To Sell Benih Ikan Air Tawar

CG Sponsors




Sponsored Post

rajautara

Super Active Member
Joined
Jul 12, 2007
Messages
9,887
Reaction score
13
Points
65
bro byk tu kuantiti 20K keatas..
klu nak beli ikan keli sikit2 jer ..let say 100ekor.. berapa kah cas ongkosnye?
 

shahrirober

Fun Poster
Joined
Jun 15, 2006
Messages
529
Reaction score
6
Points
15
bro byk tu kuantiti 20K keatas..
klu nak beli ikan keli sikit2 jer ..let say 100ekor.. berapa kah cas ongkosnye?
alamak bro, tak berbaloi la 100 ekor. Harga benih baru RM 10, tambang pon dekat beratus... adehhh. Try tanya pejabat perikanan kat mana pusat penetasan yang terdekat atau g kat kedai aquarium.
 

shahrirober

Fun Poster
Joined
Jun 15, 2006
Messages
529
Reaction score
6
Points
15
Segala pertanyaan boleh diajukan di sini. Mekasih
 

jastho

Fun Poster
Joined
Nov 30, 2007
Messages
756
Reaction score
18
Points
15
aku ada gak member bela ikan keli ni..dia kata masyuk dan senang je bisnes keli ni..tak remeh..
 

jeebfx

Fun Poster
Joined
Aug 16, 2007
Messages
810
Reaction score
2
Points
20
ikan keli sedap apa, masak goreng bercili.
 

shahrirober

Fun Poster
Joined
Jun 15, 2006
Messages
529
Reaction score
6
Points
15
aku ada gak member bela ikan keli ni..dia kata masyuk dan senang je bisnes keli ni..tak remeh..
keli ni untung ciput, kena hasilkan volume baru nampak duit. itu pon bergantung pada pemakanan dia. kalau jual harga borong, memang sakit sikit, kena jual sendiri baru ok.
 

idzuan84

Freshie
Joined
Oct 6, 2006
Messages
39
Reaction score
0
Points
6
askum tuan tanah.. saya nk tanya kalo saya beli benih ikan talapiah 20,000 ekor berape sekor, lg satu leh hantar ke johor bahru ker?
 

shahrirober

Fun Poster
Joined
Jun 15, 2006
Messages
529
Reaction score
6
Points
15
askum tuan tanah.. saya nk tanya kalo saya beli benih ikan talapiah 20,000 ekor berape sekor, lg satu leh hantar ke johor bahru ker?
Penghantaran hanya untuk central region sahaja. Mekasih
 

skynet

Junior Member
Joined
Oct 9, 2007
Messages
82
Reaction score
0
Points
6
akum bro...aku dok area utara...saja jer nak tanya...mcm mana nak dpt palet (makanan) ikan keli yg baru berukuran 2 inci...skrg aku guna starter food cat fish 9910....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register