BTC USD 37,835.2 Gold USD 1,792.10
Time now: Jun 1, 12:00 AM

BENTUK MAKHLUK ALAM DI SEBALIK MATA.

g-man

Super Active Member
gem
Messages
6,740
Joined
Jan 16, 2011
Messages
6,740
Reaction score
1,081
Points
151
Konsisten je cahaya kt mata warna merah, nila wavelength sekitar 650 x 10-9 m, hantu ni kategori ape?...cahaya ni kejadian malaikat...yg kita maklum gabungan spektrum cahaya pelangi ni membentuk cahaya putih, jd malaikat mmg logik dijadikan drpd cahaya sebab kelajuan cahaya mmg tinggi, 3 x 10 8 ms-1, boleh naik turun langit dgn pantas...hantu ni mane dtg cahaya pulak....jgn ustaz jd hantu udah le😂😂
 
Sponsored Post

dungunboy

Fun Poster
Messages
770
Joined
Oct 14, 2013
Messages
770
Reaction score
154
Points
33
Percaya kepada benda ghaib..

Ramai org spin fakta ni..
Percaya benda ghaib sebenarnya lebih kepada percaya kepada benda yang tak nampak seperti dosa, pahala, syurga neraka, hari pembalsan, malaikat, iblis dan jin..

Pastu ramai claim boleh buka hijab la, mcm².. hantu x wujud.. pastu spin kata hantu jelmaan jin..

Jin ni bukan level manusia untuk dilihat.. tapi ade orang dakwa boleh lihat jin...
Cuba fikirkan. Nabi Sulaiman memiliki MUKJIZAT, boleh bercakap dengan haiwan dan juga Jin.. Bila sebut mukjizat, maka sebenarnya die special untuk nabi jer.. Sama la, kalau ade orang claim boleh bercakap dan berhubung dengan haiwan, boleh percaya ke? Begitu la dengan bercakap/lihat jin.. agak² boleh percaya ke.. apa pun atas kuasa Allah belaka..

Dan satu lagi, kalau Allah kata ghaib, maka betul la ghaib, x de siapa akan boleh nampak sebab Allah yang menjaga kerahsiaanya... Ghaib apenye kalau boleh nampak, apatah lagi siap boleh dirakam dan ditonton oleh ramai org.. Scammer
 

a b c d e f

Super Active Member
gem
Messages
8,420
Joined
Oct 28, 2010
Messages
8,420
Reaction score
1,080
Points
151
Nak scam tu sukati dia lah.... yang aku panas bila pakai ayat suci, selawat dsb sebagai pelengkap scam. Memang nak kene penampor
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register