Berapa komisen broker kereta?

CG Sponsors




black_mask

Super Active Member
Joined
Apr 6, 2008
Messages
5,588
Reaction score
529
Points
111
aku dulu berhenti jual kereta sbb buyer dan broker mintak mcm2..

broker dh pau duit,then nk pau free gift lagi..haiya... hahhaa..

paling banyak buang komisen sampai dpt Rm100 per car pun ada..

Full tank tu dh jadi wajib dah masa tu
 
Sponsored Post

azrul7238

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jan 21, 2011
Messages
24,836
Reaction score
13
Points
115
kalu nak beli kete used car...port mana yg ok?

den nak trade sebijik kete dan cari sebijik mpv....used...
 

agen14

Super Active Member
Joined
Nov 21, 2009
Messages
8,819
Reaction score
72
Points
75
Dapat mintak full tank ye.. karang aku beli keta aku nak mintak gak
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
152,092
Reaction score
20,953
Points
1,661
up kan treat. agak2 kalau aku bawak member pg beli kete honda bayar 10 % berapa sales man bagi..ada saper2 kerja honda x
ko ckpla ko broker. jgn ckp ko rekemen. bole dpt rm1500 jgk tgk margin gakla berapa company tu bg kt salesman. honda skang ak xsure. dulu rm2k gak 1 keta komisen

klo ckp ko broker besar sikit. rekemen je ciputla

yg penting konpiden

pstu buat kerja sikit. dokumen mber ko tu ko yg pg hantarkan kt salesman. ckp dgn mber ko bia ko je yg setelkan submit2 dokumen ni

penyamaran mesti cantik

isk bg ak jela buat benda ni :))
 

PipFX

Active Member
Joined
Oct 4, 2010
Messages
2,206
Reaction score
120
Points
33
Jadi salesman ni kena gaya masyuk..macam Toyota, komisyen sebiji kereta paling koman RM 600 rasanya (Vios low spec).. klu dpt jual 4 unit,dapat insentif RM 500 setiap unit lagi Toyota bagi(bukan company)..insentif model kire lain plak..minimum rm 500..lebih dari RM 6k sebulan klu dpt jual 4 unit sebulan..tp klu x dpt,nganga la..gaji ciput..RM 900 je..
 

GPK1

Active+ Member
Joined
Dec 3, 2007
Messages
4,207
Reaction score
81
Points
40
kalau kita sendiri beli axia, boleh ke kita mintak komisen dari salesman? dan berapa rm?
 

muaz aag

Active Member
Joined
Sep 5, 2011
Messages
1,253
Reaction score
20
Points
25
kalau kita sendiri beli axia, boleh ke kita mintak komisen dari salesman? dan berapa rm?
kena pandai minta boh... axia setakat duk tnya dulu depa mmg tak bg sbb telajak laris lagi
 
Sponsored Post
Top
Log in Register