Beli telefon bimbit mainan RM300

CG Sponsors




zerovirus

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 25, 2009
Messages
182,141
Reaction score
79
Points
1,020


Seorang mekanik kerugian RM300 apabila terbeli sebuah telefon bimbit mainan yang menggunakan jenama terkenal daripada seorang lelaki di Kampung Bukit Panau di sini kelmarin.

Menurut mangsa, Mohd. Jasmi Jusuh, 35, pada hari kejadian dia dikunjungi seorang lelaki ketika menjalankan kerja di bengkel di hadapan rumahnya pada pukul 10 pagi.

Katanya, seorang lagi lelaki berada di dalam kereta jenis Nissan Sunny yang diletakkan kira-kira 100 meter dari bengkelnya.

"Lelaki terbabit menawarkan sebuah telefon bimbit berjenama terkenal yang berharga ribuan ringgit di pasaran.

"Dia menawarkan telefon bimbit tersebut dengan harga RM300 sahaja tanpa pengecas bateri dengan alasan memerlukan wang segera," katanya ketika ditemui di sini semalam.


sumber
 
Sponsored Post

bazsh

Super Active Member
Joined
Jul 8, 2008
Messages
7,020
Reaction score
12
Points
65
Maybe mekanik tu dah check
Pastu penjual tu cakap nak keluarkan sim
Then masa cakap nk tukar sim...dia tukar ngan HP mainan
Pastu jual kat mamat ni
Aku agak2 la coz rasanya dulu pernah ada kat CG taktik mcm ni
 

anuarul

CG Top Poster Club
Joined
Jan 9, 2009
Messages
26,151
Reaction score
104
Points
133
sape suro ko beli,.,heehhehee
 

girlsilver

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Dec 1, 2009
Messages
10,744
Reaction score
194
Points
123
Maybe mekanik tu dah check
Pastu penjual tu cakap nak keluarkan sim
Then masa cakap nk tukar sim...dia tukar ngan HP mainan
Pastu jual kat mamat ni
Aku agak2 la coz rasanya dulu pernah ada kat CG taktik mcm ni
kn byk kes tipu cmni....:-?

aku pon penah ade org nk jual, dia tjk hp, ms tu aku dlm kereta tunggu asben g kuar duit kt tesco, aku ckp xnk pastu dh 2-3 kali
dia tjk2, dia g kat org lain, org india...aku mmg sntiasa kinci keta bila duk dm...
riso ooo kalu kena rompak wpon aku bkn org kaya

krg xdpt duit...nyawa plak yg ilang...nauzubillah...
kalu aku mmg xkn beli punyer cara cmni,tah2 curi,tah2 mainan
mmg aku pk -ve jer...kalu kwn2 lain ler :D
 

girlsilver

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Dec 1, 2009
Messages
10,744
Reaction score
194
Points
123
sape suro ko beli,.,heehhehee
mudah kesian kot...kdg2 xnk2 terbeli gk...
moralnya kalu org dtg cr cmni jgn layan lsng,jgn tanye
udahnya terbeli ~X(
 

-pojie-

Well-Known, Member, XM Official, Representative
Joined
Oct 29, 2008
Messages
20,951
Reaction score
50
Points
120
Maybe mekanik tu dah check
Pastu penjual tu cakap nak keluarkan sim
Then masa cakap nk tukar sim...dia tukar ngan HP mainan
Pastu jual kat mamat ni
Aku agak2 la coz rasanya dulu pernah ada kat CG taktik mcm ni
rasenye mmg taktik camni pon..
 

bazsh

Super Active Member
Joined
Jul 8, 2008
Messages
7,020
Reaction score
12
Points
65
Mekanik tu x masuk CG
Sebab tu dia x update info dia pasai ni :D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register