Beli rumah pada umur 40an ke atas ok ke?

CG Sponsors




sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
7,311
Reaction score
135
Points
73
Salam just nak tanya pendapat ok ke orang nk beli rumah pada umur yg dah lewat 40-50..

Mase umur2 mcm ni munkinkah kbanyakan kita loan2 lain seperti loan kereta dan personal loan dah habis baru berani nk buat loan rumah.

Tp loan jadi pendek la dlm kurang 20 tahun loan rumah,so monthly jd mahal
 
  • Like
Reactions: tm1
Sponsored Post

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
32,411
Reaction score
1,439
Points
206
Salam just nak tanya pendapat ok ke orang nk beli rumah pada umur yg dah lewat 40-50..

Mase umur2 mcm ni munkinkah kbanyakan kita loan2 lain seperti loan kereta dan personal loan dah habis baru berani nk buat loan rumah.

Tp loan jadi pendek la dlm kurang 20 tahun loan rumah,so monthly jd mahal
Bro ni bukan keje gomen ke?
Awat nak beli rumah lambat2?
 

dausbiz

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Apr 27, 2015
Messages
51,188
Reaction score
1,533
Points
596
beli jer bila pun asal mampu beli jer
 

bayangankelam

Active Member
Joined
Dec 12, 2011
Messages
1,602
Reaction score
4
Points
25
Salam just nak tanya pendapat ok ke orang nk beli rumah pada umur yg dah lewat 40-50..

Mase umur2 mcm ni munkinkah kbanyakan kita loan2 lain seperti loan kereta dan personal loan dah habis baru berani nk buat loan rumah.

Tp loan jadi pendek la dlm kurang 20 tahun loan rumah,so monthly jd mahal
loan bank ke kerajaan?
 

stuck

Active+ Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
3,901
Reaction score
117
Points
33
kalau loan kerajaan xde mslh tempoh sama je tp lps pencen diorg akan sambung tolak kat pencen la plk,

tp biasa la lewat beli rumah umur meningkat insurans makin mahal..
 

sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
7,311
Reaction score
135
Points
73
Mana2,saja tanya pendapat rata2 org bli rumah umur berapa..ada ke yg bli umur dah lewat
 

sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
7,311
Reaction score
135
Points
73
Bro ni bukan keje gomen ke?
Awat nak beli rumah lambat2?
Oh x sy mmg dh ada rumah dh tp rumah flat je la...cume terpikir nk bli rumah landed esok2...tp nk kasi gji mantap skit la bru konfiden nk bli.

Bile dok kire2 mcm umor 40an bru mpu nk byar komitmen rumah
 

stuck

Active+ Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
3,901
Reaction score
117
Points
33
Mana2,saja tanya pendapat rata2 org bli rumah umur berapa..ada ke yg bli umur dah lewat
ada je yg dh nk pencen baru nk beli rumah, aku pernah dok kat bpp dlu kakitangan kerajaan blh apply setahun sblm pencen...

sebaik2nya beli la rumah masa umur muda insurans pun xde kena bayar tinggi at least rumah setel byr masa dh pencen nti pencen pun dok byr instalment rumah lg..
 

mrvx

Super Active Member
Joined
Feb 20, 2009
Messages
9,849
Reaction score
465
Points
81
beli jer bila pun asal mampu beli jer
thumb up.. mmg betul. beli masa mampu.. tak kisahlah berapa tahun pun kena loan.. jgn lupa ambil insuran takaful sekali
 

cek mek molek

CG Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster Of Month
Joined
Jun 3, 2013
Messages
53,380
Reaction score
6,794
Points
1,746
cuma insurans rumah makin mahal lah
 
Sponsored Post
Top
Log in Register