BTC USD 61,807.3 Gold USD 1,766.01
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Bengang ngan Agen sorg ni..

bowthugz69

Active+ Member
Joined
Oct 25, 2010
Messages
3,667
Reaction score
2
Points
25
Juz nak share info n nk dapatkan pandangan daripada Agen2 Otai kat CG sini..

Aku keje GLC, ade panel Bank Rakyat, Ctos bawah Rm 5k.. Masalah aku gini.. dah lbeh sebulan aku apply loan ngan agen ni..

aku tak ingat dah dari Cg or luar.. Mula2 dulu dia cakap nak apply kat Ambank.. 2 mggu tunggu.. mcm2 alasan.. nak kene isi borang baru la.. da isi.. hantar.. pastu cakap lak Ambank takde panel syarikat...

pastu cakap nak try Bank rakyat.. bank rakyat mmg ade panel.. tp la ni... apa berita pun tak dapat.. sms tanak balas.. call tanak angkat.. dokumen2 aku suma kat dia.. nak try kat Agen len kat Cg pun tak bleh jadinye...

Mula2 dulu bkan men g dia cakap.. "awak takde masalah ni.. dalam seminggu gerenti dpt duit ni".. perhh.. berbunga la aku dgr.. haha..

so.. nak mintak pendapat Otai2 yg baik hati kat CG ni.. apa yg harus aku buat skarang..??
 
Sponsored Post

bowthugz69

Active+ Member
Joined
Oct 25, 2010
Messages
3,667
Reaction score
2
Points
25
ermm.. da call ambank.. ambank ckp takda terima borang permohonan bg nama aku.. dalam sistem pun takde... dia nak lari takpe.. aku ade num plat kete n jenis kete dia.. leh detect alamat nt incase jd ape2..
 

popzz

Active Member
Joined
Jul 13, 2010
Messages
2,284
Reaction score
11
Points
25
bole apply loan dari ejen atau bank lain. Just in case loan yg mamat tu handle approve, pihak bank akan cal inform kat bro yg loan tu da lulus, so kena sign dokumen, kalau loan approve tapi bro tak sign setuju takde masalah..

Harap2 semua salinan dokumen yg bro bagi kat mamat tu semua da crossed termasuk salinan ic..
 

Emie

Legendary Member
Joined
Jul 19, 2007
Messages
11,955
Reaction score
71
Points
120
Juz nak share info n nk dapatkan pandangan daripada Agen2 Otai kat CG sini..

Aku keje GLC, ade panel Bank Rakyat, Ctos bawah Rm 5k.. Masalah aku gini.. dah lbeh sebulan aku apply loan ngan agen ni..

aku tak ingat dah dari Cg or luar.. Mula2 dulu dia cakap nak apply kat Ambank.. 2 mggu tunggu.. mcm2 alasan.. nak kene isi borang baru la.. da isi.. hantar.. pastu cakap lak Ambank takde panel syarikat...

pastu cakap nak try Bank rakyat.. bank rakyat mmg ade panel.. tp la ni... apa berita pun tak dapat.. sms tanak balas.. call tanak angkat.. dokumen2 aku suma kat dia.. nak try kat Agen len kat Cg pun tak bleh jadinye...

Mula2 dulu bkan men g dia cakap.. "awak takde masalah ni.. dalam seminggu gerenti dpt duit ni".. perhh.. berbunga la aku dgr.. haha..

so.. nak mintak pendapat Otai2 yg baik hati kat CG ni.. apa yg harus aku buat skarang..??

boleh refer dgn dua2 bank..check melalui IC no..
kalau doc dh submit,mesti ada rekod dlm sistem samada [email protected]

kalau risau pasal doc tu,blh wat report polis kata doc penting
dicuri..

