beli rumah secara tunai 100% atau bayar ansur2?

CG Sponsors




hazwan

Super Active Member
Joined
Apr 8, 2007
Messages
5,107
Reaction score
11
Points
65
Salam warga CG sekalian, jom berbincang pasal mane lagi elok utk beli rumah, tunai sepenuhnye atau wat loan dan byr ansur2? sesape yg dah ade experience wat 100 % cash atau byrn gune loan dialu alukan...apekah pro dan contra antare dua....jom kite kasi pendapat masing2........:)
 
Sponsored Post

ameant

Super Active Member
Joined
Mar 27, 2007
Messages
6,332
Reaction score
143
Points
73
kalau kaya beli cash..., kalau kurang kaya..buat loan n hadap la interest yg telah ditetapkan :D
 

hazwan

Super Active Member
Joined
Apr 8, 2007
Messages
5,107
Reaction score
11
Points
65
kalau kaya beli cash..., kalau kurang kaya..buat loan n hadap la interest yg telah ditetapkan :D
ok2, input bergune...tapi katekanla umah tu 100k, elok beli cash je ke atau amik bank?
 

ezis2u

Super Active Member
Joined
Aug 1, 2008
Messages
9,747
Reaction score
22
Points
75
ok2, input bergune...tapi katekanla umah tu 100k, elok beli cash je ke atau amik bank?
klu dah ada duit banyak tuh baik beli cash...takpun klu teringin rumah design sendiri bayar contractor buat umah baru...beli ler tapak umah kat mana-mana yang ko berkenan...
 

ADI78

Super Active Member
Joined
Aug 26, 2008
Messages
6,298
Reaction score
17
Points
65
bro....seeloknya cash la bro...tapi standby untuk income tax menyerang ihhiihih
 

hazwan

Super Active Member
Joined
Apr 8, 2007
Messages
5,107
Reaction score
11
Points
65
bro....seeloknya cash la bro...tapi standby untuk income tax menyerang ihhiihih
cmne kalo beli cash, income tax nyerang? kalo x de income tax....:-?
 

zkry

Super Active Member
Platinum Member
Joined
May 12, 2007
Messages
6,718
Reaction score
109
Points
78
kalau aku berkemampuan aku akan beli cash...
Lepas tu buat OD... for standby purposes ONLY....:D:D:D
 

kerambit

Fun Poster
Joined
Nov 16, 2008
Messages
385
Reaction score
15
Points
15
klu dah ada duit banyak tuh baik beli cash...takpun klu teringin rumah design sendiri bayar contractor buat umah baru...beli ler tapak umah kat mana-mana yang ko berkenan...
Aku tak akan beli cash walaupun duit cukup. Rumah ngan kete aku skrg masih ada utang lagi tapi utang teknikal saja..Duit dividen ajer yg bayar semua utang..:D:D
 

AlchemisT

Permanently Banned - , Newbie hacker password stea
Joined
Feb 19, 2008
Messages
11,718
Reaction score
328
Points
131
cash laa kalu kaya...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register