BTC USD 42,421.6 Gold USD 1,775.50
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Bengkel Kereta/Tayar PENIPU

mdnor34

CG Top Poster Club
Joined
Nov 12, 2008
Messages
47,973
Reaction score
265
Points
141
Bulan 9 haritu saya gi bengkel kereta/tayar kat City Car Care, Jalan Cempaka, Taman cempaka, Ampang dkt dgn 7-11. ..kat situ kedai tayar satu je...senang nampak...dkt dgn petronas/caltex jln cempaka ..ni dia gmbr Bengkel tu



Tukar absorber kancil & mounting absorber kena RM590, sedangkan tmpt2 lain bawah RM300. Dah tu absorber tu tinggi sikit & bukan standard size. Pomen bengkel lain kata absorber tu keras daripada biasa.

Mula2 saya tanya berapa harga tukar absorber depan, taukeh kata rm120. sy setujulah..
lepastu bila dpt bil terkejut saya, tertulis harga satu absorber rm195 x 2 = rm390 utk absorber depan & bukannya RM120 mcm dia ckp mula2 tadi.

Mounting absorber pulak RM170 plus upah Rm30 = RM590. Saya taknak tukar mounting & kata takde duit tapi dia paksa saya tukar dia kata mesti tukar sebab mounting dah rosak. Pastu saya fikir dia tipu...mungkin mounting tu elok lagi.

Sepatutnya dia kata harga absorber rm390, & bukannya RM120. Saya tanya kenapa mahal, dia kata "ini kualiti punya brg". Korang penah dengar absorber jenama Koniwa? sy tak penah....buatan Sg Buloh. Yg sy tau biasanya kancil pakai Kayaba atau APM.

Sy nak cepat jadi terpaksa blk umah ambik duit. Dia bg resit, sy tak sign apa2 pun. ntah apa akan jadi kalau sy tak mahu bayar sebab tadi dia kata harga rm120, tapi dapat bil tertera harga depan absorber rm390 pulak. banyak bezanya tu.

blk raya haritu saya wat balancing kat kedai di perak. dia tunjuk 2 skru absorber tak pasang. dan skru mounting semua longgar & satu takde skru.

nasib baik tayar tak tercabut. Gila punya kedai.

Saya nak pesan kat semua, jgn sekali2 gi kedai City Car Care kat Taman Cempaka Ampang tu. Lepas sy tanya2 dgn kawan, rupanya dulu ada sorang kwn penah terkena. tapi kes lain. Saya nak buat laporan kat KPDN, diorg suruh buat tuntutan kat Trbunal...

Lepas seminggu tukar absorber, kereta bunyi cracking bila selekoh...sy tanya kedai tu, takut pasal absorber punya hal pasang tak betul ke....pas dia chk dia kata bukan absorber tapi drive shaft, gear box & bearing....dia kata kena rm1,100. sy tak pecaya, bertekak dgn dia....pastu sy kata nak gi kedai lain tanya....sy gi kat 3 kedai semuanya kata masalah drive shaft kena tukar...kos cuma rm215 je....nampak sgt kedai tu nak tipu lagi....kena sembelih dia hidup2 ni...

Ni dia resit nya



Ni pulak jenama nya

/f_CityCarCarem_ab24445.png[/IMG][/URL]
 
Last edited:
Sponsored Post

ezis2u

Super Active Member
Joined
Aug 1, 2008
Messages
9,747
Reaction score
22
Points
75
klu dah sumer boikot jap lagi tutup lah kedai tuh...

ko pegi ler report kat tribunal tuntutan pengguna kata kena tipu dengan si mangkuk cha ya nun alif nih...
 

atlantis

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Feb 3, 2008
Messages
35,221
Reaction score
767
Points
161
tu pasal aku beli spanar sendiri..
 

abgG

Active Member
Joined
Jan 15, 2007
Messages
1,811
Reaction score
104
Points
33
itu kedai cayanunalif giler tu...:mad:
hang wat repot jer kemana-mana yg patut...
 