kalau nk apply baru,blh wat doc baru..tq
 

abuyah

Active+ Member
Joined
Dec 28, 2009
Messages
2,697
Reaction score
201
Points
33
agen atau konsultan atau apa saja gelarannya... mencuba yang terbaik untuk kepuasan pelanggan... tapi seeloknya janganlah berjanji melampau.. kelak nanti kalau tak lulus..dah malu nak tunjuk muka..

apa pun harapnya disettlekan dengan cara baik. tak boleh buat..just bagi balik dokumen orang.. biar org lain cuba pulak.. janganla disimpan dokumen orang sebab takut ejen lain buat boleh dapat itu rezeki ejen tu..
 

ahchan

Active+ Member
Joined
Dec 5, 2010
Messages
2,744
Reaction score
2
Points
25
nape bro x apply direct kt bank rakyat?
kan dh panel, kompom senang2 je deal n luluskan loan
xperlu agen pn xpe
 

aizat1612

Super Active Member
Joined
Jul 3, 2009
Messages
5,456
Reaction score
6
Points
70
Juz nak share info n nk dapatkan pandangan daripada Agen2 Otai kat CG sini..

Aku keje GLC, ade panel Bank Rakyat, Ctos bawah Rm 5k.. Masalah aku gini.. dah lbeh sebulan aku apply loan ngan agen ni..

aku tak ingat dah dari Cg or luar.. Mula2 dulu dia cakap nak apply kat Ambank.. 2 mggu tunggu.. mcm2 alasan.. nak kene isi borang baru la.. da isi.. hantar.. pastu cakap lak Ambank takde panel syarikat...

pastu cakap nak try Bank rakyat.. bank rakyat mmg ade panel.. tp la ni... apa berita pun tak dapat.. sms tanak balas.. call tanak angkat.. dokumen2 aku suma kat dia.. nak try kat Agen len kat Cg pun tak bleh jadinye...

Mula2 dulu bkan men g dia cakap.. "awak takde masalah ni.. dalam seminggu gerenti dpt duit ni".. perhh.. berbunga la aku dgr.. haha..

so.. nak mintak pendapat Otai2 yg baik hati kat CG ni.. apa yg harus aku buat skarang..??

maybe bro ada masalah kot.. sbbnya sy pun handle jugak personal loan dgn credit card bank rakyat.. kalo nama x clear payah sket...kalo nama clear ok...
boleh bro sms sy gaji, jawatan, komitmen kat 017-2108389..biar sy check dulu... kalo ok kita proceed, tak ok tak proceed.
 

Hazeline

Junior Member
Joined
May 2, 2008
Messages
90
Reaction score
0
Points
6
Juz nak share info n nk dapatkan pandangan daripada Agen2 Otai kat CG sini..

Aku keje GLC, ade panel Bank Rakyat, Ctos bawah Rm 5k.. Masalah aku gini.. dah lbeh sebulan aku apply loan ngan agen ni..

aku tak ingat dah dari Cg or luar.. Mula2 dulu dia cakap nak apply kat Ambank.. 2 mggu tunggu.. mcm2 alasan.. nak kene isi borang baru la.. da isi.. hantar.. pastu cakap lak Ambank takde panel syarikat...

pastu cakap nak try Bank rakyat.. bank rakyat mmg ade panel.. tp la ni... apa berita pun tak dapat.. sms tanak balas.. call tanak angkat.. dokumen2 aku suma kat dia.. nak try kat Agen len kat Cg pun tak bleh jadinye...

Mula2 dulu bkan men g dia cakap.. "awak takde masalah ni.. dalam seminggu gerenti dpt duit ni".. perhh.. berbunga la aku dgr.. haha..

so.. nak mintak pendapat Otai2 yg baik hati kat CG ni.. apa yg harus aku buat skarang..??


Adakah kita menggunakan agen yang sama? Agen sy pon sama gak..Janji kata 3 hari..pastu seminggu - 2 minggu..pastu skg terus ilangkan diri.. kol dah x jawab....msg lagilah x balas..
yang tak bestnya dah bayar 600. tp thread dia masih aktif kat cni,...:((
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register