Beli rumah pada umur 40an ke atas ok ke?

Recommended Brokers


sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
7,089
Reaction score
93
Points
70
Salam just nak tanya pendapat ok ke orang nk beli rumah pada umur yg dah lewat 40-50..

Mase umur2 mcm ni munkinkah kbanyakan kita loan2 lain seperti loan kereta dan personal loan dah habis baru berani nk buat loan rumah.

Tp loan jadi pendek la dlm kurang 20 tahun loan rumah,so monthly jd mahal
 
  • Like
Reactions: tm1
Sponsored Post

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
30,648
Reaction score
1,163
Points
196
Salam just nak tanya pendapat ok ke orang nk beli rumah pada umur yg dah lewat 40-50..

Mase umur2 mcm ni munkinkah kbanyakan kita loan2 lain seperti loan kereta dan personal loan dah habis baru berani nk buat loan rumah.

Tp loan jadi pendek la dlm kurang 20 tahun loan rumah,so monthly jd mahal
Bro ni bukan keje gomen ke?
Awat nak beli rumah lambat2?
 

bayangankelam

Active Member
Joined
Dec 12, 2011
Messages
1,601
Reaction score
4
Points
25
Salam just nak tanya pendapat ok ke orang nk beli rumah pada umur yg dah lewat 40-50..

Mase umur2 mcm ni munkinkah kbanyakan kita loan2 lain seperti loan kereta dan personal loan dah habis baru berani nk buat loan rumah.

Tp loan jadi pendek la dlm kurang 20 tahun loan rumah,so monthly jd mahal
loan bank ke kerajaan?
 

stuck

Active+ Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
3,582
Reaction score
98
Points
30
kalau loan kerajaan xde mslh tempoh sama je tp lps pencen diorg akan sambung tolak kat pencen la plk,

tp biasa la lewat beli rumah umur meningkat insurans makin mahal..
 

sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
7,089
Reaction score
93
Points
70
Mana2,saja tanya pendapat rata2 org bli rumah umur berapa..ada ke yg bli umur dah lewat
 

sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
7,089
Reaction score
93
Points
70
Bro ni bukan keje gomen ke?
Awat nak beli rumah lambat2?
Oh x sy mmg dh ada rumah dh tp rumah flat je la...cume terpikir nk bli rumah landed esok2...tp nk kasi gji mantap skit la bru konfiden nk bli.

Bile dok kire2 mcm umor 40an bru mpu nk byar komitmen rumah
 

stuck

Active+ Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
3,582
Reaction score
98
Points
30
Mana2,saja tanya pendapat rata2 org bli rumah umur berapa..ada ke yg bli umur dah lewat
ada je yg dh nk pencen baru nk beli rumah, aku pernah dok kat bpp dlu kakitangan kerajaan blh apply setahun sblm pencen...

sebaik2nya beli la rumah masa umur muda insurans pun xde kena bayar tinggi at least rumah setel byr masa dh pencen nti pencen pun dok byr instalment rumah lg..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register