BTC USD 56,490.5 Gold USD 1,764.10
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Berbaloi ke beli rumah di Taman Alam Perdana, Puncak Alam?

chuki2

Fun Poster
Messages
607
Joined
Jul 17, 2012
Messages
607
Reaction score
29
Points
20
Assalam semua,

Baru-baru ni aku dah pergi melawat Taman Alam Perdana. Salah satu projek perumahan, yang pernah terbengkalai hampir 10 tahun akibat pemaju tiada duit nak bayor.

Lokasi, berdekatan area puncak alam, saujana utama, bandar seri desa coafield dan akses ke highway LATAR dan Guthrie pun dekat.

Aku berminat nak membeli rumah double storey kat sini. Harga pun lebih kurang 320k. Sebab :

1) Size ruang tamu agak besar, lantai marble.
2) Size ruang family tingkat atas pun agak besar
3) Jalan perumahan lebar, anak dah besar nak buat kenduri senang. haha
4) Kawasan taman permainan memang cantik

Peta lokasi

AlamPerdanaHouse_zpsvtd6rhk7.png


Antara rumah-rumah terdapat di taman ini

lucida_zpsvdsonoco.jpg

Single Storey, size tak silap 22 x 70

alcadia_zpsymev9bw4.jpg

Double Storey, size 20 x70

verona_zpsr0my8wll.jpg

Double Storey, size 20 x 70 juga. So ini ler rumah aku nak beli.

Cuma yang membuat aku berbelah bagi nak membeli :

1)Rumah sahaja, Rumah kedai takda paling dekat pun dalam 5KM
2)Hanya 20% sahaja ada penghuni, sebab dengar cerita hampir 40% owner dah meninggal.
3) Kemudahan lain2 mmg takda lagi la.

So apa pendapat kalian ye?
 
Last edited:
Sponsored Post

zari83

Active+ Member
Messages
4,355
Joined
Nov 24, 2011
Messages
4,355
Reaction score
1,022
Points
111
ok je, nanti dh start uitm pindah ke puncak alam, naik lg la harga umh area situ,
 

otalula

Active Member
Messages
2,134
Joined
May 31, 2014
Messages
2,134
Reaction score
7
Points
25
uitm dah ada,2 tahun lepas harga rumah teres area sini 2storey 150k-200k,skrg 250k-400k
 

anoyz

Active+ Member
Messages
2,663
Joined
Nov 3, 2011
Messages
2,663
Reaction score
182
Points
33
pernah round sini survey rumah tahun ni.

siang2 pun sunyi.....betul.malam tak tau la.
macam sederet tu, adela 2-3 biji rumah yg ada penghuni.
kalau duduk sekarang, kena ketatkan safety rumah la.
kawasan lengang ni terdedah dgn kes pecah rumah.

tapi kalau sanggup tunggu sampai meriah, beli la.
harga kalau camtu okla.
 

fadziledel

Active Member
Messages
1,764
Joined
May 31, 2012
Messages
1,764
Reaction score
6
Points
25
bape rege umah tu? mana tahu rezeki boleh berjiran kita
 

skafever69

Active+ Member
Messages
4,427
Joined
Jun 9, 2008
Messages
4,427
Reaction score
20
Points
25
Beli je tt, sbb rumah makin mahal..
Setakat mana mampu kita, tu je yg mampu..
Rumah aset.. Simpan dulu pun xpe..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register