BTC USD 64,936.6 Gold USD 1,785.17
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Berapa Kali Anda menderma DARAH???

mr_x6006

Legendary Member
Joined
Sep 26, 2009
Messages
14,719
Reaction score
282
Points
131
Bila dengar jer pasal derma darah, mesti ade segelintir masyarakat kita yg masih takut & berfikiran negatif terhadap amalan mulia ni..

Ade yg menganggap derma darah ni boleh menggemukkan & ade yg paling teruk mengatakan ianya bleh menyebabkan terkena AIDS..HuHuhu.. ~X(

Pendapat2 camtu mmg x bleh blah langsung.. Yg bg pendapat tu pun kebanyakkannye x pernah derma darah aku rasa..

Ntah2 tgk jarum tu pun diorg takut... hahaha :))


dermadarah3.JPG



blood_bag.jpg



800px-Blood_Donation_12-07-06_1.JPG

Jarum nilah yg bat ramai MENGGELETAR kan.. hehehe

DSC04259.jpg



001g05278Rc.jpg

1 lagi, klu p menderma darah bleh ushar student nurse bro.. huhu

68953313ca2e47882cd5b8658d12f7f129a3e5f.jpg



68953431d51161f21ad8cf10234219d705c997c.jpg



Aku bukak thread ni just nak tau & tanya pendapat korg..

1) Pd umur berapa korg start menderma darah ni??

2) Berapa kali dah korg menderma darah??

3) Camner korg rasa spanjang proses pendermaan tu??
Adakah korg rasa sakit, pening @ loya???



Utk permulaan,Biar aku start dulu..

Alhamdulillah..
Setakat ni aku dah menderma sbnyk 27 kali..

Aku mula mnderma pada umur 21 tahun..

Mula2 nak derma tu mmg rasa takut bro, tapi bila dah derma sekali rasa nak menderma lagi.. :)cgrock :)cgrock hehehe..
 
Last edited:
Sponsored Post

RuthlessFairy

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
May 15, 2009
Messages
27,576
Reaction score
162
Points
128
1) Pd umur berapa korg start menderma darah ni??
19 thn

2) Berapa kali dah korg menderma darah??

tak ingat. tp berdasarkan kat parut mcm banyak.
aku pernah tipu kawan aku "dulu aku amek drugs" sambil tunjuk parut jarum.
dia percaya. gile

3) Camner korg rasa spanjang proses pendermaan tu??
Adakah rasa sakit, pening @ loya???
rasa cool. pastu dapat minum milo tawar.
 

hijau_

Fun Poster
Joined
Oct 15, 2008
Messages
121
Reaction score
0
Points
10
adalah beberapa kali .. lepas derma relax shj tak ada apa2 .. tapi elok minum air banyak sikit.
 

bangzaf

Legendary Member
Joined
Mar 8, 2007
Messages
14,855
Reaction score
33
Points
120
dah menderma berbelas kali...entah brp belas tak ingat
kat buku derma darah tu ada le tulis....:D
 

RuthlessFairy

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
May 15, 2009
Messages
27,576
Reaction score
162
Points
128
darah aku pernah tumpah.
masa tu , nurse tu tak seletep kuat2.
pastu jarum tu tertanggal.
membuak2 darah aku kuar. membazir :(
sudahnye aku buang baju yang aku pakai tu.
(malas nak sental :p)

buku? tak pernah simpan. tah mana pergi tah.
setiap kali derma, setiap kali tu aku dapat buku baru
 

RuthlessFairy

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
May 15, 2009
Messages
27,576
Reaction score
162
Points
128
aku punye lengan yang jadi mangsa ialah kanan.
lengan kiri aku tak timbul urat
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register