lain.

Peace.
 

Attachments

Sponsored Post

Abe_puyue

Freshie
Joined
Jun 16, 2020
Messages
4
Reaction score
0
Points
3
Up balik topic lama. Dan ya aku salah seorang pembeli alam perdana di sana.

Alhamdulillah, dah hampir 3 tahun aku duduk sana, penduduk slowly makin ramai. Tapi tak rancak macam rumah baru

The reason kenapa rumah ni masih kosong, sbb ini adalah rumah yang dah ada owner. So ada owner dah meninggal, ada owner ada isu dengan bank/lawyer dan sebagainya.

Bagi aku, nak buat pelaburan disini mmg sangat tidak sesuai. Rumah area sini oversupply. Tapi nak duduk sendiri, yes berbaloi.

Depan ada projek LBS,
Belakang lak ada Project Worldwide. So alam perdana ni ibarat segi tiga emas. Depan belakang project mega

Cuma tak tahan, condition rumah agak teruk. Perlu keluar duit nak repair.

1) Sebelum masuk rumah, wiring takleh guna. Mesti tendang. So aku tarik baru dari DB Box untuk level bawah dan atas.
2) Paip air pecah bawah tanah.
3) Anai-anai. Frame tingkap rumah aku buat dari kayu. Kena makan anai2
Salam tuan..

Memandangkan tuan org lama kat Taman Alam Perdana ni, boleh bagi feedback perkembangan kawasan taman ni tuan.

Saya bercadang utk membeli satu unit dlm kawasan taman ni, pernah ronda dlm kawasan tmn ni nampak mcm dah lebih separuh sudah ada penghuni di kawasan rumah ni.

Ada masalah lain ke kat kawasan ni yg org luar tak taw ke?
1. Seperti kes pecah rumah ke?
2. Pernah berlaku kecurian kenderaan ke?
 

Abe_puyue

Freshie
Joined
Jun 16, 2020
Messages
4
Reaction score
0
Points
3
Hai, saya pon pembeli alam perdana....tapi belum habis selesai proses loan lagi
Banyak ke kos untuk repair paip air & wiring? Haritu tengok rumah macam ok je...xde pulak kena makan anai-anai.
Hai, tuan/puan dah menetap dlm kawasan ni ke? Mintak feedback tuan/tuan berkenaan kos pemasangan wiring elektrik, paip dan pemasangan grill..

Betul ke ada masalah anai-anai rumah area sini? Sy dlm proses pembelian rumah area sini. TQ
 

playermmc

Active+ Member
Joined
Sep 23, 2009
Messages
2,601
Reaction score
16
Points
25
Aku ada sepupu nk sewakn rumah townhouse dekat Alam Perdana kot ada yang mencari
 

psyduck

Freshie
Joined
Oct 24, 2019
Messages
2
Reaction score
1
Points
8
Hai, tuan/puan dah menetap dlm kawasan ni ke? Mintak feedback tuan/tuan berkenaan kos pemasangan wiring elektrik, paip dan pemasangan grill..

Betul ke ada masalah anai-anai rumah area sini? Sy dlm proses pembelian rumah area sini. TQ
Saya beli tapi belum menetap lagi
Kos TNB - RM1060 (termasuk rm250 deposit meter)
Kos Air - RM 1k juga. Tapi ada jiran pasang RM500 je.ntahla
Kos Grill tak ingat dah

Yang saya beli x ada masalah anai-anai. Yang lain tak tahulah sama atau tak.
 
Last edited:
Sponsored Post
Top
Log in Register