atzai

Active Member
Joined
Aug 10, 2007
Messages
1,277
Reaction score
12
Points
25
no komen la bro
kalau tak tipu bukan lah cina nama nya
lain kali pergi je la kedai melayu...ok
 

ndzul01

Active Member
Joined
Feb 3, 2008
Messages
1,466
Reaction score
0
Points
20
no komen la bro
kalau tak tipu bukan lah cina nama nya
lain kali pergi je la kedai melayu...ok


Setujuuuuu.... tp jgn lak kedai Melayu pun mencekik sudah...:-?
 

onetarmizi

Elite Member
Paid Membership
Joined
May 30, 2006
Messages
4,259
Reaction score
933
Points
76
Bulan 9 haritu saya gi bengkel kereta/tayar kat City Car Care, Jalan Cempaka, Taman cempaka, Ampang dkt dgn 7-11. ..kat situ kedai tayar satu je...senang nampak...dkt dgn petronas/caltex jln cempaka ..ni dia gmbr Bengkel tu



Tukar absorber kancil & mounting absorber kena RM590, sedangkan tmpt2 lain bawah RM300. Dah tu absorber tu tinggi sikit & bukan standard size. Pomen bengkel lain kata absorber tu keras daripada biasa.

Mula2 saya tanya berapa harga tukar absorber depan, taukeh kata rm120. sy setujulah..
lepastu bila dpt bil terkejut saya, tertulis harga satu absorber rm195 x 2 = rm390.
Mounting absorber pulak RM170 plus upah Rm30 = RM590. Saya taknak tukar mounting & kata takde duit tapi dia paksa saya tukar dia kata mesti tukar sebab mounting dah rosak. Pastu saya fikir dia tipu...mungkin mounting tu elok lagi.

Sepatutnya dia kata harga absorber rm390, & bukannya RM120. Saya tanya kenapa mahal, dia kata "ini kualiti punya brg". Korang penah dengar absorber jenama Koniwa? sy tak penah....buatan Sg Buloh. Yg sy tau biasanya kancil pakai Kayaba atau APM.

Sy nak cepat jadi terpaksa blk umah ambik duit. Dia bg resit, sy tak sign apa2 pun. ntah apa akan jadi kalau sy tak mahu bayar sebab tadi dia kata harga rm120, tapi dapat bil tertera harga depan absorber rm390 pulak. banyak bezanya tu.

blk raya haritu saya wat balancing kat kedai di perak. dia tunjuk 2 skru absorber tak pasang. dan skru mounting semua longgar & satu takde skru.

nasib baik tayar tak tercabut. Gila punya kedai.

Saya nak pesan kat semua, jgn sekali2 gi kedai City Car Care kat Taman Cempaka Ampang tu. Lepas sy tanya2 dgn kawan, rupanya dulu ada sorang kwn penah terkena. tapi kes lain. Saya nak buat laporan kat KPDN, diorg suruh buat tuntutan kat Trbunal...

Lepas seminggu tukar absorber, kereta bunyi cracking bila selekoh...sy tanya kedai tu, takut pasal absorber punya hal pasang tak betul ke....pas dia chk dia kata bukan absorber tapi drive shaft, gear box & bearing....dia kata kena rm1,100. sy tak pecaya, bertekak dgn dia....pastu sy kata nak gi kedai lain tanya....sy gi kat 3 kedai semuanya kata masalah drive shaft kena tukar...kos cuma rm215 je....nampak sgt kedai tu nak tipu lagi....kena sembelih dia hidup2 ni...

Bagus bro ko cerita dlm CG ni atleast ko dh selamatkan member2 CG dari terkena dgn penipuan kedai cina nih.
 

Zul.H

Active+ Member
Joined
Dec 5, 2007
Messages
2,754
Reaction score
21
Points
25
Buat report kat tribunal pengguna

Biar dia rasa, kaum lain pon berani gak!!!
 

WnB

Super Active Member
Joined
Dec 30, 2007
Messages
9,330
Reaction score
479
Points
91
terima kasih kerana memberi tahu kami warga cg ini
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register