Benarkah Bumi Ini Rata?

CG Sponsors




Percayakah anda bumi ini rata?


  • Total voters
    0

Mad_Hatter

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2011
Messages
8,114
Reaction score
1,272
Points
151
Dunia dh canggih serta moden dgn teknologi..bilakah kita boleh melancong pusing dunia atas bawah kirikanan bumi.. bulan Marikh dh macan2 pakej..huhu
Ko tanyalah Geng ayah pin camne dia naik sorga :LOL:
Cangih teknologi dia (y)

ap.png
 
Last edited:
Sponsored Post

Cricket

Fun Poster
Joined
Oct 25, 2008
Messages
250
Reaction score
59
Points
20
Hang ni masih pening bab ilmu dgn diri Allah taala..bukan perkara yg sama..ilmu jahat dan baik tu dijadikan Allah spt dusta dan benar..yg menjadi ujian dan cubaan diri kita..
ok mari tengok siapa yg pening.
Malas cite banyak2 lah.

kau terangkan peredaran matahari flat earth teori ni.
kenapa tak terbit dari timur


tenor.gif
 
Last edited:

tokey99

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2009
Messages
5,409
Reaction score
897
Points
121
Alangkah best jika ada hotel terbang keliling dunia UTK kita lihat benar
ok mari tengok siapa yg pening.
Malas cite banyak2 lah.

kau terangkan peredaran matahari flat earth teori ni.
kenapa tak terbit dari timur


View attachment 298702
Faham dulu malam tu apa..Dr malam ke siang..apakah malam tu gelap disebabkan xkene suluhan cahaya matahari?tu redup..haha
 

Mad_Hatter

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2011
Messages
8,114
Reaction score
1,272
Points
151
Alangkah best jika ada hotel terbang keliling dunia UTK kita lihat benar

Faham dulu malam tu apa..Dr malam ke siang..apakah malam tu gelap disebabkan xkene suluhan cahaya matahari?tu redup..haha
Sebenarnya ko yang tak paham. Orang lain paham je.
Cukup-cukuplah berkhayal tu. (y)






 
Last edited:

tokey99

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2009
Messages
5,409
Reaction score
897
Points
121
Kelengkungan ice ring bila nak bagi :sneaky:
Buktikan (y)

Gambar kartun manusia je ni..dia punye khayalan je..pastu nk jadi bukti xboleh..sptlah bumi bulat tu..dia sendiri pun duk agak2 je..dia ingat bumi ni boleh buat experiment spt hal2 sains yg lain2..
 

Mad_Hatter

Super Active Member
Joined
Apr 12, 2011
Messages
8,114
Reaction score
1,272
Points
151
Gambar kartun manusia je ni..dia punye khayalan je..pastu nk jadi bukti xboleh..sptlah bumi bulat tu..dia sendiri pun duk agak2 je..dia ingat bumi ni boleh buat experiment spt hal2 sains yg lain2..
OK bumi rata adalah kartun 🆗
Bumi bulat dah ada orang tengok (y)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register