Berapa komisen broker kereta?

Recommended Brokers


black_mask

Super Active Member
Joined
Apr 6, 2008
Messages
5,588
Reaction score
529
Points
111
aku dulu berhenti jual kereta sbb buyer dan broker mintak mcm2..

broker dh pau duit,then nk pau free gift lagi..haiya... hahhaa..

paling banyak buang komisen sampai dpt Rm100 per car pun ada..

Full tank tu dh jadi wajib dah masa tu
 
Sponsored Post

agen14

Super Active Member
Joined
Nov 21, 2009
Messages
8,816
Reaction score
69
Points
75
Dapat mintak full tank ye.. karang aku beli keta aku nak mintak gak
 

TT

CG Super Hardcore Club
Gold Member
Joined
Jan 13, 2009
Messages
149,333
Reaction score
20,668
Points
1,661
up kan treat. agak2 kalau aku bawak member pg beli kete honda bayar 10 % berapa sales man bagi..ada saper2 kerja honda x
ko ckpla ko broker. jgn ckp ko rekemen. bole dpt rm1500 jgk tgk margin gakla berapa company tu bg kt salesman. honda skang ak xsure. dulu rm2k gak 1 keta komisen

klo ckp ko broker besar sikit. rekemen je ciputla

yg penting konpiden

pstu buat kerja sikit. dokumen mber ko tu ko yg pg hantarkan kt salesman. ckp dgn mber ko bia ko je yg setelkan submit2 dokumen ni

penyamaran mesti cantik

isk bg ak jela buat benda ni :))
 

mobileapps

Active+ Member
Joined
Mar 26, 2013
Messages
3,824
Reaction score
23
Points
25

PipFX

Active Member
Joined
Oct 4, 2010
Messages
2,207
Reaction score
120
Points
33
Jadi salesman ni kena gaya masyuk..macam Toyota, komisyen sebiji kereta paling koman RM 600 rasanya (Vios low spec).. klu dpt jual 4 unit,dapat insentif RM 500 setiap unit lagi Toyota bagi(bukan company)..insentif model kire lain plak..minimum rm 500..lebih dari RM 6k sebulan klu dpt jual 4 unit sebulan..tp klu x dpt,nganga la..gaji ciput..RM 900 je..
 

GPK1

Active+ Member
Joined
Dec 3, 2007
Messages
4,154
Reaction score
68
Points
30
kalau kita sendiri beli axia, boleh ke kita mintak komisen dari salesman? dan berapa rm?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register