Benarkan Melayu Penang dipinggirkan oleh DAP?

CG Sponsors




Sponsored Post

Senju95

Active+ Member
Joined
Jan 11, 2009
Messages
2,714
Reaction score
16
Points
25
rasanyer yer kot sbab skunk ni tengok diorang macam dah naik kepale jer!
 

mybizme

Active+ Member
Joined
Oct 18, 2008
Messages
3,078
Reaction score
17
Points
25
rasanyer yer kot sbab skunk ni tengok diorang macam dah naik kepale jer!
Naik kepala mcmne?tu yg nak tau tu..
Semalam dlm HUJAH TV9, hujah 2 org atuk tu tak ble bang ang sngt.tu yg nak tau citer sebenar.
 

DanielAriffin

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 16, 2007
Messages
7,042
Reaction score
25
Points
75
Salam....
Tak larat aku nak citer kat sini... berapa thread korang nak bukak ha??? satu dah cukup la... tak ada yg dipinggirkan.. tapi melayu pulau pinang sendiri yg banyak tidak mahu berubah.. tunggu kawan2 berubah baru diaorang nak berubah.. yg paling penting minded tu kena tukar dulu...
 

sick_66

Active+ Member
Joined
Mar 12, 2008
Messages
2,589
Reaction score
0
Points
20
susah nak diceritakan keadaan nya,tapi klu anda sendiri yg bermastautin tetap sejak azali lagi di negeri buah pinang ni.anda sendiri akan rasa tempiasnya selepas kerajaan pembangkang amik alih,then next singapore,and for sure it you all baca,penang adalah salah satu kroni singapore..yes it is.harapkan jgn terlambat sebelum yg buruk menimpa
 

mybizme

Active+ Member
Joined
Oct 18, 2008
Messages
3,078
Reaction score
17
Points
25
susah nak diceritakan keadaan nya,tapi klu anda sendiri yg bermastautin tetap sejak azali lagi di negeri buah pinang ni.anda sendiri akan rasa tempiasnya selepas kerajaan pembangkang amik alih,then next singapore,and for sure it you all baca,penang adalah salah satu kroni singapore..yes it is.harapkan jgn terlambat sebelum yg buruk menimpa
cerita je, apa yg susahnya?
nak tau kebenarannya.
 

gudboy

Legendary Member
Joined
Dec 24, 2009
Messages
11,539
Reaction score
4
Points
115
yg aku tgk..sejak Gerakan/Bn perintah lg melayu penang dah d pinggirkan..
tak tau lah pulak kalau Dap tgh solve kan problem yg di tinggalkan..
 

MrKacanG

Super Active Member
Joined
May 24, 2008
Messages
5,061
Reaction score
31
Points
70
Awat kat tmpt lain melayu x dipinggirkan ka owh...patut org
paling kaya kat mesia org melayu
 

wealthgainer

Legendary Member
Joined
May 20, 2007
Messages
13,976
Reaction score
42
Points
120
So far tak terasa pon DAP pinggirkan org Melayu kat Penang ni...(mungkin pinggirkan orang melayu kroni UMNO tu betul la..).

Sepupu aku yang sebelum ni tak pernah dapat tender kerajaan negeri..alhamdulillah dapat jugak merasa tahun lepas, hasil dari open tender DAP.

Miskin tegar di Penang (mostly Melayu la) dapat bantuan dari kerajaan negeri berupa beras tak ingat dah berapa byk..sebab ada sampai surat kerajaan negeri ke rumah sewa aku..(kepada : penghuni terdahulu kot)...sebab nama tu tersenarai sebagai miskin tegar di penang dan mintak berurusan di SUK (Komtar)..

Gerai haram diroboh tak kira bangsa (selalunya bila ada yang komplen la). Kat Tasek Glugor, aku tgk ngan mata kepala aku, kedai runcit cina kena rush..sebab letak barang melepasi had yang dibenarkan... Habis semua barang diangkut..gerai diroboh.

Kat Nibong Tebal..rumah cina direnovate tak ikut spec MPSP..& dijadikan stor barangan diroboh setelah diberi notis beberapa kali.

Kat Penang Road, gerai2 haram Melayu diroboh sebab menjadi punca kesesakan lalulintas...

So, bagi aku tak nampak pon Melayu dipinggirkan...kat penang, tiada sapa pon jadi tuan...tapi masih byk tinggalan rejim Gerakan yang agak sukar nak dikikis..dan mungkin akan mengambil masa sikit untuk dihapuskan terus.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register