Benarkah lelaki melayu kurang romantik?

Recommended Brokers


rockstar

Active+ Member
Joined
Jan 7, 2007
Messages
4,799
Reaction score
32
Points
30
xdela....cube tuan2 pegi luar negara gi la negara scandavia ke russia ke....kompom jd top....normal bos consider rare breed tmpt2 mcm gitu...
 
Sponsored Post

Fabs Gunns

Super Active Member
Joined
Feb 7, 2011
Messages
6,283
Reaction score
51
Points
70
lelaki jd romantik bila ada nak sesuatu dr perempuan :D
 

cak cibo

Fun Poster
Joined
Apr 18, 2018
Messages
616
Reaction score
234
Points
23
Memang "adat" Suami isteri melayu ..kurang romantik.

Saya sebut Suami isteri sebb Saya against romantic sebelum kawin ya TT..hahaha..

Tapi itulah...mmg Suami isteri melayu Tak diajar romantic.
Sbb tu Raja Ali Hj pun dlm buku dia ..Ada impression mcm pelik Dan Tak suka dgn perubahan sikap org Melayu Suami isteri yg mula romantik.(kesan permodenan)

Zaman Raja Ali Hj pun dah berlaku lama..so modern gen Melayu ni patut2 dah romatik habis le ..kesenambungan drp apa yg disebut :)

Tapi sikap kurang romantik lelaki Melayu masih dipertahankan. Kadang sikap isteri pun seakan menyokong.

Kadang bila suami nak romantic..bagi bunga dsbnya... isteri Tak bagi repon yg baik...mcm kata..baik bagi benda lain :)

Kalau isteri nak romantic.. Suami sebut mengada ..

Tapi... Rasullullah s.a.w sendiri romantic dlm rumah tangga.
Kan Rasullullah s.a.w suka bergurau mesra dgn isteri..siap boleh main lumba lari..

Pernah juga main cake war dgn isteri isteri yg mulia ..sapu kueh Kat muka..gelak ketawa berlari bermain.

Tapi kisah2 ni kurang di hilite

Bagi Saya..Saya pun bukan romantic sgt..tapi kawan2 isteri mmg selalu sebut Kat dia yg Saya sgt romantic. :)
Depa suka tengok kami jalan pegang tangan..
Kadang birthday mmg Ada juga Saya suruh florist hantar bunga ke prjabat dia..
Atau kalau Masa makan..Saya memang suka suap sesuap Dua makanan pinggan Saya kalau Saya rasa sedap..
Ala..sepontan2 sja lah..tapi itu pun wife memang kadang2 larang..konon Malu..

Tapi kalau ikutkan ..Tak romantik Mana pun...

Tapi dah memang org Melayu Tak romantic.. :). :)
 

Jal Leman

Fun Poster
Joined
Apr 2, 2018
Messages
243
Reaction score
15
Points
15
aku slalu lepak kedai arab..... nmpk gak la pompuan melayu/indonesia/pinoy ramai ngan arab,mat saleh... tapi ko bole kenal pompuan jenis yg suka org luar ni mcmana :)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register