Berapa average Harga Data Terkini ( Update Feb 2019) untuk semua TELCO

Recommended Brokers


marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
16,681
Reaction score
2,675
Points
201
Salam

Di sini sama2 kita bincang berapa harga kuota dan validty bagi TELCO yang ada sekarang....

banyak company OFFER data namun ada yang limited time dan perlu kan syarat2 tertentu...

sama-sama kita share info berkaitan data di sini untuk perbandingan...
 
Sponsored Post

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
8,912
Reaction score
1,868
Points
141
kalau aku, aku tak pentingkan data...aku pentingkan jangka hayat sim tu...

so, bagi aku, aku suka telco ONEXOX...
yg bestnya ONEXOX ni (bagi aku):
- expiry sim card tu 2 tahun 4 bulan
- ada season pass...

sebenarnya aku pentingkan expiry 2 tahun tu je sebenarnya..

tapi season pass ni mcm menarik dan sesuai dgn aku..

season pass ni adalah seolah2 data STORAGE...maksudnya data akan disimpan dalam STORAGE sampai bila2...kita guna bila kita perlukan sahaja...lebih kurang gitu la...
so aku rasa sesuai dgn aku yang jarang guna data (tapi kdg2 guna)...

nk lagi detail, tanya seller ONEXOX.. :D

number yg sayang nak terminate, tapi tak sanggup nak bela kasi topup, elok transfer MNP ke onexox.

validity 28 bulan free. takyah topup.

onexox aku buat cold storage bagi number2 yang aku tak pakai, tapi sayang nk terminate, dan org masih call ke number itu lagi,.


..
..
...
..
 
Last edited:

Epal10

Active Member
Joined
Jan 20, 2013
Messages
1,148
Reaction score
24
Points
25
aku guna unifi mobile rm50 8gb, selagi x habis (letak kt phone)
guna yes guru rm10 10gb (line yes x menyeluruh)
guna digi untuk rm2 10gb (7am-1pm)(letak kat mifi)
guna celcom untuk call, sms (validity 2 tahun rm50)
guna unifi kat rumah sewa
 

playar

Fun Poster
Joined
Jun 13, 2012
Messages
907
Reaction score
11
Points
15
payah jugak nak kata ni...
biasanya strategi depa dah ada..
data ok validity tak ok...
validity ok data mahal....
susahhhh... hadam yg dekat2 ngam jer...
 

fms

Legendary Member
Joined
Feb 10, 2007
Messages
19,755
Reaction score
188
Points
123
aku guna Digi..spesel offer..

bayar RM28 dpt

6GB data
100 minit call
100 sms off-net
100 sms on-net

harga asal RM50..yg x best cuma xde data basic tapi nasib baik xde PPU..

add-on RM5 utk setiap 1GB..
 

BRAVOZULU

Active Member
Joined
Jul 22, 2013
Messages
1,514
Reaction score
139
Points
33
aku ada 4 line
aku guna xox sebab expired lama dan sesuai kepada aku sebagai penjual topup. simkad ni simpan dalam dompet jeee.
aku guna redone sebab aku SA redone dan free call sesama redone postpaid. bil rm8 je sebulan
aku guna unifi mobile sebab dapat free 30 gb data dan tak de expired simkad tu kata tm laa dan aku guna pun dekat setahun dah tak topup topup
yg paling best sekali aku guna TONEWOW sebab boleh bagi unlimited income kepada aku. data atau call unlimited tak penting sangat tapi yg paling penting pendapatan tu geng hahaha. pm aku klu nak try guna TONEWOW yea.
 

eizzbizz

Super Active Member
Joined
Sep 2, 2009
Messages
7,941
Reaction score
292
Points
86
aku guna Yoodoo by celcom
RM114 100GB 2000minit 50sms
kat rumah buat hotspot kat pc

dan guna Okyoo by maxis
RM40 8gb + unlimited call/sms /whatsapp/ insta/ youtube / joox

Aku utama kan data yg banyak xde capping dan unlimited call
 
Last edited:

fms

Legendary Member
Joined
Feb 10, 2007
Messages
19,755
Reaction score
188
Points
123
aku guna Yoodoo by celcom
RM114 100GB 2000minit 50sms
kat rumah buat hotspot kat pc

dan guna Okyoo by maxis
RM40 8gb + unlimited call/sms /whatsapp/ insta/ youtube / joox

Aku utama kan data yg banyak xde capping dan unlimited call
mantap gak okyoo..
data 8GB dan unlimited internet utk 4 apps hanya RM30..
nak unlimited call/sms (1,000 minit), tambah je RM8..
 

lpsoldier007

CG Top Poster Club
Joined
Dec 22, 2010
Messages
24,427
Reaction score
485
Points
131
Aku pakai Tunetalk.

RM 188 setahun dpt 20GB sebulan.

Call pay per use sebab jarang pakai.
 

syayzr

Active Member
Joined
Sep 7, 2009
Messages
1,653
Reaction score
79
Points
30
tunetalk RM48
-data 8GB
-call 300 minit semua network

dulu ade plan vibe 20GB monthly, bayar lamsam 12 bulan RM200
 
Sponsored Post
Top
Log in Register